Η εφορία σε ρόλο εισπρακτικής -Θα κάνει τηλεφωνήματα, θα στέλνει sms, e-mail, ακόμα και για 500 ευρώ χρέη

Παρ, 23/02/2018 - 10:42
Image

Οι φορολογούμενοι πλέον θα δέχονται τηλεφωνήματα, sms και e-mail από την εφορία ακόμα και για οφειλές 500 ευρώ.

Έτσι η εφορία θα σηκώσει τα ακουστικά και θα ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα οφειλετών και με πρακτικές εισπρακτικών εταιρειών θα ζητούν από τους φορολογούμενους να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Ουσιαστικά η Εφορία θα ζητάει να μάθει ώρα και ημέρα που ο φορολογούμενος θα πληρώσει τα οφειλόμενα, ενώ θα υπάρχει και υπενθύμιση ότι σε διαφορετική περίπτωση ο οφειλέτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμα ή ακόμη και με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνουν τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις από εφοριακούς.

Η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θέλει να προκύψουν νέα χρέη μέσα στο έτος τα οποία θα προστεθούν στην τεράστια δεξαμενή των 100 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών και έτσι ξεκινά  την τακτική των τηλεφωνημάτων.

Κάθε μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποστέλλει εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

1. Μηνύματα υπενθύμισης: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα υπενθύμισης αφορούν την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ Β’ και Γ’ κατηγορίας. Αποστέλλονται σε μηνιαία βάση (Γ’ κατηγορίας) και τέσσερις φορές ετησίως (Β’ κατηγορίας) λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους, με στόχο την υπενθύμιση της σχετικής υποχρέωσης. Αποδέκτες είναι οι υπόχρεοι που, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ακόμα υποβάλει τη δήλωσή τους.

2. Μηνύματα εντοπισμού: Τα ηλεκτρονικά μηνύματα εντοπισμού απευθύνονται σε φορολογουμένους που δεν έχουν ικανοποιήσει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αποστέλλονται μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ή πληρωμής των οφειλών. Αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

α) ΦΠΑ Β’ και Γ’ κατηγορίας: όταν δεν έχει υποβληθεί η περιοδική δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.

β) Φόρος Εισοδήματος φυσικών ποσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.

γ) Φόρος Εισοδήματος Νομικών Προσώπων: όταν δεν έχει υποβληθεί η δήλωση εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου υπόχρεων.

δ) Πρόσφατες Ληξιπρόθεσμες Οφειλές: όταν δεν έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα ή μέχρι την ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου η/οι βεβαιωμένη/ες οφειλή/ές, που έληξε/αν έως την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio