Στην κουζίνα της Βιβής: Πέστροφα με πατατοσαλάτα και χόρτα (pics)

Πέστροφα καπνιστή από το Κεφαλάρι Δράμας , πατατοσαλάτα , πατάτες από Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, και άγρια χόρτα από τον Πάρνωνα όλα τέλεια !!

Στη Δράμα έχουμε ένα χωριό που φημίζεται για τις πέστροφες του το Κεφαλάρι (λεγότανε Μπουναρπάση ) υπάρχουν ιχθυοτροφεία παραγωγής πέστροφας.

Βρίσκεται...

Στην κουζίνα της Βιβής: Νερόβραστα όσπρια και ζυμαρικά (pics)

Για όσους αποφασίσουν να τηρήσουν αυστηρά το έθιμο, τη κατάργηση του λαδιού την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής , σας δίνω την ευκαιρία για ένα νοστιμότατο πιάτο . Όπως θα δείτε η συνταγή που σας προτείνω, φεύγει μακριά από τα συνηθισμένα νερόβραστα όσπρια και τα ζυμαρικά, Το ταχίνι και οι ξηροί καρποί...

Στην κουζίνα της Βιβής: Τυρόπιτα με γιαούρτι (pics)

Στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ τις πίτες. Για εμάς τους Έλληνες, η πίτα είναι ότι είναι για τους Ιταλούς η πίτσα: ένα φαγητό απλό ή σύνθετο, ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μνήμες, και με γεύσεις από την παιδική μας ηλικία που πάντα θα μας συνοδεύουν σ’...

Στην κουζίνα της Βιβής: Λαζάνια με μανιτάρια και διάφορα λαχανικά

Υλικά :

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 κολοκυθάκια

2 μελιτζανες

3 πιπεριές κόκκινες

Φρέσκο θυμάρι

Αλατοπίπερο (πράσινο πιπέρι εάν έχετε )

Λίγο ελαιόλαδο

Μανιτάρια

Λαζάνια

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα.

Τα...

Στην κουζίνα της Βιβής: Λεμοντζέλο

Σήμερα η φίλη μας κα Βιβή θα μας μάθει να φτιάχνουμε ένα υπέροχο δροσιστικό λικέρ με ελάχιστα υλικά, το οποίο ονομάζεται το «Λεμοντζέλο της Βιβής».

 

Υλικά:

12 λεμόνια

2 μπουκάλια βότκα των 750ml

2 κούπες νερό

2 κούπες ζάχαρη

Εκτέλεση:

Καθαρίζω τα λεμόνια στον τρίφτη με πολύ...

Στην κουζίνα της Βιβής: Xταπόδι στην λαδόκολλα

Το πιο αγαπημένο μας σαρακοστιανό πιάτο.

Το χταπόδι είναι από τα πιο υγιεινά θαλασσινά (έχει λιγότερη χοληστερίνη απ’ όλα τα υπόλοιπα) και έτσι το συνηθίζουμε πολύ όταν νηστεύουμε. Μαγειρεμένο μ’ αυτόν τον τρόπο είναι το πιο αγαπημένο μας σαρακοστιανό.

Υλικά:

1 χταπόδι

1 φύλλο δάφνης

...

Στην κουζίνα της Βιβής: Τραχανάς (pics)

Παραδοσιακή ελληνική συνταγή είναι ο τραχανάς, ιδανικός για τον χειμώνα και το κρύο.

Η παρακάτω συνταγή είναι για 4 άτομα και τρώτε το πολύ σε 20 λεπτά.

Σήμερα θα φτιάξουμε τραχανά ξινό και γλυκό.

Υλικά:

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρέσκο βούτυρο

Καυτερό κόκκινο πιπέρι

Μανιτάρια

Πιπερ...

Στην κουζίνα της Βιβής: Γαρίδες με φρέσκια ντομάτα και πετιμέζι (pics)

Οι γαρίδες , εδώ που τα λέμε είναι ένα κορυφαίο θαλασσινό που γίνεται πεντανόστιμο μεζεδάκι , πολύ αγαπητό σε όλους μας.

Στην πιο απλή τους εκδοχή , βραστές ή τηγανητές και τις απολαμβάνουμε μια χαρά.

Υλικά:

500 gr. γαρίδες με το κέλυφος ,και όσες έχετε

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

2...

Στην κουζίνα της Βιβής: Τηγανητές πατάτες με χωριάτικη σαλάτα (pics)

Μια τηγανιά πατάτες με μια χωριάτικη σαλάτα ή με άγρια χόρτα είναι το πιο θεϊκό γεύμα της Σαρακοστής, εγώ όμως δεν τις τηγανίζω τις βάζω στην λαδόκολλα και στον φούρνο , οπότε δεν έχουν τόσες θερμίδες όπως η τηγανητή.

Υλικά:

500 gr. πατάτες

Aλατοπίπερο

Λίγο σκόνη θυμάρι

Μισό λεμόνι

...

Στην κουζίνα της Βιβής: Γαριδοσαλάτα

Για τη γαριδοσαλάτα

Υλικα:

1/2 κιλό γαρίδες βρασμένες και κομμένες

2 κούπες μαγιονέζα

2 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι

1 κ.γ. μουστάρδα

2 κ.γ. κέτσαπ

Πιπέρι

Λίγο χυμό λεμονιού

Λίγο άνηθο

Πιπεριά Φλωρίνης

2 ή 3 αυγά βραστά σε φέτες

Λίγο καρότο τριμμένο

1 φρέσκο...