Την υποψηφιότητα της Γιώτας Μπάγκα με τη Νέα Πελοπόννησο ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης

Δευ, 25/02/2019 - 11:56
Image

Την υποψηφιότητα της κας Γιώτας Μπάγκα με το συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση καλωσορίζω την υποψηφιότητα της κας Μπάγκα με το συνδυασμό μας στην Κορινθία. Πρόκειται για μια προσωπικότητα με σημαντική εμπειρία στον εργασιακό τομέα, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο, και επίσης σημαντική πολιτική, κοινωνική και εθελοντική δράση. Διευρύνουμε τις συμμετοχές στο συνδυασμό μας και διαρκώς ενσωματώνουμε νέες δυνάμεις της Πελοποννησιακής κοινωνίας, αποδεικνύοντας συνεχώς τη δυναμική της Νέας Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Η κα Γιώτα Μπάγκα από την πλευρά της δήλωσε «Με χαρά και με τιμή αποδέχθηκα την πρόσκληση μιας σπουδαίας πολιτικής προσωπικότητας της Πελοποννήσου, του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Πελοποννήσου για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Στόχος μου είναι μια Περιφέρεια με επίκεντρο τον άνθρωπο, την οικογένεια, την εκπαίδευση και την οικονομική ανάπτυξη με έμφαση στην Κορινθία».

Δελτίο Τύπου

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

ΟΝΟΜΑ:  Παναγούλα (Γιώτα)                                                                                                                                                          

ΕΠΩΝΥΜΟ: Μπάγκα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Καριώτικα, Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:  27430 26930, 2743306781, 27430 23279 6936237777.

Γεννήθηκα στα Ιωάννινα στις 8 Μαΐου 1965. Μεγάλωσα στον Πειραιά όπου και τελείωσα το σχολείο με  βαθμό απολυτηρίου «Άριστα» 19,7. Φοίτησα στο ΑΠΘ , στη Φιλοσοφική Σχολή με βαθμό πτυχίου «Λίαν καλώς».

Εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα στις περιοχές του Ξυλοκάστρου, Κιάτου και Δερβενίου από το 1987 έως και το 1997,  οπότε και διορίστηκα στο  δημόσιο υπηρετώντας μεταξύ των άλλων στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις του Ζευγολατιού του Δήμου Βέλου Βόχας και στο  Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Συνταξιοδοτήθηκα το 2015, ως πολύτεκνη μητέρα,  έχοντας συμπληρώσει εικοσιοκτώ χρόνια  συνολικής υπηρεσίας και έκτοτε διευθύνω αμισθί την εκπαιδευτική επιχείρηση του γιου μου Κωνσταντίνου, όπου εισήγαγα  εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές καινοτομίες, καθιστώντας την επιχείρηση πρωτοποριακή στο είδος  της και όχι μόνο στα πλαίσια του Νομού μου.  Το δεύτερο εξάμηνο του 2018 ιδρύσαμε δεύτερη οικογενειακή επιχείρηση καινοτόμου εκπαιδευτικού χαρακτήρα η οποία λειτουργεί με επιτυχία. Συνολικά οι επιχειρήσεις μας απασχολούν περίπου δεκαπέντε εργαζομένους με διάφορες σχέσεις εργασίας.

Το 2008 πέρασα πρώτη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σο τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, πρωτιά για την οποία βραβεύτηκα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια Ρητορικής Τέχνης, και εκπαιδευτικού περιεχομένου.Μιλώ άπταιστα τα Αγγλικά και έχω γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Είμαι  μητέρα τεσσάρων παιδιών της Χριστίνας – Αναστασίας, δικηγόρου, πτυχιούχου της Νομικής Σχολής Αθηνών,  του Κωνσταντίνου, πτυχιούχου Φαρμακευτικής στο UniversitateademedicinasifarmacieGRIGOREPOPA – IASI καιεν ενεργεία φαρμακοποιού και των διδύμων Ανδρέα και Ραφαήλ – Άγγελου που φοιτούν στην πρώτη Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου.

Είμαι παντρεμένη με το Χρήστο Χατούπη, πυροσβέστη που υπηρετεί στην Π.Υ. Κιάτου με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη.

Στην πολιτική έλαβα μέρος στις εκλογές του 2012 με το εθνικό ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τους οποίους διαφώνησα πολιτικά και ηθικά και σύντομα  αποχώρησα. Τον Ιανουάριο του 2015 αποδέχτηκα πρόταση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο σημειώνοντας – σε δύσκολες εποχές για το κόμμα και για το χρονικό διάστημα που διέθετα για την προεκλογική εκστρατεία-σημαντική επιτυχία. Έκτοτε,  συμμετέχω ως πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας σε όλες τις εκδηλώσεις στο Νομό, δίνοντας δυναμικά το παρόν, όχι μόνο με τη φυσική παρουσία μου αλλά και με την συστηματική αρθρογραφία μου στα Μ.Μ.Ε του Νομού μας. Έχω παράλληλα έντονη διαδικτυακή παρουσία στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Συμμετέχω ενεργά στο εθελοντικό κίνημα σε συλλόγους του Νομού μου. Είμαι ιδρυτικό μέλος  του Συλλόγου Πασχόντων από Νεοπλασίες και υποστηρικτών «Μαζί νικώ», ιδρυτικό μέλος του Ροταριανού ομίλου «Κόρινθος», ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γυναικών Ηπείρου «Η Πίνδος», μέλος του Συλλόγου προστασίας του δάσους «Κυλλήνιος Άδωνις» με τον οποίο ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια προσφέρω εθελοντική εργασία στον τομέα πυροπροστασίας και φύλαξης δασών, μέλος του Συλλόγου Γυναικών  «Η Καρυά», μέλος του συνδέσμου φιλολόγων νομού Κορινθίας, μέλος της Ένωσης Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου, μέλος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Κορινθίας και υποψήφιο μέλος του χορωδιακού και μορφωτικού συλλόγου «Αυλός» Ξυλοκάστρου. Αρθρογραφώ δε συχνά σε περιοδικά και εφημερίδες πολιτιστικών συλλόγων και συμμετέχω σε ομιλίες ιστορικού και πολιτισμικού χαρακτήρα όπως στην Ένωση Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου και του Προοδευτικού Συλλόγου Συκιάς Κορινθίας «Άγγελος Σικελιανός». Διοργανώνω πολιτιστικά δρώμενα στην περιοχή μας όπως την ποιητική βραδιά «Ποιητικός Πευκιάς- ποιητικός Σύθας». Έχω συμμετάσχει σε πολλές παρουσιάσεις λογοτεχνικών βιβλίων αξιόλογων τοπικών συγγραφέων και ποιητών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio