Ερώτηση στη Βουλή για τη διόρθωση ιδιοκτησιών στο κτηματολόγιο για περιοχές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες γεωτεμαχίων της Κοινότητας Πλατάνας, του οικισμού Κουβλή Μεσορράχης και του Οικισμού Κάτω Βερβένων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας να διορθώσουν – δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους οι οποίες ερήμην τους, καταγράφηκαν ως «αγνώστου...

Ψηφιακά μέσω του gov.gr η υποβολή συμβολαίων στο Κτηματολόγιο

Μέσω της νέας υπηρεσίας όλοι οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλλουν ψηφιακά οι ίδιοι τις αιτήσεις καταχώρισης των συμβολαιογραφικών τους πράξεων, βάζοντας έτσι τέλος σε φαινόμενα μεγάλης αναμονής έξω από τα κτηματολογικά γραφεία.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα στοχεύει στη δραστική μείωση...

Κτηματολόγιο: Παράταση στην ανάρτηση σε περιοχές του δήμου μας

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας πως η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων παρατείνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2023.

Η διαδικασία της Ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως...

Κτηματολόγιο: Ανάρτηση σε περιοχές της Βόρειας Κυνουρίας

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας πως στις 25 Οκτωβρίου 2022 ξεκίνησε η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων.

Η διαδικασία της Ανάρτησης διαρκεί δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις...

Ψηφιακά ραντεβού και στο Κτηματολόγιο - Σε λειτουργία το myKtimatologioLive

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε τη Δευτέρα η πλατφόρμα myKtimatologioLive, μέσω της οποίας οι πολίτες και οι επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί) μπορούν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης για θέματα γενικής και εξειδικευμένης πληροφόρησης σχετικά με τις διαδικασίες...

«Κάνετε το Κτηματολόγιο… κτήμα σας» με τις εκπαιδευτικές βίντεο-παρουσιάσεις των ψηφιακών εφαρμογών του

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο,  παρουσιάζει μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο - παρουσιάσεων με γενικό τίτλο «Κάνετε το Κτηματολόγιο… κτήμα σας», οι οποίες απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και στους πολίτες.

Ο σκοπός των εκπαιδευτικών βίντεο – παρουσιάσεων είναι να επεξηγήσουν με εύληπτο τρόπο τη...

Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου για τα προβλήματα στον δήμο μας λόγω Κτηματολογίου και Δασικών Χαρτών

Κατέθεσα την Παρασκευή ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι μικροϊδιοκτήτες από την εφαρμογή του κτηματολογίου και τους δασικούς χάρτες στην Βόρεια Κυνουρία. Συγκεκριμένα ρωτώ τον Υπουργό ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που...

Κτηματολόγιο: Πώς μπαίνω με κωδικούς taxisnet να δω τα δικαιώματά μου στην Προανάρτηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του ελέγχου από τους ιδιοκτήτες των στοιχείων και του συνολικού αριθμού των ακινήτων που δήλωσαν στον Κτηματολόγιο τα προηγούμενα χρόνια στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας με ηλεκτρονικό τρόπο και χρήση των κωδικών taxisnet.

Ο νέος τρόπος θέασης των αποτελεσμάτων...

Κτηματολόγιο: Προανάρτηση στοιχείων για διορθώσεις δηλώσεων στην Αρκαδία (vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, για όλους όσοι δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους που βρίσκεται σε περιοχές της περιφερειακή ενότητας Αρκαδίας.

Έτσι χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά...

Κτηματολόγιο: Έναρξη Προανάρτησης σε περιοχές της Π.Ε Αρκαδίας

Αρχίζει στις 30 Αυγούστου 2021, η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους που βρίσκεται σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας.

Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη...