Σκαντζός σε Γιοβά: Δεν θα κάνουμε ούτε «μούγγα» ούτε «μόκο» (vid)

Τετ, 10/10/2018 - 10:30
Image

Ένταση και πολλές διαφωνίες έφερε η συζήτηση του θέματος καθορισμού δικηγόρων Ναυπλίου για να παρασταθούν στη δίκη του πρώην δημάρχου Στράτη Δαλιάνη, τριών υπαλλήλων του Δήμου και ενός πρώην προέδρου του Γηροκομείου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στο Άστρος.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση ξεκίνησε το 2007 όταν ένας πολίτης, ο οποίος στην πορεία διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει, κατήγγειλε την τότε δημοτική αρχή ότι την περίοδο 2003-2006 προέβη σε μη νόμιμες ενέργειες ανάθεσης και εκτέλεσης έργων και εργασιών. Η καταγγελία έφθασε στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που προχώρησε στη σύνταξη πορίσματος 36 σελίδων, καθώς κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε 27 μικρά έργα και εργασίες συντήρησης εκ των οποίων τα 2 αφορούν στο 2005 και τα 25 στο 2006, έργα που δόθηκαν με το ανώτατο όριο απευθείας ανάθεσης δηλαδή στα 5.869 ευρώ +ΦΠΑ καθώς και μη εκτελεσθέντα έργα ή έργα μερικώς ή πλημμελώς εκτελεσθέντα, όπως προέκυψε μετά τις εκθέσεις αυτοψίας που διενήργησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (δείτε ΕΔΩ).

Τα όσα είπε ο κ. Γιοβάς περί ορισμού δικηγόρων μόνο και μόνο για την ικανοποίηση του κ. Σκαντζού, προκάλεσαν την οργή του πρώην δημάρχου Μανώλη Σκαντζού, ο οποίος εξανέστη. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιοβάς ανέφερε:

«Μίλησε ο δήμαρχος για παραβάσεις και για διάφορα πράγματα που γίνονταν στο παρελθόν. Όμως, ξεχνάτε να μιλάτε για την ευθιξία που είχαν μερικοί άνθρωποι όταν δεν έχετε την πολιτική ευθύνη αυτών που κάνετε.

Δεν μπορείτε να ποινικοποιείτε την πολιτική ζωή. Αυτό είναι τραγικό λάθος. Η κοινωνία του Άστρους τούς έχει αφήσει πίσω. Για ποιον λόγο το συζητάμε; Για την ικανοποίηση του κ. Σκαντζού; Ας πάει ο κ. Σκαντζός στα δικαστήρια, εμείς τι φταίμε;

Αυτή η παρατήρηση του κ. Γιοβά προκάλεσε τον πρώην δήμαρχο Μανώλη Σκαντζό να απαντήσει:

«Το έχετε πάρει στραβά το θέμα. Πρέπει να μπουν τα πράγματα στη βάση τους. Κάποια πράγματα εδώ μέσα θα πρέπει να τα ξεχάσουν όσοι θέλουν να μιλάνε για διαφάνεια».

Η εμπλοκή μου σε αυτή την υπόθεση ήταν στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως δημάρχου. Ούτε ο Σκαντζός ούτε κανένας από εμάς εδώ δεν ενέχεται προσωπικά.

«Η υπόθεση ξεκίνησε από το 2007 από μια ανώνυμη καταγγελία και το 2011 ήρθε στον Δήμο απόφαση του εισαγγελέα Διαφθοράς Εφετών Αθηνών και οδηγήθηκε στην ανάκριση. Πήγα ως δήμαρχος και έδωσα μια κατάθεση. Ποιανού, λοιπόν, η προσωπική υπόθεση; Είναι ψέμα ότι είναι υπόθεση του Σκαντζού. Πήγα και έδωσα μια κατάθεση.

Η Πολιτεία, ο εισαγγελέας πήγε την υπόθεση στο δικαστήριο και η Δικαιοσύνη την έκρινε ότι πρέπει να οδηγηθεί σε δικάσιμο.

«Άμα δεν καταλαβαίνει κάποιος, δεν είναι ικανός να είναι εδώ μέσα. Να σταματήσουμε το πανηγύρι. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο Γιοβάς, που είναι υπέρμαχος της διαφάνειας, κάνει τα στραβά μάτια. Δεν θα κάνουμε ούτε μούγγα, ούτε μόκο. Είναι υποχρέωσή μας. Έχω θέσει τον εαυτό μου στον έλεγχο των πάντων, της κοινωνίας και του κράτους».

Η κόντρα ανάμεσα στους δύο άνδρες συνεχίστηκε, όταν ο κ. Γιοβάς ανέφερε ότι ο κ. Σκαντζός έλεγε στο ΔΣ αλλά και στην πλατεία, όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι θα τους βάλει όλους φυλακή. Ο κ. Σκαντζός απάντησε ότι ο κ. Γιοβάς λέει βλακείες, και ο κ. Γιοβάς είπε στον δήμαρχο: «Κάντε μου μήνυση, το ξέρετε το κόλπο».

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio