Η ανάπλαση του χώρου της Β' Εθνοσυνέλευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δευ, 17/09/2018 - 11:37
Image
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου συζητήθηκε η ολοκλήρωση της ανάπλασης του χώρου της Β' Εθνοσυνέλευσης από την οικία Ευθυμίου ως το Γυμνάσιο, στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020«Ανατολική Πελοπόννησος Απόθεμα Βιόσφαιρας και Επιχειρηματικές Ζώνες Καινοτομίας της Ομάδας Τοπικής Δράσης της Αναπτυξιακής Πάρνωνα.
 
Το έργο είναι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
 
Κατά την εισήγησή του, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς αναφέρθηκε στη μελέτη, που είναι έτοιμη ήδη από το 201, και που ουσιαστικά αναφέρεται στην ανάπλαση του χώρου από την οικία Ευθυμίου ως το Γυμνάσιο. Η πλακόστρωση θα γίνει με πλακίδια και όχι με μάρμαρο, όπως ακούστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αργότερα.
 
Σημειωτέον ότι κατά τη συζήτηση του θέματος ακούστηκαν απόψεις περί πεζοδρόμησης του χώρου για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πεζοί, τόσο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου όσο και οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, καθώς και η δημιουργία ενός πεζοδρόμου με φανάρια που θα τοποθετηθούν και στα δύο ρεύματα και θα επιτρέπουν εκ περιτροπής στα οχήματα να κινούνται ανά πεντάλεπτο.
 
Ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Σκαντζός παρενέβη για να διευκρινιστεί ότι το έργο δεν έχει να κάνει ούτε με τη δημιουργία πάρκινγκ ούτε με τη δημιουργία πεζοδρόμου ούτε με την εξυπηρέτηση του σχολείου, αλλά με με την ανάδειξη ενός ιστορικού χώρου και με την ευχή, όπως είπε, κάποτε να λειτουργήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους κανονικά, ώστε να λαμβάνει ο Δήμος έσοδα από την επισκεψιμότητα του χώρου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio