Περιφορά Επιταφίου στο Άστρος και την Μελιγού

Σάβ, 27/04/2019 - 00:57
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σε κατανυκτική ατμόσφαιρα οι πιστοί βρέθηκαν στο Άστρος και την Μελιγού για την Περιφορά των Επιταφίων.

"Η ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ..." ακούστηκε από τους ψάλτες και τους πιστούς που ακολουθούσαν τους επιταφίους συνοδεία της φιαρμονικής.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Καλημέρα ,η μητρόπολη του Άστρους ο Ι.Ν.Αγ.Νικολαου εξαφανισμένος ,άφαντος λες και άνοιξε η γη και τον κατάπιε.Ουτε φωτογραφία έστω και μια ούτε φυσικά και βίντεο.Αλλα το παράδοξο της χθεσινής βραδιάς είναι ότι τον ξέχασε και η φιλαρμονική του δήμου.Συγχαρητηρια λοιπόν στους διοργανωτές και καλή ανάσταση

Εκ μέρους της Φιλαρμονικής...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!

Ως αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Δήμου Β. Κυνουρίας νιώθω την υποχρέωση να εξηγήσω και όχι να απολογηθώ ή να δικαιολογήσω μια κατάσταση που χρόνια τώρα (πολύ πριν και τη δίκη μου θητεία) απασχολεί μερίδα ή πλειονότητα των κατοίκων του Δήμου.

Ο ρόλος της Φιλαρμονικής είναι μετά από συνεννόηση με το Δήμο και σε συνεργασία με τους ιερείς και των τριών εκκλησιών, να μπορούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να επενδύσουμε μουσικά και με πνεύμα κατάνυξης την περιφορά των επιταφίων. Επειδή το τμήμα της Φιλαρμονικής είναι ΕΝΑ (με ένα μικρότερο να παιανίζει στο Παραλίο Άστρος από μέλη που κατοικούν εκεί), δεν μπορεί να εξυπηρετήσει εξίσου και τις τρεις εκκλησίες του Άστρους. Μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνοδεύσει αποκλειστικά τον πολυούχο, με δυστυχώς ανάλογες αντιδράσεις από μερίδα πιστών των άλλων ενοριών. Έτσι λοιπόν και φέτος έγινε μια προσπάθεια να συνοδεύσουμε λιγότερο ή περισσότερο και τις τρεις εκκλησίες, γεγονός το οποίο δεν κύλησε ομαλά για ορισμένους λόγους, φέρνοντας τις οποίες αντιδράσεις.

Η Φιλαρμονική, μην έχοντας κανένα άλλο στόχο παρά μόνο την μουσική διαπαιδαγώγηση των παιδιών του Δήμου μας (με αυτό να μεταφράζεται ξεκάθαρα στην μουσική επένδυση εκδηλώσεων, παρελάσεων, λιτανειών κτλ) χάρη στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ προσφορά των μελών της, συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Θα παρακαλούσα λοιπόν όλους, που δεν μπορείτε να γνωρίζετε τον κόπο μας για ένα άρτιο κατά τη γνώμη μου αποτέλεσμα, να ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ και μόνο, καθώς και να εκτιμάτε το γεγονός πως και εγώ αλλά και όλα τα μέλη προσπαθούμε και υπερβάλουμε πάντα για το καλύτερο, καθώς και το καλό όλων μας!!!

Καλή Ανάσταση με υγεία και προπαντώς αγάπη για όλους!

Σπύρος Μαρίνης
Διδάκτωρ Κλαρινετίστας
Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Δήμου Β. Κυνουρίας

Κάλλιστα θα μπορούσε η φιλαρμονική τελειώνοντας την συνοδεία του Επιταφίου των Βερβενων να περιμένει στο ταχυδρομείο τον επιτάφιο του Αγίου Νικολάου και να τον συνοδεύσει ως την εκκλησία.Απλα πράγματα.Καλη ανάσταση !!!!

Τι μας ρε φίλε, σιγά μην έρθει να παιξει και έξω από το σπίτι σου. Οτι του ´ερθει του καθένα λέει. Συγχαρητήρια στα παιδιά της φιλαρμονικής για την εθελοντική τους προσφορά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio