Χορωδία Δήμου Β. Κυνουρίας: Λίγα έτη παρουσίας,ένα μεγάλο ρεπερτόριο

Πέμ, 23/11/2017 - 08:18
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Η χορωδία ενηλίκων Δήμου Β. Κυνουρίας ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005.

Από την αρχή της λειτουργίας της συμμετέχει στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ¨Γιορτές Πάρνωνα¨ με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη (Ιούνιος 2005). Η επιτυχία της πρώτης αυτής παράστασης της δίνει έναυσμα για μελέτη πολυφωνικών κομματιών και για εκπλήρωση δυσκολότερων στόχων.

Οι συναυλίες που ακολουθούν έχουν κυρίως θεματικό χαρακτήρα (π.χ Ρεμπέτικα, Τραγούδια από Ελλην. Κινηματογράφο, Δημοτικά, Χριστουγεννιάτικα, Negro spirituals, Τραγούδια της παλιάς Αθήνας κ.α), ενώ τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μέρος και σε χορωδιακά φεστιβάλ εκτός συνόρων του δήμου Β. Κυνουρίας (Ερμιόνη 2007-2014, Σπέτσες 2009, Ναύπλιο 2009 - 2010, Φάρσαλα 2010, Άργος 2011, Κόρινθος 2013 κ.α.). Τον Μάιο του 2009 διοργάνωσε την 1η Χορωδιακή συνάντηση στο Άστρος  στα πλαίσια των εορτασμών για την Β΄ εθνοσυνέλευση  των Ελλήνων με μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα έκτοτε, να γίνει θεσμός το Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου μας.

Η τελευταία της συναυλία με θέμα την ‘ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’ που περιλάμβανε αποσπάσματα από τους ‘Ελεύθερους Πολιορκημένους’ του Γ. Μαρκόπουλου και την ‘Καντάτα Ελευθερίας’  του Χρ. Λεοντή παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Άστρος το 2013 και πρόσφατα στο Λεωνίδιο και στον Τυρό στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Τον Οκτώβριο του 2017 συμμετείχε στο 2ο χορωδιακό φεστιβάλ Μυκόνου υπο την αιγίδα της Unesco.

Η χορωδία του Δ.Β. Κυνουρίας παρόλο που αριθμεί λίγα έτη παρουσίας, έχει αναπτύξει ήδη ένα μεγάλο ρεπερτόριο από ελληνική αλλά και ξένη μουσική με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας και φιλοδοξεί να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία μέσα από χορωδιακές συναντήσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιδρυτής και Μαέστρος της χορωδίας μέχρι σήμερα είναι ο κ. Σταύρος Κουτίβας

Σχόλια επισκεπτών

Η συμβολή της χορωδίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Βόρειας Κυνουρίας και όχι μόνο... αποτελεί σημείο αναφοράς ειδικά στην εποχή μας. Ο μαέστρος καθώς και όλα τα μέλη (χωρίς να είναι επαγγελματίες) δίνουν πάντοτε τον καλύτερο τους εαυτό, με το αποτέλεμα να είναι τίποτα λιγότερο από επαγγελματικό! Θα ήθελα να προσθέσω ότι η χορωδία έχει συνεργαστεί άψογα και επανειλημμένως με αρκετούς φορείς όπως η Φιλαρμονική του Δήμου Β. Κυνουρίας καθώς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Για αυτή τη συνεργασία με τη Φιλαρμονική (δύο φορές στο παρελθόν), οφείλω με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όλους και να ευχηθώ τα καλύτερα στο μέλλον!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio