Εφορία: Τελευταία μέρα για διορθώσεις στο Ε9

Τέλος χρόνου σήμερα για διορθώσεις στο Ε9, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν αλλαγές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2023 αλλά και για όσους θέλουν να διορθώσουν λάθη, προκειμένου να περιορίσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Το περιθώριο να μείνει ανοικτή η εφαρμογή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι...

Νωρίτερα φέτος οι φορολογικές δηλώσεις

Μετά τα μέσα Μαρτίου, θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με την ΑΑΔΕ να τρέχει τις διαδικασίες καλώντας τους φορείς του δημοσίου και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων να αποστείλουν έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και...

Παράταση μέχρι 31 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις 2023

Παράταση έως τις 31 Αυγούστου 2023 έχει λάβει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων του έτους 2022.

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν καταβληθεί και οι δύο πρώτες από τις οκτώ συνολικά δόσεις για την εξόφληση του φόρου.

Οι φορολογούμενοι μέχρι τέλος...

Έως 31 Ιουλίου το κλείσιμο εκκρεμοτήτων με την εφορία

Αδειάζει η κλεψύδρα για ιδιοκτήτες ακινήτων, φορολογουμένους και οφειλέτες του Δημοσίου καθώς στο τέλος του μήνα εκπνέουν προθεσμίες για όσους έχουν ανοιχτούς «λογαριασμούς» με την εφορία.

Συγκεκριμένα, όσοι δεν έχουν δηλώσει τα μισθωτήρια που έχουν λήξει, όσοι διαπίστωσαν λάθη στο...

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Μέχρι πότε η υποβολή

Παράταση έχει δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2023 και η προθεσμία λήγει στο τέλος Ιουλίου, δηλαδή σε 45 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 3,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη δήλωσή τους.

Παρά την παράταση στην υποβολή των φορολογικών...

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα δηλωθούν τα αναδρομικά

Τη δυνατότητα να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για εισοδήματα ή αναδρομικά που έλαβαν έχουν συνταξιούχοι, μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει ανοίξει και μπορούν πλέον οι συνταξιούχοι να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που έλαβαν το περυσινό...

ΕΝΦΙΑ: Το Σαββατοκύριακο τα εκκαθαριστικά

Η ώρα του ΕΝΦΙΑ έφτασε και σύμφωνα με την ΑΑΔΕ το Σαββατοκύριακο θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά για τα περίπου 7,3 εκατ. των ιδιοκτητών.

Όσοι δεν είχαν καμία μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2022, θα κληθούν να καταβάλουν το ίδιο ποσό, ενώ μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ θα δουν όσοι:

   ...

Φορολογικές δηλώσεις: Τι ισχύει για το αφορολόγητο και τις αποδείξεις

Οι φορολογούμενοι, προτού υποβάλλουν τις φετινές φορολογικές τους δηλώσεις, πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή τόσο στο αφορολόγητο ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί με e-αποδείξεις όσο και στο έντυπο Ε3.

Η βασική διαφορά που θα δουν φέτος οι ενδιαφερόμενοι είναι στο έντυπο Ε3, το οποίο φέτος...

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι αλλάζει στις επιστροφές φόρου

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα στο Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2023. Από τις 30 Μαρτίου έως σήμερα έχουν υποβάλει δήλωση περίπου 134.000 φορολογούμενοι. Όσοι εξ αυτών έχουν επιστροφή φόρου, από φέτος θα δουν αλλαγές.

Όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά...

Εφορία: Πώς δηλώνονται τα αναδρομικά του 2022

Αντιμέτωποι με την Εφορία βρίσκονται οι φορολογούμενοι που εισέπραξαν μέσα στο 2022 αναδρομικά ποσά αποδοχών και συντάξεων. Συνταξιούχοι και μισθωτοί θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις προκειμένου να εμφανίσουν τα συγκεκριμένα εισοδήματα για να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό με τον φόρο που...