Πανσέληνος Ιουλίου: Απόψε το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

 Η πανσέληνος Ιουλίου έχει και πολλές ονομασίες όπως Πανσέληνος του Κεραυνού, Πανσέληνος του Σανού, Πανσέληνος του Υδρόμελου, όμως η επικρατέστερη είναι η Πανσέληνος του Ελαφιού.

Τα ονόματα της πανσέληνου που χρησιμοποιούνται από το The Old Farmer's Almanac προέρχονται από διάφορα μέρη...

Φεγγάρι του Ελαφιού - Απόψε η πανσέληνος του Ιουλίου

Το φεγγάρι του Ελαφιού θα απολαύσουμε απόψε, βράδυ Τετάρτης 13 Ιουλίου. Το φαινόμενο, όπως αναφέρει η NASA, θα είναι ορατό για τρία περίπου 24ωρα.

Η πανσέληνος του Ιουλίου θα είναι και η τρίτη από τις τέσσερις που θα λάβουν χώρα για το 2022, την τέταρτη και τελευταία θα τη δούμε τον Αύγουστο...

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2021

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο για να...

«Φεγγάρι της Φράουλας»: Αύριο η τελευταία υπερπανσέληνος του 2021

Το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιουνίου θα συμβεί η τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνος για φέτος. Είχαν προηγηθεί οι υπερπανσέληνοι της 27ης Απριλίου και της 26ης Μαΐου. Για μια ακόμη το φεγγάρι θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη και η πανσέληνος θα φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως.

Η συγκεκριμένη...

Απόψε και αύριο η πρώτη υπερ-πανσέληνος του 2021

Απόψε, αλλά και το βράδυ της Τρίτης (αύριο), θα υπάρξει η πρώτη υπερ-πανσέληνος του φετινού έτους (θα ακολουθήσουν άλλες δύο εντός του 2021), καθώς το φεγγάρι θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη και η πανσέληνος θα φαίνεται μεγαλύτερη από ότι συνήθως για δύο συνεχόμενα βράδια.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος...

Σήμερα η νύχτα του Γενάρη που θα βγει το νέο φεγγάρι και οι νέες κοπέλες...

Σήμερα έχουμε τη γέμιση του Φεγγαριού, τη νέα Σελήνη. Οι πρόγονοι μας πίστευαν ότι σήμερα τα κορίτσια μπορούσαν να μάθουν ποιον θα παντρευτούν, ποιος θα είναι ο καλός τους. Αυτό το βρίσκουμε και σε άλλα μέρη σε όλη την Ελλάδα εκτός από την Τσακωνιά. Τη νύχτα του Γενάρη που θα βγει το νέο φεγγάρι, η...

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο χώρο της Εθνοσυνέλευσης

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινόμε ελεύθερη είσοδο σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Τη νύχτα της...

Έρχεται το «σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι»

Έχει να συμβεί 152 χρόνια. Ο λόγος για το «σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι» που θα εμφανιστεί στις 31 Ιανουαρίου.

Το σπάνιο φαινόμενο θα συνδυάσει μία σούπερ σελήνη, μία μπλε σελήνη και μία έκλειψη σελήνης, δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα.

Το μπλε φεγγάρι είναι μία πανσέληνος που συμβαίνει σε...

Κοιτάζοντας την υπέρ-Σελήνη από τον Μουστό (pics)

Μέσα στη χρονιά που μπήκε, δυο φορές θα υπάρξει υπέρ-Σελήνη. Η πρώτη έγινε απόψε, Πρωτοχρονιά, λίγο πριν τα χαράματα της Τρίτης, 2 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για το πιο μεγάλο και φωτεινό φεγγάρι όλου του 2018 και έλαμψε πριν την έλευση του νέου έτους.

Λίγο μετά, το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου...