Όνειρα Θερινής Νυκτός με «Βαλκανιζατέρ» και ιστορίες για τον δρόμο της εικόνας του Αϊ - Γιώργη στα Άνω Δολιανά

Sat, 10/08/2019 - 10:19

Μία ελληνική ταινία δρόμου και ιστορίες για την ετήσια μεταφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στα Άνω Δολιανά απόψε, στα Όνειρα Θερινής Νυκτός:

ΒΑΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Γκορίτσας

Δυο φίλοι απ’ την Έδεσσα, ο Φώτης κι ο Σταύρος, για να πιάσουν την καλή σκαρφίζονται μια απίστευτη κομπίνα. Έχοντας ακούσει ότι η αγοραπωλησία ξένων τραπεζογραμματίων μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη, βάλθηκαν να πουλήσουν δολάρια στη μαύρη αγορά της Βουλγαρίας και να μετατρέψουν στη συνέχεια τα βουλγαρικά λέβα σε δολάρια σε μια τράπεζα της Ελβετίας. Πείθουν τη γυναίκα του Σταύρου, την Ελένη, να υπεξαιρέσει τα χρήματα του αφεντικού της ο οποίος λείπει σε ταξίδι και έτσι αποκτούν το αναγκαίο κεφάλαιο για το σχέδιό τους. Μέσα σε μια βδομάδα πρέπει να μετατρέψουν τις δραχμές σε δολάρια, να αλλάξουν τα δολάρια με λέβα στη Σόφια και να κάνουν τα λέβα ξανά δολάρια στη Ζυρίχη. Μετά πρέπει να επιστρέψουν στην Έδεσσα και να ξανακάνουν τα δολάρια δραχμές, να βάλουν τα «δανεικά» στη θέση τους και να καρπωθούν τη διαφορά που προκύπτει. Αλλά φευ!, το αποτέλεσμα επ’ ουδενί είναι το αναμενόμενο, καθώς στην τράπεζα της Ζυρίχης διαπιστώνουν ότι είχαν κάνει «τραγικό» λάθος στον υπολογισμό των ισοτιμιών των νομισμάτων, εκλαμβάνοντας τα σέντς για δολάρια. Το όλο εγχείρημα άρεσε, όμως, στη γυναίκα του αφεντικού η οποία βρήκε την ιδέα θελκτική: αν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς λανθασμένους υπολογισμούς, θα οδηγήσει στο ποθούμενο αποτέλεσμα.
Ώρα έναρξης προβολής: 21:30

ΕΠΙΣΗΣ:
Το απόγευμα, στις 18:30, στην πλατεία του Αγιώργη, γιαγιάδες του χωριού θα μας πουν ιστορίες για "Τον δρόμο της εικόνας του Αγιώργη". Για την ετήσια μετοικισία των κατοίκων του χωριού από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio