O Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους συμμετείχε σε βραδιά ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης στη Μάρπησσα της Πάρου! (pics, vid)

Δευ, 28/05/2018 - 19:21
Image
Image

Ένα μαγευτικό μουσικοχορευτικό ταξίδι στις ρίζες της ελληνικής παραδοσιακής κληρονομιάς, είχε την ευκαιρία να ζήσει το πολυπληθές κοινό που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαίου στην πλατεία παπά - Γιώργη Στάμενα στη Μάρπησσα.

Το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών υπό τον τίτλο "Μες του Αιγαίου... άγγελοι φτερουγίζουν" το οποίο διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και τη Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας, ήταν ένα υπέροχο αντάμωμα από μουσικές και χορούς της ελληνικής πατρίδας, μια νοσταλγική παραδοσιακή συνεύρεση των ψηφίδων που απαρτίζουν την πλούσια και ιδιαίτερη μουσικοχορευτική κληρονομιάς της Ελλάδας.

sil.

Μια πανδαισία χρωμάτων από παραδοσιακές φορεσιές, αυθεντικοί ήχοι και σκοποί από ιδιαίτερες πατρίδες, χορευτικές κινήσεις που έχουν εγγραφεί στο συλλογικό ασυνείδητο της ελληνικής ψυχής, πλημμύρισαν την όμορφη, γεμάτη ζωντάνια εκδήλωση της Μάρπησσας που ενθουσίασε τον κόσμο ο οποίος καταχειροκρότησε τους χορευτές και τους μουσικούς της βραδιάς.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που πήραν μέρος στην εκδήλωση ήταν ο "Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας", η "Αδελφότητα Παναγιάς Καλαμπάκας - Κουτσούφλιανη", το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικοχορευτικής Παράδοσης "Χορεία", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατέας "Ηγέχορος", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους και ο Χορευτικός Όμιλος "Ειρήνη" Ηρακλείου Αττικής.

Μετά το πέρας των εντυπωσιακών χορευτικών εκδηλώσεων, στους χορευτές προσφέρθηκαν εδέσματα από το Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας και κατόπιν το γλέντι συνεχίστηκε αποκτώντας πια πιο αυθόρμητο χαρακτήρα... Οι χορευτές των χορευτικών συγκροτημάτων έγιναν κατόπιν μια παρέα, γλέντησαν και χόρεψαν μέχρι πολύ αργά σε μια αυτοσχέδια γιορτή με μουσική που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Η μουσικοχορευτική περιήγηση από τις ρίζες μας μέχρι τ΄αστέρια του παριανού ουρανού ήταν πράγματι απολαυστική και η Μάρπησσα γοητευτική όπως πάντα, έκλεψε για μια ακόμη χρονιά τις εντυπώσεις ως φιλόξενη οικοδέσποινα που αγκάλιασε με ξεχωριστό τρόπο την όμορφη εκδήλωση!

Το γραφικότατο χωριό δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους πιο πολυσύχναστους προορισμούς της Πάρου και προσφέρει απολαύσεις μοναδικές σε όσους την επισκέπτονται αποζητώντας τη γαλήνη και την ηρεμία μια πιο αυθεντικής Πάρου!

Αν βρεθείτε στη Μάρπησσα μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την εξαιρετική ταβέρνα "Χαρούλα" που βρίσκεται μέσα στον παραδοσιακό οικισμό με τα στενά κατάλευκα σοκάκια στο κέντρο του χωριού. Κάτω από τις σκιερές μουριές της ταβέρνας, μπορείτε να γευτείτε λαχταριστά πιάτα της ελληνικής πατροπαράδοτης κουζίνας φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά και το μεράκι της προσφοράς εδεσμάτων στο πιο φιλόξενο περιβάλλον!

fgre

Στον κεντρικό δρόμο επίσης προς Πρόδρομο 100 μέτρα περίπου πριν την κεντρική πλατεία του Προδρόμου, κάντε μια στάση για να απολαύσετε απίθανα σουβλακομαγειρέματα στην ταβέρνα "Η Θράκα". Απίθανες καλοψημένες κρεατολιχουδιές και ολόφρεσκα γευστικότατα μαγειρευτά πιάτα, συνθέτουν τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει η παραδοσιακή ταβέρνα που αποτελεί must προορισμό για όποιον βρεθεί στην περιοχή.

Μια ακόμα εξαιρετική γευστική πρόταση της περιοχής είναι η ταβέρνα "Άννα & Γιώργος" που βρίσκεται στο δρόμο Μάρπησσας - Λογαρά. Εκλεκτή ελληνική κουζίνα από νοστιμότατα εδέσματα φτιαγμένα με μεράκι και αγνές πρώτες ύλες αλλά και ψητές, ζουμερές κρεατοκαταστάσεις προσφέρονται φιλόξενα και φιλικά στην παραδοσιακή αυτή ταβέρνα - κόσμημα της περιοχής.

Αν επιθυμείτε πάλι να βρεθείτε δίπλα στη θάλασσα απολαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό καφεδάκι ή το ποτό σας, κάντε μια στάση στο cafe - bar "Remezzo" που βρίσκεται στο Πίσω Λιβάδι. Το ειδυλλιακό του περιβάλλον με τραπεζάκια πάνω στην αμμουδιά, πλάι στο κύμα, υπόσχεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία ηρεμίας και ρομαντισμού σε μια από τις πιο όμορφες ακρογιαλιές της Πάρου!

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του Παριανού Τύπου

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio