Ιωάννα Λυτρίβη: Η ανάπτυξη είναι δημιουργία - Θα αντιμετωπίσουμε τη νεανική ανεργία

Παρ, 05/07/2019 - 12:04
Image

Η κυρία Ιωάννα Λυτρίβη είναι μία από τις γυναικείες υποψηφιότητες που κοσμούν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία και αποτελεί επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια νέα, δυναμική επιστήμονα, η οποία γεννήθηκε στη Τρίπολη. Η κυρία Λυτρίβη έχει πτυχίο Γλωσσολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, και σύντομα θα υποστηρίξει τη διδακτορική της διατριβή στην Εκπαιδευτική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μέσα σε όλα αυτά, σκληρά εργαζόμενη παράλληλα, το 2011 όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τής ανέθεσε ένα πρότζεκτ, αναπτύχθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους και πριν από περίπου έναν μήνα τής ζήτησε να κατέλθει υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Αρκαδία.

Για την υποψηφιότητά της, η ίδια λέει ότι όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα από τον κ. Μητσοτάκη ένιωσε μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη.

Πολύ μεγάλο ταξίδι, δύσκολο, αλλά πάρα πολύ γεμάτο σε εμπειρίες.

Η επόμενη ημέρα, σε επίπεδο προσωπικής φιλοδοξίας, δεν υπάρχει, έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. «Με ενδιαφέρει εκείνη την ημέρα των εκλογών να πάει καλά η Νέα Δημοκρατία και σε επίπεδο αυτοδυναμίας».

Ως νέος άνθρωπος, και πρωτοεμφανιζόμενη στον εκλογικό στίβο, σέβεται τους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλεί και τους οποίους συνάντησε τις ημέρες του προεκλογικού αγώνα:

Υπάρχουν άνθρωποι που θα τους συναντήσω μετά. Δεν θέλω το «γεια και φεύγω». Οι άνθρωποι πρέπει να σε δουν, πρέπει να μιλήσεις.

Μετά τις εκλογές, η κυρία Λυτρίβη υπογραμμίζει ότι δεν θα χαθεί:

Όχι, δεν θα χαθώ, το θεωρώ προδοσία να χαθείς όταν οι άνθρωποι σου ανοίγονται και έχουν πράγματα να σου πουν. Δεν μπορείς να πετάξεις την ανθρώπινη επαφή.

Ακόμα, η κυρία Λυτρίβη έχει αναφερθεί στο διαφορετικό πολιτικό ήθος που φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πολιτική, επιλέγοντας νέους ανθρώπους. Η ίδια, εξάλλου, δεν κατάγεται από πολιτικό τζάκι, ενώ μιλάει με σεβασμό για τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην πολιτική, και στη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι κάθε άλλο παρά παροπλισμένοι είναι:

«Άνθρωποι που έχουν δώσει την ύπαρξή τους για την παράταξη, δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουν φύγει ούτε  μπορούμε να παραγνωρίζουμε την προσφορά τους. Με πολύ μεγάλο σεβασμό στην εμπειρία και στην ουσία της πολιτικής, φέρνει ο Κ. Μητσοτάκης  νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια».

Η ίδια, και λόγω των σπουδών της στη Γλωσσολογία ίσως, δηλώνει ότι την ξενίζει η λέξη «όραμα» ως κάτι μακρινό και ξένο. Και εντοπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας μας  στη νεανική ανεργία, που πρέπει να είναι το νούμερο ένα ζήτημα των κυβερνώντων, αλλά και των πολιτικών γενικότερα.

«Το θέμα είναι πώς θα αντιμετωπιστεί η νεανική ανεργία. Έχουμε έναν καταπληκτικό τόπο, έχουν γίνει βήματα και είναι πολλά ακόμα να γίνουν. θέλουμε νέες δουλειές και καλά αμειβόμενες, ο τόπος μπορεί να φύγει μπροστά».

Το να πάρει ένα πτυχίο κάποιος και μετά να κάθεται, είναι εύκολο. Το θέμα είναι να πάρει κάποιος την ελιά και να κάνει ένα προϊόν κοσμετολογίας, για παράδειγμα. Η ανάπτυξη είναι δημιουργία.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση: Να μειώσει τη γραφειοκρατία, να μειώσει τη φορολογία, να δώσει κίνητρα.

Το ένα κομμάτι ο πρωτογενής τομέας, το άλλο ο τουρισμός.

Η Ιωάννα Λυτρίβη έχει αναφερθεί και στο άλλο μείζον πρόβλημα, αυτό της ασφάλειας: «Θα καταργηθεί το άσυλο, θα προσληφθεί νέο δυναμικό στην Αστυνομία, όχι επειδή θέλουμε ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, αλλά επειδή πρέπει να περάσει το μήνυμα, είναι δυνατόν να φοβούνται οι πολίτες να βγουν από το σπίτι τους;».

Ως νέα γυναίκα, είναι ιδιαιτέρως αυστηρή στο ζήτημα της συμμετοχής στις εκλογές, κυρίως για τους δεκαεφτάρηδες:

Να έρθουν να ψηφίσουν. Μόνον έτσι νομιμοποιούνται να κάνουν κριτική και μόνον έτσι έχουμε δημοκρατία. Και προτού πάνε στην κάλπη, να σκεφθούν, να ακούσουν και να επιλέξουν: Αυτό σε καθιστά ελεύθερο και δημοκρατικό πολίτη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio