Σημαντικά μέρη της Βόρειας Κυνουρίας επισκέφθηκαν οι απόδημοι Αρκάδες (pics,vid)

Τρί, 24/07/2018 - 10:08
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Στη Βόρεια Κυνουρία βρέθηκαν ομογενείς Αρκάδες από την Αυστραλία, τον Καναδά και την Αμερική το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου.

Οι ομογενείς βρίσκονται στην Αρκαδία ενόψει του 9ου Παγκόσμιου Συνέδριου Αποδήμων Αρκάδων που διεξάγεται στην Τρίπολη, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, με τη συμμετοχή των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών Ελλάδας, Αυστραλίας, Αμερικής και Καναδά, οι οποίες συναπαρτίζουν το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο.

Το Συνέδριο φέρει τον τίτλο «Η Αρκαδία στην Οικουμένη (Arcadia in the world)» και έχει σχεδιαστεί σε διαφορετική βάση από τα προηγούμενα, καθόσον εστιάζει στην  ολιστική αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και προκλήσεων της Αρκαδίας, καθώς και στην οικουμενικότητα του Αρκαδισμού, με την ανάδειξη της Αρκαδικής Ομογένειας σε έναν πανίσχυρο βραχίονα άσκησης διεθνούς επιρροής και διπλωματίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης εθνικής εξωτερικής πολιτικής.

Οι ομογενείς ξεναγήθηκαν στην Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Λουκούς, το Λαογραφικό Μουσείο Άστρους που στεγάζεται στο ΕΠΑΛ αλλά και τον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους. Η επίσκεψη ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους και όπως ανέφερε η κυρία Πετρη Δικαίου είχε σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς η Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού είναι το σημαντικότερο αρχαιολογικό σημείο της περιοχής.

Θα θέλαμε να αναδείξουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους που είναι δέκα χρόνια κλειστό, όταν ανοίξει θα γίνει πόλος έλξης τουριστών, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και όλο αυτό θα βοηθήσει την τοπική οικονομία

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς τόνισε ότι οι απόδημοι εντυπωσιάστηκαν από τον αρχαιολογικό χώρο της Έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού αλλά και από την ιστορική περιγραφή από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας κυρία Μεταξά.

Με το να κάνουμε γνωστό σε όλους την κατάσταση που επικρατεί στην Βίλα του Ηρώδη του Αττικού μπορούμε να κινητοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε αξιόλογους συμμάχους πέρα από τον στενό μας χώρο, στον χώρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας

Video

Σχόλια επισκεπτών

Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους: ΚΛΕΙΣΤΟΝ
Αρχαιολογικός χώρος Έπαυλης Ηρώδη Αττικού: ΚΛΕΙΣΤΟΣ
Ποια ανάπτυξη ρε παιδιά; Ποιος τουρισμός; Ποια σχέδια; Κοροϊδευόμαστε; Δεν βλέπετε τα χάλια μας;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio