Μνημόσυνο για τον μακαριστό Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Γεράσιμο Πρωτόπαπα (pics)

To Σάββατο, 17 Αὐγούστου 2019, στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου τοῦ χωριοῦ Ἅγιος Ἰωάννης Ἄστρους Κυνουρίας ἐτελέσθη, μέ εὐλογία καί εὐχή τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας καί Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ( ὁ ὁποῖος τέλεσε τή Θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἐπισκοπῆς Τεγεας, καθώς...

Ἐγκαίνια Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Περδικόβρυση (pics)

Μέ λαμπρότητα καί κατά τήν τάξη τῆς Ἐκκλησίας μας τελέσθησαν τά Ἐγκαίνια τοῦ Ἐνοριακού Ἱεροῦ Ναοῦ Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου στήν Περδικόβρυση Κυνουρίας, ἀπό τόν Σεβασμιώτατο ΜητροπολίτηΜαντινείας καί Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, τήν Παρασκευή 16η Αὐγούστου 2019.

Ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς τῆς Παναγίας, τό...

Αρχιερατικό μνημόσυνο εις μνήμην του Πατριάρχη Γερασίμου Πρωτοπαππά στον Αγ. Ιωάννη

 

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη κ.κ. Αλεξάνδρου, θα τελεσθεί και φέτος

το Σάββατο 17 Αυγούστου στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου στον Αγιάννη, η Θεία Λειτουργία και  το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Πατριάρχου Ιεροσολύμων Γερασίμου Πρωτόπαπα.

 

θθ

Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ορεινή Μελιγού (pics,vid)

Πολύς κόσμος, βρέθηκε το απόγευμα της Tετάρτης 14 Αυγούστου στην τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού στην Ορεινή Μελιγού.

Πανηγυρικός εσπερινός στην Ιερά Μονή Παλαιοπαναγιάς (pics)

Το απόγευμα της Tετάρτης 14 Αυγούστου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στην Ιερά Μονή Παλαιοπαναγιάς. Πλήθος πιστών βρέθηκε στο Μοναστήρι της Παλαιοπαναγιάς, όπου τιμάται η κοίμηση της Θεοτόκου.

Το μοναστήρι βρίσκεται στην κατάφυτη χαράδρα από Αη-Γιάννη προς Μελιγού.

Εγκαίνια Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Περδικόβρυση

 Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Περδικόβρυσης Κυνουρίας που θα τελεσθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019.Τα εγκαίνια ενός Ναού είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός...

Αρχιερατικός Εσπερινός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ΙΜ Λουκούς (pics,vid)

Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου ξεκίνησαν στον επαρχιακό δρόμο Άστρους-Δολιανά , στην Ιερά Μονή Λουκούς οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

 Στο προαύλιο χώρο της Μονής τελέστηκε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο Αρχιερατικός Εσπερινός του χοροστατούντος...

Παράκληση Δεκαπενταύγουστου προς την Θεοτόκο στον ΙΝ Αγίου Νικολάου Άστρους (pics,vid)

Την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2019, το απόγευμα, στον Άγιο Νικόλαο Άστρους εψάλη ο Α΄ Παρακλητικός Κανών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Όλο το διάστημα από την 1η μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, είθισται να τελούνται τις καθημερινές το απόγευμα ιερές παρακλήσεις προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Παραμονή της Αγίας Παρασκευής στα Δολιανά (pics)

Παραμονή της Αγίας Παρασκευής, μετά τον εσπερινό ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με άφθονο φαγητό, κρασί και χορό.

Εθελοντική διακονία Δολιανών

Παραμονή της Αγίας Παρασκευής στον Αγιάννη (pics,vid)

Με κάθε επισημότητα και ευλάβεια τελέστηκε ο εσπερινός της Αγίας Παρασκευής , προστάτιδα των οφθαλμών ,στο χωριό του Αϊ Γιάννη.

Πλήθος πιστών τόσο χωριανών όσο και παραθεριστών παραβρέθηκαν στο εκκλησάκι στην είσοδο του χωριού, δωρεά της Αγιαννήτισας Ειρήνη Αθ.Κουτιβα , κτισμένη το 1907 με συνδρομή...