ΠΕΔ Πελοποννήσου: Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ - Υπεύθυνος Αρκαδίας ο Γιώργος Καμπύλης

Στις 16 Φεβρουαρίου 2024  ημέρα  Παρασκευή, και ώρα 15:00 στην Τρίπολη, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωση Δήμων Πελοποννήσου (δ/νση Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 18, Τρίπολη), συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ Πελοποννήσου, όπως αυτό προέκυψε  από τις εκλογές της 14η Φεβρουαρίου 2024, με...

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Ο Νέος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

Η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση» (ΑΔΑΚ) της οποίας ηγήθηκε έλαβε 83 ψήφους και 14 έδρες έναντι 43 ψήφων και 7 εδρών του «Κινήματος Ενότητας» του δημάρχου Επιδαύρου...

Ημερίδα για θέματα αυτοδιοίκησης διοργάνωσε η ΠΕΔ Πελοποννήσου

Ημερίδα για αιρετούς και εργαζόμενους ΟΤΑ διοργάνωσε η ΠΕΔ Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο» της Τρίπολης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν οι Δήμοι στην διάθεσή τους, για το νέο λογιστικό πλαίσιο...

Νίκας: Η περιφερειακή Αρχή δεν επιθυμεί πλέον καμία άλλη επαφή με την ΠΕΔ για την «Πελοπόννησος ΑΕ»

“Δεν προκύπτει η τήρηση της προβλεπόμενης εκ του νόμου και εκ του καταστατικού διαδικασίας για την αίτηση έκτακτου ελέγχου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η παροχή συνδρομής εκ μέρους της ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. στη διενέργεια ελέγχου”.

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, η “Πελοπόννησος” Α.Ε...

Στην 6η Συνεδριακή Διάσκεψη ΚΕΔΕ – ΠΕΔ Πελοποννήσου ο Καμπύλης

Από την συμμετοχή μου στην 6η Συνεδριακή Διάσκεψη ΚΕΔΕ – ΠΕΔ Πελοποννήσου «Δυνατή αυτοδιοίκηση, ισχυρές τοπικές κοινωνίες».

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, του Προέδρου της ΠΕΔ και Δημάρχου...

Όλα όσα έγιναν στο ΔΣ της «Πελοπόννησος Α.Ε» - Ποια η οριστική απόφαση

Πραγματοποιήθηκε χθες 19-11-2020 η διακοπείσα Γ.Σ. της «Πελοπόννησος Α.Ε.» προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις με βάση τις θέσεις της ΠΕΔ και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.  

Ομόφωνα η Γ.Σ. της εταιρείας, όπως προκύπτει από τις έγγραφες θέσεις τους που κατέθεσαν στα πρακτικά οι μέτοχοι...

Η επιστολή Νίκα στην ΠΕΔ για την «Πελοπόννησος ΑΕ»

“Αναφερόμαστε σε ζήτημα υπαρκτό, διαπιστωμένο, συνδεόμενο με τη διαχείριση δημοσίου χρήματος, με βεβαιότητα μεγαλύτερο από την αρχική διαπίστωση, που επιβάλλεται να αντιμετωπισθεί σύμφωνα με το Νόμο”.

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, σημειώνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -και με την...

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» στην συνέλευση της «Πελοπόννησος ΑΕ»

Έγινε σήμερα Πέμπτη 12 Νοεμβρίου η γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.» προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον της εταιρίας, ύστερα από το έλλειμμα των 1.300.000 ευρώ που εντοπίστηκε από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών.

Εκ μέρους της περιφέρειας...

Συνάντηση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με τους δήμαρχους της Πελοποννήσου (pics,vid)

Μετά τη σύσκεψη με τον περιφερειάρχη, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, συνάντησε τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου στο παλιό δημαρχείο της Τρίπολης την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Δήμαρχοι της περιφέρειας, αντιδήμαρχοι πολιτικής προστασίας και...

Καμπύλης για ΠΕΔ: Συναίνεση δημάρχων για ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων των Δήμων

1η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων - ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που με την ψήφο τους, στις εκλογές της προηγούμενης Δευτέρας, με εξέλεξαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους μας...