«Βούλιαξε» από τους επισκέπτες η Καστάνιτσα για τη Γιορτή Κάστανου (pics, vid)

Sun, 27/10/2019 - 23:30

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πάνω από 3000 επισκέπτες βρέθηκαν φέτος στην πανέμορφη Καστάνιτσα με αφορμή την 36η Γιορτή Κάστανου που διοργανώθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2019. Από νωρίς το πρωί το χωριό της Καστάνιτσας είχε κατακλυστεί από τους επισκέπτες και σύμφωνα με τους διοργανωτές πάνω από 35 λεωφορεία από διάφορες περιοχές της χώρας έφτασαν στο χωριό.

Γιορτή Κάστανου

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να «εξερευνήσουν» τα γραφικά σοκάκια, να αγοράσουν παραδοσιακά προϊόντα και κάστανα, να απολαύσουν μοναδικές συνταγές με βασικό συστατικό το κάστανο και τέλος να χορέψουν και να διασκεδάσουν μέχρι αργά το βράδυ. Αρκετοί βρέθηκαν και στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (ΚΠΕ) της Καστάνιτσας αλλά και στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων που βρίσκεται στο υπόγειο χώρο του ΚΠΕ. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής, τη διαχρονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, την Τσακώνικη διάλεκτο αλλά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Καστάνιτσας.

Parnonas

Παράλληλα, στους χώρους του Κέντρου Ενημέρωσης προβάλλονταν οι ταινίες ντοκιμαντέρ του Φορέα Διαχείρισης με περιεχόμενο την οικολογική και ιστορική-πολιτιστική αξία της περιοχής αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί στην προστατευόμενη περιοχή, και διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα του Φορέα Διαχείρισης όπως, φυλλάδια, εγχειρίδια, χάρτες και οδηγοί της προστατευόμενης περιοχής, κ.α.

Γιορτή Κάστανου

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ και το βίντεο που ακολουθεί. 

(κοινό ρεπορτάζ arcadiaportal.gr - astrosnews.gr)

Video

Comments

Submitted by ΦΙΛΟΣ on Mon, 28/10/2019 - 00:07 Permalink

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ!!!! ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΧΡΟΝΩΝ Η ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Β. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ!!! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ!!! ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΕΡΒΕΝΑ!!!!!!!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio