Στην κουζίνα της Βιβής: Σουπιές με σπανάκι (pics)
Είναι αδύνατον να περάσει η Σαρακοστή χωρίς να μαγειρέψουμε σουπιές με σπανάκι, είναι από τα νοστιμότερα θαλασσινά που συνδυάζονται τέλεια με χορταρικά που είναι άφθονα αυτή την εποχή.
Χρειάστηκα:
μια μεγάλη και μια μικρή σουπιά
1 κιλό σπανάκι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ένα ποτηράκι λευκό κρασί ( γίνεται και ροζέ )
μισό ποτήρι ρύζι και ποιο λίγο
Ελαιόλαδο όσο θέλετε
1 ματσάκι μυρώνια
Αλάτι
Πιπέρι
Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, καθαρίζουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, και το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές, τις σοτάρουμε λίγο, και σβήνουμε με το κρασί ,αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς να προσθέσουμε νερό.
Όταν ψηθούν προσθέτουμε το σπανάκι, μυρώνια το ρύζι το αλατοπίπερο, λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί, και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
Καλή σας επιτυχία!
Προσθήκη νέου σχολίου