Οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού Πρωτοβουλίας Αλλαγήςγια τον τομέα Οικονομία - Επιχειρηματικότητα

Sun, 19/05/2019 - 18:48

Αναλυτικά οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ

Οικονομία και επιχειρηματικότητα

 

Η τοπική οικονομία πρέπει να ενισχυθεί, παρέχοντας σταδιακά περισσότερες ευκαιρίες στους νέους μας – αλλά και στους μεγαλύτερους να επιστρέψουν και να δημιουργήσουν εδώ.

 • Ενίσχυση της υπηρεσίας προγραμματισμού του Δήμου μας με την παράλληλη λειτουργία γραφείου Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα μας οδηγήσουν στην αποτελεσματικότερη διεκδίκηση αναπτυξιακών χρηματοδοτήσεων και την καλύτερη και ταχύτερη υλοποίηση.
 • Συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την ανάδειξη προτάσεων στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης.
 • Αξιοποίηση των ανθρώπων της διασποράς και των ετεροδημοτών, οι οποίοι αγαπούν τον τόπο τους και επιθυμούν να προσφέρουν. Θα δημιουργήσουμε δίκτυο, με στόχο την αξιοποίηση όλων των επιστημόνων που κατάγονται από τον τόπο μας και είναι πετυχημένοι στον κλάδο τους, ώστε να δώσουν από τη γνώση και την εμπειρία τους προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας.
 • Λειτουργία Γραφείου ενημέρωσης – επιχειρηματικότητας του Δήμου, στόχος του οποίου θα είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποστήριξη, η καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας, η παροχή πληροφοριών για χρηματοδότηση, δικτύωση και εκπαίδευση. Σύνδεση με την αγορά εργασίας ώστε να στηρίξουμε την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια, προϋποθέσεις απαραίτητες για την αναβάθμιση της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της περιοχής μας. Συνθήκες που θα μας οδηγήσουν στην αύξηση της απασχόλησης.
 • Σημαντικό τμήμα του αναπτυξιακού μοντέλου που θέλουμε να έχει ο Δήμος μας εστιάζει αναπόφευκτα στην σύνταξη πλάνου ορθολογικοποίησης της διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Δήμου, με την δραστηριοποίηση της ΔΕΥΑΒΚ, η οποία πρέπει να ενισχυθεί σε επιστημονικό προσωπικό, υπαλλήλους και πόρους.

 

Σκοπός είναι η όσο το δυνατόν αρτιότερη εκπόνηση ενός στρατηγικού – επιχειρησιακού σχεδίου για το θέμα με τις εξής παραμέτρους:

  • Χρηματοοικονομική διάρθωση – απαιτούμενες αναδιαρθρώσεις οικονομικών μεγεθών για την εξυγίανση και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων.

 

  • Καταγραφή – διεύρυνση της σχέσης κόστους- οφέλους για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, με σκοπό τον εξορθολογισμό τους και τη βελτίωση της διαδικασίας παροχής υπηρεσιών – χρήση νέων τεχνολογιών- δυνατοτήτων ανάπτυξης με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο λειτουργίας.

 

  • Σκοπός μας είναι η συνολική αναδιάρθρωση της λειτουργίας της ΔΕΥΑΒΚ. Διεύρυνση των ειδικών θεμάτων που αφορούν το προσωπικό, αναπροσδιορισμό των τιμολογίων ύδρευσης – αποχέτευσης, την χρήση ιδιωτών σε κοστοβόρες υπηρεσίες που ζημιώνουν την ΔΕΥΑΒΚ και γενικότερα τη διεύρυνση για προσθήκη νέων υπηρεσιών που θα συμβάλλουν στην αύξηση των εσόδων και τη διατήρηση του κοινωφελούς χαρακτήρα της επιχείρησης.

 

  • Συνεργασία με όμορους Δήμους και την Περιφέρεια με απώτερο στόχο την αξιοποίηση στην άρδευση των ανεκμετάλλευτων επιφανειακών υδάτων του ορεινού όγκου, αλλά και για την δυνατότητα εξεύρεσης νέων οργανωμένων σημείων υδροληψίας από τον υδροφόρο ορίζοντα για την αντιμετώπιση των αναγκών υδροδότησης των οικισμών.

 

  • Εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης, των αντλιοστασίων και κατασκευή νέων υδροδεξαμενών για την κάλυψη των πιεστικών αναγκών, ώστε να επιτύχουμε την αποτροπή εμφάνισης του φαινομένου των συχνών διακοπών υδροδότησης λόγω αυξημένης κατανάλωσης ή απαρχαιωμένου δικτύου.

 

Comments

Submitted by ΠΟΝΤΙΚΙ on Mon, 20/05/2019 - 17:40 Permalink

Α, ΕΝΤΑΞΕΙ.... ΕΣΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ..... ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ .... ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΣΟΥ; ΚΛΑΨΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ !!!

Submitted by Anonimous on Mon, 20/05/2019 - 17:46 Permalink

Κύριε καμπύλη άστα αυτά και θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις γιατί δεν κατεβάσατε τοπικά και γιατί ο Μαρίνος έσβησε στο fb τα αρνητικά σχόλια για τον δήμαρχο μήπως λέω εγώ φοβήθηκε κάτι

Submitted by Φίλος αλλήλων on Mon, 20/05/2019 - 18:33 Permalink

Έτσι αποσπασματική θα είναι και η παρουσία σας αγαπημένοι όπως το πρόγραμμά σας!Δυστυχώς ούτε την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης ,που είναι άκρως νευραλγικής σημασίας ,δεν μπορείτε να διαχειρίστητε.Κατα τα αλλά θέλετε και να κυβερνήσετε. Ο ανήθικος αγώνας που έχετε βάλει πλώρη, η λασπολογία και η ένδεια των απόψεων σας θα φανεί την Κυριακή. Μακάρι πριν από τις κινήσεις σας να υπήρχε έστω και στο ελάχιστο ο γνώμονας της ανθρωπιάς και της ηθικής ,η σκέψη της παραβίασης κάθε ιδιοτηκοτητας! Όφελος μας Κύριε Καμπύλη και ΑΦΟΙ.Εις το επανιδείν σε μια άλλη χωροχρονικότητα..

Submitted by Anonymous on Mon, 20/05/2019 - 22:53 Permalink

Λασπολογος σπούδασε ο τυπος; Γιατί τόσο μίσος για τον.Καμπυλη. Δε μπορείς να τον.κατηγοτησεις για τίποτα.Στις 26 αλλάζουμε σελίδα.Κατεστημενα γκέτο.κλικες μενουν πίσω , προχωρά η κοινωνία με νέους δημιουργούς.

Submitted by Anonymous on Tue, 21/05/2019 - 11:54 Permalink

Το διάβασμα που πατάνε οι υποψήφιοί σας κυριοι της Αλλαγής..δεν πρέπει να το έκαναν ούτε όταν πήγαιναν σχολείο.... . με τόσα φυλλάδια και προεκλογικό υλικό.Αληθεια όλα αυτά ποιος τα πληρώνει??? αναρωτιέμαι εγώ τώρα..με το ένα μισθό όλα αυτά

Add new comment

Plain text

 • No HTML tags allowed.
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio