Η ανάδειξη της Έπαυλης του Ηρώδη Αττικού στο ΠεΣυ

Δευ, 29/10/2018 - 19:58
Image

Με την επερώτηση της Περιφερειακής Σύμβουλου κυρίας Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα:  Εγκατάλειψη και  απαξίωση αντί για ανάδειξη και επισκεψιμότητα ενός εκ των κορυφαίων αρχαιολογικών μνημείων του τόπου μας, της Ρωμαϊκής Έπαυλης του Ηρώδη Αττικού στην Κυνουρία-Αρκαδίας ξεκίνησε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.

Η κυρία Λυμπεροπούλου έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός  σκανδαλου, κατηγορώντας τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη αλλά και τις κυβερνήσεις που έχουν επιμεληθεί του ζητήματος για εγκατάλειψη του έργου .

Ποιός ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη των εργασιών, ρώτησε, υπάρχουν στις προθέσεις της περιφέρειας  οι προοπτικές ένταξης του έργου για χρηματοδότηση, συνέχισε ,υπάρχει σχεδιασμός για συγκρότηση ομάδας για την μελέτη ανάδειξης του μνημείου, είπε  κλείνοντας η περιφερειακή σύμβουλος.

Στο θέμα κλήθηκε να απαντήσει η εντεταλμένη αντιπεριφερειάρχης κυρία Νικολάκου αναφέροντας ότι η κυρία Λυμπεροπούλου δεν γνωρίζει το θέμα και αυτό είναι εμφανες από τις ερωτήσεις που αναφέρουν τοποθετήσεις βουλευτών.

 "Αυτό το έργο είναι στην πρώτη γραμμή για την Περιφέρεια . Πρέπει να μιλάτε  πιο προσεκτικά όταν μιλάτε για τον περιφερειάρχη και για τα έργα στην Αρκαδία. Το να δημιουργούμε εντυπώσεις δεν βοηθά καθόλου το έργο.

Η κυρία Νικολάκου ανέφερε  ότι για να προχωρήσει το έργο για την ανάδειξη  της Ρωμαϊκής Έπαυλης του Ηρώδη Αττικού το Υπουργείο πρέπει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

" Για να είστε χρήσιμη να πείτε στην κυβέρνηση την οποία υπηρετείτε ότι η περιφέρεια είναι έτοιμη να αναλάβει το έργο και να σταθεί αρωγός στο Υπουργείο, αφού όμως πρώτα ξεκαθαρίσει το έργο και να σταματήσετε αυτή τη μεθοδευμένη και σκόπιμη επίθεση στην περιφερειακή αρχή".

 Στην δευτερολογία  της η κυρία Λυμπεροπούλου θέλοντας να αντικρούσει τις κατηγορίες της κυρίας Νικολάκου είπε " Για ακόμα  μια φορά ρίχνετε την μπάλα στην εξέδρα και δεν δώσατε καμία απάντηση.

Τέλος το λόγο έλαβε ο κ. Τατούλης κατηγορώντας για λαϊκισμό την κυρία Λυμπεροπούλου αναφέροντας ότι απλά προσπαθεί με θορύβους να αποδείξει ότι υπάρχει.

Ξεκαθάρισε ότι τα μνημεία ανήκουν στην ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού και μόνο.
 

Πρέπει να λυπάστε που συνεχίζεται μια τακτική των ανύπαρκτων βουλευτών  υποβάλλοντας κάποιες ερωτήσεις που έχουν γινει προηγούμενα  από αυτούς.

Γιατί δεν ρωτάτε την κυβέρνηση,  στην οποία ειστε σύμβουλος, τι γίνεται με το θέμα, είπε κλείνοντας.

Από το ArcadiaPortal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio