Δόξα, τιμή και αιώνια μνήμη στους πεσόντες ΑγιαΣοφίτες στα πεδία μαχών

Sun, 15/12/2019 - 11:11

Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος του χωριού μας, υλοποιώντας σχετική απόφασή του, τοποθέτησε μαρμάρινη πινακίδα σε κεντρικό σημείο στην οποία αναγράφονται συνοπτικά ιστορικά στοιχεία των πεσόντων ΑγιαΣοφιτών στα πεδία των μαχών και λοιπών θανατωθέντων συνεπεία πολεμικών γεγονότων, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των αείμνηστων προγόνων μας, ώστε ποτέ και κανείς να μην ξεχάσει τη θυσία τους.

Πέραν αυτών, σκοπός της παραπάνω ενέργειας, είναι και η διατήρηση της ιστορίας του τόπου μας στις νεώτερες γενιές, ειδικά των καίριων σημείων αυτής, παράγοντας σπουδαίος και αναγκαίος για τη διατήρηση του γένους των ΑγιαΣοφιτών και του έθνους μας γενικότερα.

Ο παραπάνω χώρος θα εξωραϊστεί περαιτέρω με φύτευση θάμνων, τοποθέτηση πλακιδίων και ιστού σημαίας, στον οποίο κατά τις εορτές των εθνικών επετείων, θα τελείται επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών τους και κατάθεση στεφάνων. Κι αξίζει να γίνεται τούτο για τα «παιδιά» του χωριού μας, που τα οστά τους δεν βρίσκονται στο κοιμητήριο του χωριού.

Το μνημείο φιλοτέχνησε ο μαρμαροτεχνίτης Ηλίας Σταυρόπουλος, τέρμα Τεγέας Τρίπολης, τον οποίο και ευχαριστούμε για την «προσφορά» του.

«Θνητοί τοις αθανάτοις, γόνυ κλίνατε …»

1

2

3

4

5

 

 

Από το agiasofiablog.gr

Comments

Submitted by Anonymous on Tue, 17/12/2019 - 10:36 Permalink

Δολοφονημένοι είτε από ξένους είτε από ντόπιους φασίστες απόγονοι των οποίων δηλητηριάζουν ακόμα τον τόπο μας.

Submitted by Anonymous on Tue, 17/12/2019 - 15:58 Permalink

Συμμορίτες του αποκάλεσε ο οηε και ο ανακριτής που ξεσκέπασε την δολοφονία του ήρωα λαμπράκη.το κκε είναι το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας και έπρεπε να τεθεί εκτός νόμου όπως και η χρυσή αυγή.είναι συνυπεύθυνοι για τις δολοφονίες και αυτοί.τα καναμε γαργάρα τόσα χρόνια.μη κρυβόμαστε πίσω από φύλλο συκής.ανταμείφθηκαν πλουσιοπάροχα για το δολοφονικό τους όργιο.

Submitted by Anonymous on Tue, 17/12/2019 - 16:05 Permalink

Δεν ήταν θύματα εμφύλιας σύρραξης η τελευταία σειρά αλλά θύματα τυφλών δολοφονιών περιθωριακών στοιχείων που φαντασιώνονταν ότι ήταν ταξικοί αγωνιστές δολοφονώντας αγρότες,ποιμένες και εργάτες που πολύ απλά δεν επιθυμούσαν και δεν ψήφιζαν το κκε υλοποιώντας το δόγμα του λένιν:όποιος δεν είναι μαζί μας,είναι εχθρός μας.

Οι ξένοι φασίστες και τα δοσίλογα στοιχεία είναι καταδικασμένοι από τη συλλογική μας μνήμη..οι εξοπλισμένοι από το κκε φονιάδες της στάσης του 46-49 είναι και αυτοί καταδικασμένοι στη συνείδηση μας όπως και οι παραστρατιωτικοί ελληνικού κράτους.ανάμεσα στη σταλινική βαρβαρότητα και τη μοναρχία διαλέξαμε την δημοκρατία το 1974.εσείς επιμένετε τις δολοφονίες να τις αποκαλείτε ταξική πάλη.θεός φυλάξοι.

Submitted by Anonymous on Tue, 17/12/2019 - 21:32 Permalink

Η μεγάλη μπλόφα της δοτής ιστορίας και του πασπαλισμένου με κοκκινόσκονη ψέματος....Λέγεται και γράφεται λοιπόν οτι κάποιος "γερός" στόλισε με όσα στολίδια μπορούσε την παράταξη αυτή.(Μ.Μαϊλη, Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από το 1950 έως το 1967, Σύγχρονη Εποχή, 2014, σελ.160). κι ενεπνεύσθει τα ξερονήσια ,τις εξορίες κλπ. Αμ δε !!! Ενα άλλο στρατηγικό κόλπο ήταν αυτοδιασώσεως. Επειδή οι μαυροφορεμένοι της υπαίθρου αλλά και των αστικών κέντρων άρχιζαν σιγά σιγα να ξεθαρεύουν ,ήθελαν να πάρουν το αίμα τους γι αυτούς που σφαγιάσθηκαν, εξανδραποδίσθηκαν, υπέστησαν παιδομαζώματα , πίσω . Ετσι λοιπόν για να σώσουν τη δορά τους προτίμησαν τον εγκλεισμό τους σε χώρους ελεγχόμενους και ασφαλείς, έως ότου καταλαγιάσει το ...κακό που τους καρτερούσε. Οσοι πρόλαβαν πέρασαν τα σύνορα για να βρουν αλλού προστάτες. Βέβαια ανάμεσα στους υψηλούς τουρίστες υπήρχαν κι άλλοι που ελάχιστη σχέση είχαν με όλα τα γενόμενα πλην ίσως της ιδεολογικής, αλλά για καλό ή κακό, έχοντας τους εθελοντές , τους μάντρωσαν κι αυτούς.

Submitted by Anonymous on Wed, 18/12/2019 - 09:03 Permalink

Οι κκεδες δεν είναι μαχητές αλλά καρφολογικά στοιχεία και αυτοί.να μη ξεχνιόμαστε ότι πάντα μεταπολιτευτικά ψήφιζαν μονοκούκι τον υποψήφιο δήμαρχο της δεξιάς παράταξης...αυτοί είναι οι ταξικοί αγωνιστές που πάντα είναι τα χειρότερα αφεντικά...

Submitted by Anonymous on Wed, 18/12/2019 - 15:53 Permalink

23 Αυγούστου 1939, υπογράφτηκε το «σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ». (επίσημα: Γερμανοσοβιετική Συνθήκη). το σύμφωνο μη επίθεσης που υπέγραψαν στις 23 Αυγούστου 1939 στη Μόσχα ο Υπουργός Εξωτερικών της ναζιστικής Γερμανίας Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ (Joachim von Ribbentrop) και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, Βιατσεσλάβ Μιχάηλοβιτς Μόλοτοφ .(Вячесла́в Миха́йлович Мо́лотов).Την συνθήκη αυτή επικύρωσε το Ανώτατο Σοβιέτ, οκτώ ημέρες μετά, στις 31 Αυγούστου.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ....
Κατόπιν αυτού, οι ναζί μπορούσαν να ασχοληθούν με την Πολωνία δίχως τον κίνδυνο να τους εμποδίσει η Σοβιετική Ένωση, ενώ η ΕΣΣΔ, η οποία γνώριζε καλά την επιθυμία του Χίτλερ να αποκτήσει «ζωτικό χώρο» για τους Γερμανούς στην ανατολική Ευρώπη για επίθεση στη Σοβιετική Ένωση, κέρδισε χρόνο για να προετοιμάσει τον Κόκκινο Στρατό, την οικονομία της Σοβιετικής Ένωσης καθώς επίσης να κάνει τις απαραίτητες μετεγκαταστάσεις πληθυσμού προς τα ενδότερα της χώρας και για την προστασία τους και για την προστασία των συνόρων από κοινότητες με επικινδυνότητα σύναψης συμμαχίας με τον εχθρό, ώστε να μπορεί να αντισταθεί σε πιθανή επίθεση των ναζιστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τον Ρεϊμόν Καρτιέ, ο μεν Στάλιν υπέγραψε το Σύμφωνο με στόχο να κερδίσει χρόνο και ο Χίτλερ με την εκ των προτέρων απόφαση "να το ξεσχίσει"
Συντρόφια.....: Κατόπιν αυτών "μπήκατε στους "αγώνες" αντιστασιακούς " (τρομάρα σας) και μη, όταν ο Χίτλερ υλοποίησε την απόφασή του να ξεσκίσει το σύμφωνο κι επετέθει στον πατερούλη. Πότε έγινε αυτό ; 22 Ιουνίου του 1941 ο Χίτλερ παραβίασε το Σύμφωνο αυτό και επιτέθηκε στη Σοβιετική Ένωση (Επιχείρηση Μπαρμπαρόσσα). Mέχρι τότε ,μιλάω πάντα για την κατάσταση στην Ελλάδα, κι έως ότου έρθει το μηνυματάκι από τη Σοβιετία, αυγορούφες!!!

Submitted by Anonymous on Thu, 19/12/2019 - 14:10 Permalink

Και για να μην το παίζουν υπερπατριώτες μερικοί,δεν υπήρχε αριστερός ,κεντρώος και φιλελεύθερος Ελληνας που να συνεργάστηκε με τους Ναζί και με τη Χούντα.Ολοι όσοι το έκαναν ήταν βγαλμένοι από τα σπάργανα της Δεξιάς.

Submitted by Anonymous on Fri, 20/12/2019 - 01:38 Permalink

Yπάρχουν τα μαύρα ταμεία της χούντας από τα οποία μισθοδοτούνταν δημοσιογράφοι και οι οποίοι μετέπειτα δήλωναν βασανισθέντες και αντιστασιακοί.

Submitted by Anonymous on Fri, 20/12/2019 - 01:41 Permalink

Δε σας έχει προβληματίσει γιατί τα κατοχικά στρατεύματα όταν αποχώρησαν από την ελλάδα,έφυγαν εντελώς ατουφέκιστα...

Submitted by Anonymous on Fri, 20/12/2019 - 01:43 Permalink

Και εγώ αν λάμβανα άδεια περιπτέρου,ή αν διοριζόμουν στο δημόσιο επειδή είχα παππού συμμορίτη θα δήλωνα κομμουνιστής.αλλά επειδή δε θέλω την κόκκινη εκδοχή του φασισμού πορεύομαι μόνος μου στη ζωή...

Submitted by Anonymous on Fri, 20/12/2019 - 01:46 Permalink

Ας μας εξηγήσουν τα τσιράκια του περισσού,αν επιστρέψανε στη ρωσία τα 80000000 δολάρια που ζήτησε πίσω ο γιέλτσιν από το κκε...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio