Πάρκο ελιάς στο ΕΠΑΛ Άστρους, ένας πολυχώρος-πνεύμονας στην καρδιά του Άστρους (pics, vid)

Σάβ, 20/04/2019 - 20:30
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου του επισκόπου Τεγέας κ.κ. Θεοκλήτου και της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παλαιοπαναγιάς, τελέστηκαν τα εγκαίνια του θεματικού πάρκου ελιάς στο ΕΠΑΛ Άστρους.

Γίνεται ιδιαίτερη μνεία σε αυτά τα ιερατικά πρόσωπα καθώς ο χώρος που βρίσκεται το ΕΠΑΛ και όπως είναι φυσικό και το πάρκο, έχουν φτιαχτεί σε κτήμα που έκανε δωρεά η εν λόγω Μονή. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Μαντά και από τον διευθυντή του σχολείου κ. Κολοβό. Τα εκθέματα που συγκεντρώθηκαν είναι μηχανήματα ελαιοτριβείων που δούλευαν πριν περίπου ένα αιώνα, εργαλεία καλλιέργειας της ελιάς και φυσικά υπεραιωνόβιες ελιές που πρόσφεραν ιδιώτες.

Ο χώρος αυτός θα είναι ανοιχτός για όλους τους πολίτες, ενώ θα διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα.

Ο κόσμος αγκάλιασε αυτόν τον χώρο, και αυτό φάνηκε και από την προσέλευσή του στα εγκαίνια.

Παρόντες Παπαηλιού, Μαντάς, Μπακούρης, Κατσίρης αντιδήμαρχοι Γκαύρος και Χονδρολέος, υποψήφιοι δήμαρχοι Καμπύλης και Βεκιάρης, ενώ τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Πολυχρόνης Πολυχρονίου.

Τέλος, μετά τα εγκαίνια τιμήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος και η Ιερά Μονή Παλιοπαναγιάς... ύστερα από 20 χρόνια για το εγχείρημά τους.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Όντως ήταν μια υπέροχη εκδήλωση μνείας και τιμής. Αλλά έλα που η Ελληνική νοοτροπία θα βρει τρόπους να εκμεταλλευτεί κατά το δοκούν παρόμοιες δραστηριότητες!!!! Κι ενω το μεγαλύτερο μέρος ήταν αφιερωμένο στη δημιουργία, τους δημιουργούς του πάρκου ελιάς, και κυρίως στους μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ αλλά και στους χορηγούς των εκθεμάτων, βρέθηκε άλλοτε υποβόσκων κι άλλοτε εμφανώς ο τρόπος να πατροναριστεί προεκλογικώς ο νυν δήμαρχος.... Ναι είχε την ηθική αλλά και ουσιαστική υποχρέωση να συνδράμει την όλη προσπάθεια, αλλά είναι τελείως διαφορετικό στοιχείο η προεκλογική προώθηση ειδικά από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους και απεσταλμένους. Και ο νοών νοήτο !!!!

Έχω μιά απορία, δεν άκουσα καμία αναφορά σε αυτόν που είχε την ιδέα και με πολύ δουλειά υλοποίησε το πάρκο με τους μαθητές του ΕΠΑΛ. Όλοι πήραν εύσημα εκτός από τον πρωτεργάτη που όλοι ξέρουμε. Πρέπει κάποιοι να τον αναφέρουν έστω και καθυστερημένα.

Όλα αυτά τα όμορφα και θαυμάσια πράγματα που εδώ και χρόνια μας εκπλήσει το επαλ είναι σίγουρο ότι θα οφείλονται στο καλό κλίμα τις φιλικές σχέσεις και τη συνεργασία του συλλόγου των καθηγητών. Και επειδή αυτό το πάρκο ξεπερνάει οχι μόνο τα όρια του σχολείου αλλά και της χώρας μας και σίγουρα μπορει με την κατάληλη διαφήμιση να βοηθήσει και τον τόπο μας σκέφτομαι πόσα πράγματα θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει αν το ίδιο κλίμα επικρατούσε και στο δήμο μας και στη κοινωνία μας.
Μπράβο σε όλους που συμμετείχαν σε αυτό το έργο.

Τί μας λές λοιπόν ανώνυμε.. Οτι ο Δεσπότης και η ηγουμενη της Παλιοπαναγίας είναι ΣΥΡΙΖΑ; .. Καμπύλη τα έχεις παίξει τελείως...... Ρώτα τους Δαλιανέους να σου πούν, γιατι σου λένε μονο οτι θέλουν..

Απόσπασμα από την πρόσκληση : Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και το ΕΠΑΛ Αστρους σας προσκαλούν στα εγκαίνια του Θεματικού Πάρκου Ελιάς..............
Καμιά εκμετάλλευση.Το θεματικό πάρκο το έφτιαξε το ΕΠΑΛ και ο Δήμος.
Ο Δήμος εκπροσωπείται από το Δήμαρχο , είτε σας αρέσει αυτός, είτε όχι.

Την ώρα που το ΕΠΑΛ μας δείχνει για άλλη μια φορά το δρόμο για το πως γεννιέται ένα έργο και την αποτελεσματικότητα εμείς συνεχίζουμε τη γκρίνια, την κακομοιριά, και το βιολί μας. Δεν τιμάμε με αυτόν τον τρόπο ούτε το ΕΠΑΛ ούτε αυτό το μοναδικό πάρκο.

Ένα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές αυτού του πάρκου. Μπράβο σας και που τιμήσατε και δεν ξεχάσατε την εκκλησία που πρόσφερε αυτόν τον πανέμορφο χώρο. Συγχαρητήρια και στον πρόεδρο των μαθητών για τον συγκινητικό και ουσιαστικό λόγο του, που όπως είπε και ο βουλευτής ήταν όλα τα λεφτά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio