Εύη Τατούλη: Στον παγκόσμιο χάρτη του πολιτισμού η Αρκαδία

Δευ, 04/06/2018 - 14:19
Image
Image
Image

Τη σημασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Αρκαδία(Ε.Ι.Π.Δ.), εξήρε η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών και Πολιτευτής Αρκαδίας με τη Ν.Δ. Εύη Τατούλη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Ε.Ι.Π.Δ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.  

Η κυρία Τατούλη τόνισε ότι το Ε.Ι.Π.Δ. «δείχνει το άλλο πρόσωπο της Τρίπολης, της Αρκαδίας, της χώρας μας που συνεχίζει να αντιστέκεται με όλες τις δυνάμεις και αναζητά την επαφή της με το μεγαλύτερο στοιχείο πολιτιστικής διπλωματίας, τον Αρκαδισμό».

Η Πολιτευτής Αρκαδίας επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του Αρκαδισμού και το πώς μπορεί το νεοσύστατο Ινστιτούτο στην Αρκαδία να προωθήσει την ιδέα αυτή μέσα από τις δράσεις του.

«Πρόκειται για την ιδέα που ενέπνευσε γενιές συγγραφέων, καλλιτεχνών, ανέθρεψε γενιές ανθρώπων που επεδίωξαν σε όλη τους τη ζωή με κάθε μέσο και τρόπο το τέλειο», ανέφερε η Αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών Εύη Τατούλη, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η επαφή της ψυχής του ανθρώπου με την φύση, θα επεκταθεί τώρα σε όλη την οικουμένη μέσα από το Ε.Ι.Π.Δ.».

Σημειωτέον ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) είναι μια ελληνική επιστημονική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα.   Το Ε.Ι.Π.Δ. Αρκαδίας αποτελεί ένα από τα πρώτα παραρτήματα του Ε.Ι.Π.Δ. στη χώρα και σε αυτό συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες, φοιτητές και εθελοντές.

Τα συγχαρητήρια της έδωσε η κυρία Τατούλη για την εξαιρετική εκδήλωση στην επικεφαλής του Ε.Ι.Π.Δ. στην Αρκαδία κυρία Νικολέτα Πλατανίτη, στον Πρόεδρο του Ινστιτούτου και σε όλους τους διοργανωτές.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Πέννυ Καλύβα,  Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), ενώ επικεφαλής 

Δελτίο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio