Στην κουζίνα της Βιβής: Τηγανητές πατάτες με χωριάτικη σαλάτα (pics)

Κυρ, 25/02/2018 - 13:05
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Μια τηγανιά πατάτες με μια χωριάτικη σαλάτα ή με άγρια χόρτα είναι το πιο θεϊκό γεύμα της Σαρακοστής, εγώ όμως δεν τις τηγανίζω τις βάζω στην λαδόκολλα και στον φούρνο , οπότε δεν έχουν τόσες θερμίδες όπως η τηγανητή.

Υλικά:

500 gr. πατάτες

Aλατοπίπερο

Λίγο σκόνη θυμάρι

Μισό λεμόνι

2 κουταλιές ελαιόλαδο (όχι πολύ μεγάλες περίπου 15ml)

Καθαρίζω τις πατάτες τις κόβω σε ροδέλες πάχους ενός περίπου εκατοστού. Θέλω οι πατάτες να έχουν ίδιο πάχος όσο γίνεται περισσότερο.

Σκουπίζω καλά τις πατάτες να μην έχουν καθόλου νερό. Τις αλατοπιπερώνω , προσθέτω το θυμάρι το λεμόνι και το ελαιόλαδο, τις στρώνω στο ταψάκι με την λαδόκολλα , και στο τέλος τις ψήνω στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

Καλή σας επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio