Στην κουζίνα της Βιβής: Λεμοντζέλο
Σήμερα η φίλη μας κα Βιβή θα μας μάθει να φτιάχνουμε ένα υπέροχο δροσιστικό λικέρ με ελάχιστα υλικά, το οποίο ονομάζεται το «Λεμοντζέλο της Βιβής».
Υλικά:
12 λεμόνια
2 μπουκάλια βότκα των 750ml
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
Εκτέλεση:
Καθαρίζω τα λεμόνια στον τρίφτη με πολύ προσοχή και όχι πολύ βαθιά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις φλούδες και την βότκα και τις τοποθετούμε σε ένα βάζο με αεροστεγές καπάκι, το κρατάμε περίπου δυο εβδομάδες μέχρι να χάσει το χρώμα του.
Βράζουμε το νερό και την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ρευστό σιρόπι, και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στραγγίζουμε την βότκα πετάμε τις φλούδες και ανακατεύουμε την βότκα με το σιρόπι. Γεμίζουμε τα μπουκάλια τα κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε περίπου μια εβδομάδα ακόμη.
Εγώ το αποθηκεύω στην κατάψυξη και το σερβίρω κατευθείαν!!
Ακόμη μπορείτε να το φτιάξετε με τσίπουρο αντί για βότκα, είναι κι αυτό γευστικό!
Καλή σας επιτυχία!
Προσθήκη νέου σχολίου