Γιορτή του Μαη - Θανάση στα Χαντάκια (pics)

Δευ, 06/05/2019 - 13:05
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Γιορτάστηκε στα Χαντάκια , όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος ο «Μάη-Θανάσης» ή «Μαηθανασάκος» , με εσπερινό στις 04 του μήνα και την επόμενη , στις 05 , με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία. Η θρησκευτική γιορτή που γίνεται η αφορμή να μαζευτούμε οι Χαντακιώτες , να θυμηθούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Τελικά δε χρειάζονται και πολλά , μια μικρή εκκλησία απέναντι από το παλιό σχολείο , Χαρούμενοι Άνθρωποι , και στη μέση ένα μικρό προαύλιο που γέμισε με ιστορίες , φωνές , κλάματα , γέλια , τραγούδια και στο τέλος χορό. Και φέτος έλλειπαν πολλοί , που δεν το ήθελαν , και ανάμεσά τους και ο Στέλιος ο Κουλουράς , ο άνθρωπος που έτρεχε , οργάνωνε , φώναζε , μάλωνε και στο τέλος , αφού είχαν όλα τελειώσει και ο κόσμος είχε ευχαριστηθεί , μας αγάπαγε πάλι όλους. Εμείς που μείναμε ελπίζουμε να καταφέρουμε να συνεχίσουμε ότι αρχίσαμε μαζί. Αξίζουν όλοι συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν , τόσο οι επισκέπτες , όσο και οι άνθρωποι που το οργάνωσαν και βοήθησαν αφιλοκερδώς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πάτερ Πέτρο Δικαίο που και φέτος μας τίμησε καθώς και στους δύο μεγάλους γιούς του , Δημήτρη και Παναγιώτη , που έψαλαν με τις ωραίες τους φωνές.

Το εκκλησάκι μας θα γιορτάσει στις 12.12.2019 και τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα , καθόσον είναι αφιερωμένο και στους δύο Αγίους.Ευχαριστούμε όλους όσους μας επισκέφθηκαν.

«ΕΝ ΧΑΝΤΑΚΙΟΙΣ»

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio