Υπ. Υποδομών: 1 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες στον Δήμο μας

Τρί, 05/03/2019 - 12:37
Image

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών εγκρίθηκε χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, που επλήγη από τη φυσική καταστροφή της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018.».

Η απόφαση αναφέρει:

1. Εγκρίνουμε τη δέσμευση ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000,00€), συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., σε βάρος του προϋπολογισμού του ενάριθμου έργου 2018ΣΕ87100002 της ΣΑΕ 871 του Π.Δ.Ε., τη διάθεση ισόποσης πίστωσης και τη μεταβίβασή της στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας
Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, που επλήγη από τη φυσική καταστροφή της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018.».

2. Η ανάθεση του έργου θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016. Ο προϋπολογισμός δεν θα υπερβαίνει την εγκρινόμενη πίστωση.

3. Καθορίζουμε με την πίστωση του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000,00€) να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες για ολοκληρωμένη φάση εργασίας, γενικά έξοδα και όφελος εργολάβου (Γ.Ε. & Ο.Ε.), αναθεώρηση τιμών, απρόβλεπτα και Φ.Π.Α.

4. Η παραπάνω πίστωση που εγκρίνεται με την απόφαση αυτή περιορίζεται αυτομάτως στο ποσό του συμφωνητικού της εργολαβίας που θα προκύψει, με αντίστοιχη προσαρμογή του Φ.Π.Α. των απροβλέπτων και της αναθεώρησης στο ποσό της σύμβασης.

5. Σε περίπτωση δημοπράτησης έργου (-ων) συνολικού προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 1.000.000,00 € η χρηματοδότηση της σύμβασης (ή των συμβάσεων) από το Υπουργείο ΥΠΟ.ΜΕ. θα γίνει σύμφωνα με το ποσοστό χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό (ή τους προϋπολογισμούς) δημοπράτησης.

6. Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν θα αναλύονται στα συμβατικά Τεύχη.

7. Μετά την υπογραφή της σύμβασης η Διευθύνουσα το έργο Υπηρεσία υποχρεούται να αποστείλει αμέσως πλήρη σειρά συμβατικών τευχών της εργολαβίας και την υπογραφείσα σύμβαση στην Ε.Υ.Δ.Ε. Κ.Σ.Σ.Υ.

8. Το ποσό για γενικά έξοδα και όφελος εργολάβου (Γ.Ε.& Ο.Ε.) ανέρχεται σε 18%.

9. Η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (Ε.Υ.Δ.Ε. Κ.Σ.Σ.Υ.) της Γ.Γ.Υ./ΥΠ.Υ.ΜΕ. διατηρεί το δικαίωμα να εποπτεύει την αντιστοίχιση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και την πρόοδο του έργου και με επί τόπου επιθεωρήσεις, εφόσον απαιτείται.

10. Η Προϊσταμένη Υπηρεσία του έργου προκειμένου να προβεί στην έγκριση τροποποίησης της εν λόγω χρηματοδοτούμενης Σύμβασης (κάθε διοικητική πράξη που επιφέρει οικονομοτεχνική αλλαγή στη σύμβαση), πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ. αποστέλλοντας αντίστοιχα αιτήματα, ώστε να γίνει ορθολογικότερη διαχείριση των διατιθέμενων περιορισμένων πόρων του Υπουργείου και να καλύπτονται επαρκέστερα οι ανάγκες των Περιφερειών-Δήμων της χώρας.

11. Στην πινακίδα δημοσιότητας του ως άνω έργου θα αναγράφεται ότι εκτελείται με εθνικούς πόρους από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

12. Η παρούσα απόφαση παύει να ισχύει εφόσον εντός δώδεκα μηνών από την ανάρτησή της στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», η σχετική (σχετικές) εργολαβία (-ες) δεν έχει (-ουν) συμβασιοποιηθεί.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς ανέφερε:

"Με απόφαση του Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδε, εγκρίθηκε στις 18/2, η έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με 1.000.000€, για την "Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων". Ευχαριστούμε για την έμπρακτη στήριξη του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Οι ζημιές στα δίκτυα αρμοδιότητας του Δήμου μας, είναι τεράστιες. Με την χρηματοδότηση και την ολοκλήρωση των μελετών από την Τεχνική μας υπηρεσία, σύντομα θα έχουν αποκατασταθεί. Την Παρασκευή 8/3 κατατίθενται οι προσφορές για την πρώτη εργολαβία."

Σχόλια επισκεπτών

Καλούνται τα πάσης φύσεως ζώα... ποντίκια, αρουραίοι, τρωκτικά, σπονδυλωτα, ερπετά και λοιπά είδη της διαδικτυακής ζούγκλας του δήμου βόρειας Κυνουρίας να διαψεύσουν για άλλη μια φορά τον δήμαρχο!αν φυσικά συνεχίζουν να μην ντρέπονται να τρώνε σκαμπιλια!!!!

Έλα ρε... μη μου πεις ....εσύ είσαι ωραίος ...
Και αυτό ο Δήμαρχος το έκανε θα επισκευάσει τους δρόμους και τις υποδομές που επλήγησαν από την φυσική καταστροφή στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου............................
Εντυπωσιακό το αυτονόητο....
Δεν το αφήνει να το κάνει ο επόμενος .

Δεν μπορεί..
.Δε γίνετε...
.Όχι Θεέ μου...
.Ψέματα πρέπει να είναι...
Βρωμουπουργεία με τα κ...προγραμματά σας,θέλετε να μας κάνετε να μην κατέβουμε καν στις εκλογές?
Πάλι θα λέμε ότι δεν έχει φράγκο η Ε.Ε. και το Κράτος?
Δε μας λυπάστε?

ΦΗΦΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΚΑΙ ΔΕΔΕ
ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟΝ ΤΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΦΗΦΟ ΣΟΥ. ΣΤΑΘΕΡΟΣ Ε!!!!!!!!!
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ.
ΣΥΡΙΖΑ-ΜΑΝΤΑΣ-ΔΕΔΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΒΕΡΙΚΟΚΟ !!!!!
ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΤΕ!!!!!!!
ΑΠΟ ΣΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Τάκη, συγχαρητήρια. Σου αξίζουν, για τον τρόπο που διεκδικείς και κερδίζεις πόρους, σε όλα τα επίπεδα. Βλέπω οτι συνεχίζεις την καλή δουλειά χωρίς να επιρεάζεσαι απο τα "πάσης φύσεως" που αναφέρει ο παραπάνω. Ο κόσμος είναι μαζί σου και θα είσαι ξανά δήμαρχος. Μια φιλική συμβουλή: Να είσαι πολύ προσεκτικός στην επιλογή των νέων συνεργατών σου. Ελπίζουμε στην ικανοτητά σου και την αποτελεσματικότητά σου. Όχι όμως πάλι μόνος σου. Όσο για τα σπονδυλωτά και ασπόνδυλα.. Το ξέρεις οτι εμφανίζονται μονο για τις εκλογές.
Εχεις μεχρι σήμερα στείλει αρκετά στις φωλιές τους.. Στείλε και λιγα ακόμα, δεν θα μας λείψουν...

Γράφει ο επιτετραμμένος ανώνυμος και μάλλον σε αυτόν αρμόζει ο τίτλος σπονδυλωτό και ασπόνδυλο που θέλει να επιλέξει κατά το δοκούν συμβούλους για να υπάρχουν ραγιάδες και άβουλοι . Η δυναμική κύριε σπονδυλωτέ -ασπόνδυλε των κοινωνιών βγαίνει από το σύνολο και όχι από το άτομο . Εσύ σπονδυλωτέ -ασπόνδυλε εκτέλεσε τη διαταγή για κανένα κόκαλο. Καλά την έχεις βολέψει ως τώρα . Μια λαϊκή κι ένα λιμάνι έμεινε κι εκείνα είναι έργα της περιφέρειας , κατά τα άλλα μηδέν .

Η δημοσκόπηση έγινε και ακούγεται ότι θα την δείξει το SUPER TV .Ο Μαντάς όντως προτιμάει να μη δημοσιευτεί γιατί η διαφορά είναι τεράστια ,της τάξης των 12 μονάδων,και αυτό μπορεί να κάνει το συνδυασμό του να χαλαρώσει.Γι αυτό και μαθαίνω ότι δε θέλει να βγει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio