Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Τ. Παπαηλίου στην Αθήνα (pics)

Fri, 27/09/2019 - 13:29

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του εκλεκτού συμπατριώτη μας εκπαιδευτικού και εικαστικού Τάσου Παπαηλίου στην γκαλερί ‘Ερση’ στο Κολωνάκι (Οδός Κλεομένους 4, Λυκαβηττός).

Η έκθεση των έργων του κ. Παπαηλίου που συνδυάζουν την τέχνη του λόγου του Αργεντινού συγγραφέα και ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάι και την ιδιαίτερη και πρωτότυπη σχεδιαστική απεικόνιση στο χαρτί, θα διαρκέσει ως τις 12 Οκτωβρίου 2019.

Περιχαρής ο καλλιτέχνης βρέθηκε ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους και συμπατριώτες, τα δραστήρια κοινωνικά και καλλιτεχνικά αδέρφια του, τον βραβευμένο σκηνοθέτη Αλέξανδρο Παπαηλίου και την γιατρό και πολιτικό Άσπα Παπαηλίου καθώς και σε εξέχοντες εκπροσώπους της πολιτικής και κοινωνικής δράσης.

Περισσότερα για την έκθεση από την υπεύθυνη της γκαλερί ‘Έρση’ κυρία Κάλια Αϊδίνη:

Η  επικοινωνία  των  τεχνών  

Αναλογιζόμενοι τα  δεσπόζοντα χαρακτηριστικά των  δύο τεχνών δηλαδή το  Μύθο από την πλευρά  του γραπτού λόγου και το Σχέδιο από την πλευρά της εικαστικής απεικόνισης, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η σύναψη των δυο αυτών μέσων λόγου και εικόνας στοχεύουν στο να σχηματιστεί ένα όλον ισορροπημένο και συμμετρικά διαρθρωμένο.

Τολμούμε λοιπόν μια καλλιτεχνική ταξινόμηση εικόνων σε μια αλληλουχία απεικονίσεων του εκάστοτε μύθου, προσβλέποντας στην καλλιτεχνική μορφοποίηση ενός δομημένου συνόλου που αντλεί την δημιουργική του δύναμη από την  εσωτερικότητα των δυο μερών.  

Η έκθεση αποτελείται από 14 μικρές ιστορίες σταχυολογημένες από τα βιβλία 1. Να σου πω μια ιστορία 2. Ιστορίες να σκεφτείς   του Χόρχε Μπουκάι από τις εκδόσεις Όπερα και 44 ζωγραφικά έργα του Τάσου Παπαηλιού. Oι  δύο δημιουργοί έχουν εργαστεί εντελώς ξεχωριστά χωρίς να αναφέρονται ο καθένας στο έργο του άλλου. Για την σύζευξη λόγου και εικόνας εργάστηκε η Κάλια Αϊδίνη.

 

Comments

Submitted by Anonymous on Sun, 29/09/2019 - 15:02 Permalink

Αφού επισκέφθηκα την έκθεση και είδα τα έργα, μπορώ να πω ότι ο Τάσος εκτός από άξιος δάσκαλος είναι και ένας σπουδαίος καλλιτέχνης.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio