Ο Γιώργος Ρόρρης είναι ο πρώτος προσκεκλημένος στο Μουσείο της Τράπεζας

Πέμ, 23/11/2017 - 11:49
Image

Το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος εγκαινιάζει μία σειρά διαλόγων μεταξύ διακεκριμένων Ελλήνων ζωγράφων, (έργο των οποίων ανήκει στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Τράπεζας), και της δημοσιογράφου Μαίρης Αδαμοπούλου.

Ο Γιώργος Ρόρρης είναι ο πρώτος προσκεκλημένος στο Μουσείο της Τράπεζας την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00.

Το έργο του Γιώργου Ρόρρη Επίσκεψη (2014), το οποίο ανήκει στη Συλλογή της Τράπεζας και θα παρουσιαστεί στην έκθεση “Τόποι Αναφοράς”, και θα αποτελέσει αφορμή για τη συνάντηση του ζωγράφου με τη Μαίρη Αδαμοπούλου. Όψεις της ζωγραφικής και στιγμές της ζωής του καλλιτέχνη θα γίνουν το εφαλτήριο για μία εκ βαθέων συνομιλία.

O Γιώργος Ρόρρης γεννήθηκε στον Κοσμά Κυνουρίας το 1963. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας . Συνέχισε τις σπουδές του στην École nationale superieure des Beaux-Arts στο Παρίσι με υποτροφίες του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αδελφών Π. Μπάκαλα.  Συνεργάστηκε με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών «Άποψη» (1996-2002) και από το 2002 συνεργάζεται με την Ομάδα Τέχνης «Σημείο», διδάσκοντας ζωγραφική. Το 2001 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο για νέο ζωγράφο κάτω των 40 ετών. Το 2006 το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης του απένειμε τιμητική διάκριση για το έργο του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio