Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν οι γιορτές Γης από το Πολιτιστικό και Φυσιολατρικό σύλλογο Αγίου Πέτρου

Πέμ, 02/11/2017 - 23:31
Image

Στις 28 και 29 Οκτωβρίου μαζί με τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία ειδικά σήμερα που όλοι λένε ΝΑΙ , ο νέος Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός σύλλογος Αγίου Πέτρου, οργάνωσε και υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία τις γιορτές Γης για τρίτη συνεχή χρονιά.

Πολλοί επισκέπτες και φέτος στο χωριό μας απόλαυσαν τα νόστιμα βραστά και ψητά κάστανα και το ζεστό τραχανά που τα μέλη του συλλόγου προετοίμαζαν και προσέφεραν, αλλά ψώνισαν και πολλά παραδοσιακά τοπικά προϊόντα από τα καταστήματα του χωριού.

Τη διαφορά όμως, φέτος έκανε ο Χρήστος Μυλωνάς με την εκπομπή του "Από Τόπο σε Τόπο" η οποία προβάλλεται στο κανάλι της Βουλής των Ελλήνων. Ο Χρήστος Μυλωνάς με την ομάδα του παρουσίασε την ιστορία, την παράδοση και την σημερινή κατάσταση του χωριού μας, αλλά κυρίως ανέδειξε με τα τραγούδια και τους χωρούς την παρουσία και τη συμβολή του Αγίου Πέτρου στον απελευθερωτικό αγώνα.

Ο γνωστός μας παραδοσιακός τραγουδιστής Θεόφιλος και ο χορευτικός σύλλογος Θυρεάτης με πρόεδρο τον Καμπύλη Κωνσταντίνο ,χοροδιδάσκαλο τον Γύφτο Μανώλη καθώς και την εκπληκτική Μαρία Λυτριβη παρουσίασαν τους χωρούς και τα τραγούδια. Ξεχωριστή και ιδιαίτερη ήταν η παρουσία και η συνεισφορά του συμπατριώτη μας Δημήτρη Παναγιωτόπουλου ο οποίος έχει πρωτοστατήσει διδάσκοντας χωρό στα νέα παιδιά του Αγίου Πέτρου που χόρεψαν καταπληκτικά ως χορευτικό συγκρότημα Αγίου Πέτρου. Προσβλέπουμε στη μελλοντική συνεργασία του με τον σύλλογο μας. Τα δημοτικά μας τραγούδια είναι μια αστέρευτη πηγή έμπνευσης, λυρισμού και απευθείας σύνδεσης με την ιστορία, την παράδοση και τους αγώνες μας. Μας εμπνέουν για το μέλλον.

Η δασκάλα Μαρία Νούτσου Βασιλειάδη παρουσίασε την ιστορία του χωριού και του δημοτικού μας σχολείου μαζί με τον διευθυντή Λάμπρο Σιδερά. Ο μελετητήτης της ιστορίας της Ιεράς Μονής Μαλεβής, Νίκος Κουφός παρουσίασε την ιστορία του μοναστηριού μας και ο ιερέας Άγγελος Βακαλοπουλος παρουσίασε την ιστορία του πολιούχου μας Αγίου Νείλου ο οποίος είχε γεννηθεί τον 17ο αιώνα στον Άγιο Πέτρο όπου διασόζεται και το σπίτι του.

Ιδιαίτερη επίσης ήταν η παρουσία, εκ μέρους των ομογενών μας, της Λουκριτιας Μουσιούτη και του συζύγου της Γιώργου Μπαζιάνου από το Σικάγο.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά των Αγιοπετριτών που στήριξαν τις εκδηλώσεις με την εργασία και την προσφορά υλικών, οι οποίοι έχουν όνομα αλλά και επώνυμο και παρατσούκλι, για να ξεχωρίζουν από αυτούς που κρύβονται στο καβούκι τους όταν δεν καταφέρνουν να σαμποτάρουν.

Το Δ.Σ του συλλόγου:

Νίκος Β. Σακελαράκης, πρόεδρος
Νείλος Εμ. Αρφάνης, αντιπρόεδρος
Βασιλική Κιμ. Καραματζάνη, γραμματέας
Θύμιος Γρ. Παινέσης, αν. Γραμματέας
Κώστας Δ. Βελλής, μέλος
Γιάννης Αθ. Παινέσης, μέλος
Γιωργία Παν. Καρρά, μέλος

Τους ευχαριστούμαι όλους από καρδιάς και αυτούς που συμμετείχαν και αυτούς που δεν συμμετείχαν και ευχόμαστε του χρόνου όλοι μαζί για κάτι ακόμη καλύτερο.

Υ.Γ: Θα ενημερωθείτε απο την σελίδα μας για την ημερομηνία προβολής της εκπομπής.
Ακολουθούν και μερικές φωτογραφίες απο την γιορτή μας.

Ο πρόεδρος, Νίκος Σακελλαράκης.

 

OPU

JIK

per

ap

 

fb

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio