Έκθεση προϊόντων βαρελοποιίας και παραδοσιακών χειροποίητων εργαλείων βαρελοποιού στην Αγία Σοφία

Παρ, 05/07/2019 - 13:10
Image

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος ΑγιαΣοφιτών, αποσκοπώντας στην διατήρηση της παράδοσης και ιστορίας του τόπου μας, αλλά και στην ψυχαγωγία των μελών του, διοργανώνει για το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 και ώρα 20.30 στον προαύλιο χώρο του Δημ. Σχολείου του χωριού μας, έκθεση με προϊόντα βαρελοποιίας (Βαρέλια κρασιού, νεροβάρελα, τσιότρες, τσιπουριές, ξύλινα αδράχτια κ.α.) καθώς και έκθεση με παραδοσιακά χειροποίητα εργαλεία βαρελοποιού.

Ιστορικά κειμήλια πλέον, μιας άλλης εποχής, προϊόντα μιας τέχνης που ασκήθηκε και διέπρεψε τα παλαιότερα χρόνια στο χωριό μας.

Η παραπάνω εκδήλωση που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει τη συνδρομή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, θα πλαισιωθεί με παραδοσιακή μουσική και, για όσους επιθυμούν, με καταναλωτικά αγαθά (ψητά, μπύρες, κρασιά, αναψυκτικά κ.α.), ενώ θα πραγματοποιηθεί ομιλία ιστορικού περιεχομένου (αναφορά στους βαρελάδες, λεπτομέρειες στην τέχνη κατασκευής βαρελιών, η  χάση του φεγγαριού, η μπότσα ως μονάδα μέτρησης χωρητικότητας αυτών, βαγενόσπιτα, πηγαιμός στη βρύση με το βαρέλι για νερό κ.α.).

Τα περισσότερα από τα εκθέματα θα διατεθούν από απογόνους βαρελάδων του χωριού μας.

Καλούμε όμως, όσους συγχωριανούς μας ή και άλλους, που έχουν στο σπίτι τους μικρά νεροβάρελα, τυροβάρελα, τσιότρες, καρδάρες, βούτες, βαρελάκια πηξίματος τυριού κ.α., να τα διαθέσουν στον χώρο του Σχολείου μας, απογευματινές ώρες του Σαββάτου 27 Ιουλίου και θα τα παραλάβουν αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Σας περιμένουμε.

92

72

8α1

62

 

Από το agiasofiablog.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio