Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Ελιά και κλιματική αλλαγή» (pics)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ Άστρους, η εκδήλωση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε) με θέμα «Ελιά και κλιματική αλλαγή».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ.:

   ...

Εκδήλωση «Ελιά και Κλιματική Αλλαγή» στο ΕΠΑΛ Άστρους

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας διοργανώνουν εκδήλωση «Ελιά και κλιματική αλλαγή» το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 19:30 στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ Άστρους.
Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Καμπουρολιάς Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος...

Πίστωση για τις δαπάνες της δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πίστωση 1.242.000 ευρώ αποδίδεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των δαπανών δακοκτονίας.

Η πίστωση αυτή, η οποία πανελλαδικά ανέρχεται σε 4.656.000 ευρώ, προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του 2021.

Δελτίο Τύπου περιφέρειας...

Δακοκτονία: Επιπλέον 1,1 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Επιπλέον πίστωση ύψους 1.119.000 ευρώ διέθεσε, μέσω των ΚΑΠ, το υπουργείο Εσωτερικών προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το εν λόγω επιπλέον κονδύλιο αφορά την κάλυψη των δαπανών για το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας.

Την σχετική απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ.

ΥΠΑΤ: Μεγάλο ενδιαφέρον για την έκτακτη στήριξη των ελαιοπαραγωγών

Εξαιρετικά μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Ειδικότερα, υποβλήθηκαν 144...

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτημάτων πληρωμής για ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών με 126 εκατ. ευρώ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον των ελαιοπαραγωγών για συμμετοχή στο Μέτρο 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος...

Μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών στην Επιτροπή Διαβούλευσης για την ελιά και το ελαιόλαδο (pics)

Η πτώση των τιμών του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς, οι δυσχέρειες στις αποζημιώσεις από τις καταστροφές, η απουσία ουσιαστικής πολιτικής που να προστατεύει τους ελαιοπαραγωγούς αλλά και που να επενδύει αποφασιστικά στην ελαιοκαλλιέργεια, ως έναν από τους πυλώνες της τοπικής οικονομίας της...

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας μάζεψε ελιές (pics)

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος έχει ως φιλοσοφία, που απορρέει από την αγάπη του για τη γη, πως πρέπει να γυρίσουμε και να ασχοληθούμε με την καλλιέργεια της και αυτή με τη σειρά της θα μας ανταποδώσει τα αγαθά της.

elia

Τονίζει μάλιστα, σε κάθε ευκαιρία, πώς...

Το μάζεμα της ελιάς στην Αγία Σοφία Κυνουρίας (pics)

Οι φόβοι, των πιο απαισιόδοξων, ότι το φετινό άνυδρο Καλοκαίρι θα βλάψει την ελαιοπαραγωγή, τελικά δεν επαληθεύτηκαν, γεγονός που επιβεβαιώνει και τον στίχο του ποιητή: » Όπου κι αν λάχω κατοικία, δεν μ΄ απολείπουν οι καρποί…»

elies

«Είμαι του ήλιου η θυγατέρα, η πιο απ’ όλες χαϊδευτή,

Χρόνια η...