Ολόκληρη η παρέλαση της 196ης Επετείου της Β Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (pics,vid)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Άστρος την Παρασκευή 3 Μαΐου η 196η Επέτειος της Β' Εθνοσυνέλευσης που οι εργασίες της έλαβαν χώρα από 30 Μαρτίου-18 Απριλίου του 1823.

Λίγο μετά την κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε παρέλαση μαθητών Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Πολιτιστικών...

Eορτασμός της 196η Επετείου της Β Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (pics,vid)

Πλήθος επισήμων τίμησε με την παρουσία του τον εορτασμό της 196ης Επετείου της Β' Εθνοσυνέλευσης της οποίας οι εργασίες έλαβαν χώρα από τις 30 Μαρτίου έως 18 Απριλίου του 1823, την Παρασκευή 3 Μαΐου στο Άστρος.

Μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου...

Εκδηλώσεις για την 196η Επέτειο Β Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος

Την 3η Μαΐου 2019 στο Άστρος, έδρα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, εορτάζουμε την «Β’ εν Άστρει Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων», ένα ιστορικό γεγονός, σταθμό στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Σας καλούμε, να λαμπρύνετε με την παρουσία σας και να καλύψετε τις εορταστικές μας εκδηλώσεις.

Με...

Εκδήλωση στην Μελιγού για την Β' Εθνοσυνέλευση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιγούς σας καλεί στην εκδήλωση " Η Μελιγού στην Β' Εθνοσυνέλευση" που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Μελιγούς, την Πέμπτη 2 Μαΐου στις 20:30η ώρα.

 

Οι μέρες που είναι ανοιχτός ο χώρος της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι ο χώρος της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας θα είναι ανοιχτός τους μήνες Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2018, ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή και ώρες 7.30-15.30.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • Γραφεία...

Ο εορτασμός της 195ης Επετείου της Β Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (pics,vid)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Άστρος την Παρασκευή 13 Απριλίου η 195η Επέτειος της Β' Εθνοσυνέλευσης που οι εργασίες της έλαβαν χώρα από 30 Μαρτίου-18 Απριλίου του 1823.

Μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ....

Εκδήλωση στην Μελιγού για την Β' Εθνοσυνέλευση (pics,vid)

Για δεύτερη χρονιά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Η Μελιγού στην Β' Εθνοσυνέλευση", από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιγούς και με την συμμετοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, από τον εφημέριο του χωριού, ο οποίος συγκίνησε με την αναφορά του στον...