Κέφι, γλέντι και χορός στο καρναβάλι του Άστρους (pics,vid)

Sat, 17/02/2018 - 21:22

Τις μέρες αυτές γίνεται το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και του «μασκαρέματος», της μεταμφίεσης, που έχει παραμείνει χρόνια «Λουπερκάλια» και «Σατουρνάλια» και από τις αρχαιότερες «Διονυσιακές γιορτές» των Ελλήνων, όπου οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί και το κέφι έφτανε στο κατακόρυφο προς τιμή του Διόνυσου.

Με την αποκριάτικη παρέλαση μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών ξεκίνησε το αποκριάτικο ξεφάντωμα, με πρωταγωνιστές τη μουσική, τους εορταστικούς ρυθμούς και την παράδοση.

To Καρναβάλι του  Άστρους φημίζεται για την φαντασμαγορική κάθε φορά παρουσίαση όπου συνδυάζεται με παραδοσιακούς ξέφρενους χορούς.

Μικροί μεγάλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους τραγουδώντας και χορεύοντας, βάζοντας τις αποκριάτικες στολές τους και αναπαρέστησαν διάφορες ιστορίες κυρίως από ταινίες ελληνικού κινηματογράφου και ιστορίες παραμυθιών.

Χόρεψαν οι ζογκλέρ με τα τραπουλόχαρτα, και οι προξενήτρες καλοβλέπανε τους αρχαίους Ρωμαίους, αλλά τα αγόρια από το Ρόδα Τσάντα και κοπάνα φλερτάρανε με τις μηχανές τους τα όμορφα κορίτσια.

Ο κακός ο λύκος κυνήγαγε την κοκκινοσκουφίτσα του, και οι Ινδιάνοι προσπαθούσαν να πιάσουν το θήραμα τους με τα βέλη τους.

Οι μάγισσες μεταμόρφωναν τους κλόουν σε μίνιονς, και έτρεχαν να βρουν τους φλινγκστοουνς.

Οι ήρωες του Disney έτρεχαν να προλάβουν τα ξωτικά για να κάνουν μαζί τσουλήθρα.

Και τέλος πέρασε ο Δούρειος ίππος γεμάτος με μικρούς και μεγάλους.

Με ομάδες, μουσική, χορό, και λαϊκά γλέντια γίνεται ευκαιρία για ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα σε πολλά χωριά της Βόρειας Κυνουρίας.

Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε με παραδοσιακά δρώμενα, τραγούδια και χορούς. Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει σε επαφή τους νέους της πόλης με παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα και παράλληλα να δώσει την ευκαιρία σε όλους να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα.

Ρεπορτάζ Astrosnews.gr - ArcadiaPortal.gr

Video

Comments

Submitted by Τάκης Κορδονουρης on Sun, 18/02/2018 - 14:21 Permalink

Από οκά τα καρναβάλια που έχω δει μέχρι τώρα .. δέος προκαλεί ο Δούρειος Ίππος .. διαφημιστέ το αυτό το άρμα !!!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio