Γιαννακούρας: Ψηφίστε «Νέα Πελοπόννησο» για να μην ανακοπεί η ανοδική πορεία της Αρκαδίας

Sun, 19/05/2019 - 21:56

Στο χωριό Αθήναιο, λίγα χιλιόμετρα από την Τρίπολη, στον δρόμο προς Μεγαλόπολη, συναντήσαμε τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδία και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Ο κ. Γιαννακούρας μένει στο Αθήναιο, στο πατρικό του σπίτι που είναι κοντά στην πλατεία.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Γιαννακούρας «άνοιξε» τα χαρτιά του και μας μίλησε για τους στόχους της παράταξης του αν εκλεγεί ξανά περιφερειακή αρχή η παράταξη του κ. Τατούλη Πέτρου. Ο κ. Γιαννακούρας επίσης μίλησε  για την Αρκαδία και για την αγάπη του για τον τόπο τον οποίο θέλει να αναπτύξει ακόμα περισσότερο μέσα από παρεμβάσεις και έργα που έχουν σχεδιαστεί.

Εφέτος θα είναι η τρίτη φορά που είστε υποψήφιος με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη και της «Νέας Πελοποννήσου» και η πρώτη με σταυροδοσία. Αυτό σας φοβίζει; Θεωρείτε ότι πρέπει να δώσετε ακόμα μεγαλύτερο αγώνα και να ανταγωνιστείτε τους συνυποψηφίους σας;

Ο αγώνας δεν είναι τώρα, ο αγώνας είναι όλα τα χρόνια. Ο αγώνας μου είναι η αγωνία για την επίλυση των προβλημάτων της Αρκαδίας και η αγωνία μου να μην ανακοπεί το δημιουργικό μας έργο.

Δεν με φοβίζει ο σταυρός, φόβο μόνο έχω μήπως οι συμπατριώτες μου δεν γνωρίζουν να βάλουν σταυρό στο όνομά μου στο ψηφοδέλτιο και αυτό θέλω μόνο να τους επισημάνω, γιατί τις δύο προηγούμενες φορές δεν απαιτείτο.

Δεν ανταγωνίζομαι κανέναν παρά μόνο συναγωνιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για τη νίκη της παράταξης.

Ποια θεωρείτε, ως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, τη μεγαλύτερη νίκη σας κατά την τελευταία σας θητεία; Ποια τη μεγαλύτερη ήττα;

Ήττα μου είναι η αδυναμία να υλοποιήσουμε όλα τα έργα τα οποία έχουμε ψηφίσει και είναι ενταγμένα με εξασφαλισμένη πίστωση. Τα έργα αυτά δεν κατορθώσαμε να τα υλοποιήσουμε άμεσα  λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών και των πολλών αλλαγών που σημειώθηκαν στο Νόμο για τις αναθέσεις.

Νίκη μου είναι ότι κατόρθωσα να βοηθήσω τους συμπατριώτες μου και να βελτιώσω, όσο μπόρεσα, τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Η μεγάλη μου νίκη θα είναι στις 26 Μαΐου.

Τι απαντάτε σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι ο κ. Τατούλης θα έπρεπε να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική δράση ύστερα από 30 χρόνια παρουσίας στην πολιτική σκηνή συνολικά;  Εσείς προσωπικά νιώθετε ότι έχετε φθαρεί από τα οκτώ χρόνια θητείας σας στο ΠεΣυ Πελοποννήσου;

Το αντίθετο, δεν υπάρχει καμία φθορά. Αποκτήσαμε γνώση και εμπειρία και τρόπο σκέψης κοντά στον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην Πελοπόννησο. Είναι ένας πολιτικός με δική του σχολή, ένας πολιτικός που χαράσσει πολιτική, που ανοίγει δρόμους, ασυμβίβαστος, δημιουργικός, ένας πολιτικός που αγωνιά και αγωνίζεται για τον τόπο του.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι προσπαθείτε συστηματικά, ως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, με έργα οδοποιίας και έργα συντήρησης μονών και εκκλησιών να αναδείξετε τον θρησκευτικό πολιτισμό της Αρκαδίας. Πείτε μας δράσεις που σχεδιάζετε ώστε ο θρησκευτικός τουρισμός να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας.

Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Με τα τόσα μοναστήρια, ασκηταριά και βυζαντινούς ναούς δίκαια η Αρκαδία ονομάζεται «Άγιο Όρος» της Πελοποννήσου. Δημιουργήσαμε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας», το οποίο και θα βελτιώσουμε, για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού , για την ανάδειξη των μοναστηριών και του θρησκευτικού πλούτου του τόπου μας.

Βελτιώσαμε επίσης τις οδούς πρόσβασης προς τα μοναστήρια, λύσαμε πολλά προβλήματα επισκευάζοντάς τα, προβλήματα λόγω παλαιότητας και άμεσος στόχος και σκοπός μας είναι, μέσω οποιουδήποτε μέσου προβολής, να τα προβάλλουμε και εντός και εκτός Ελλάδας με σκοπό τη γνωριμία με τους ιερούς τόπους μας αλλά και την προσέλκυση περισσότερων προσκυνητών και επισκεπτών.

Τι απαντάτε σε εκείνους που κατηγορούν τη σημερινή περιφερειακή αρχή για αδιαφάνεια στη διαχείριση πόρων, για σπατάλη χρήματος σε μικρά έργα και για «αυταρχισμό»;

Λειτουργούμε δημοκρατικά και συλλογικά. Δεν αισθάνθηκα ούτε μία στιγμή τον αυταρχισμό που επικαλείστε. Δεν είναι κατηγορία ή κακό που φτιάχνουμε μικρά έργα. Δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα απαραίτητα, αλλά και τα μικρά και, όπως είναι γνωστό, πολλές φορές παρεμβαίνουμε και λύνουμε προβλήματα και εντός των οικισμών που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η άνεση και η ασφάλεια των συμπατριωτών μας.

Όσο για τη διαφάνεια που με ρωτάτε, γι’ αυτό φρόντισε ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν ήταν Πρωθυπουργός, νομοθετώντας, ώστε και το ένα ευρώ να αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να μπορεί ο κάθε πολίτης, απ’ όπου και αν βρίσκεται, να ελέγχει τους διοικούντες.

Δώστε μας το στίγμα των επόμενων στόχων της παράταξής σας, εφόσον κερδίσετε τις εκλογές. Ποιοι οι άμεσοι στόχοι;

Οι Πελοποννήσιοι πολίτες είναι ικανοί να εκτιμήσουν το έργο μας. Δεν είναι αγνώμονες και η καθημερινή επαφή μαζί τους, μας δείχνει ότι μας εκτιμούν και μας εμπιστεύονται.

Προσωπικά για εμένα τα έργα τα οποία με αγγίζουν περισσότερο είναι τα έργα που έχουν να κάνουν με την αγροτική ανάπτυξη, καθώς είναι αυτά που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία βοηθώντας την τοπική οικονομία.

Και αυτό το λέω γιατί με τα πολλά συγκοινωνιακά έργα που ολοκληρώθηκαν και τα 230 που είναι προς άμεση υλοποίηση, θα έχουμε ασφαλές και άνετο οδικό δίκτυο, οπότε κύρια το βάρος θα πέσει στην αγροτική ανάπτυξη. Αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας για την τουριστική ανάπτυξη, μέσα από την εξωστρέφεια αλλά και την ολοκλήρωση έργων, όπως η χάραξη νέων μονοπατιών, το αναρριχητικό και καταδυτικό πάρκο και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός που θα φέρουν επισκέπτες όλο το χρόνο.

Τέλος, σας ζητάμε να απευθυνθείτε από καρδιάς στον κόσμο που μας διαβάζει: Για ποιο λόγο να ψηφίσουν οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον Βαγγέλη Γιαννακούρα;

Γιατί ο Βαγγέλης Γιαννακούρας είναι ένας ιδεολόγος Αρκάς, αφοσιωμένος στη λύση των προβλημάτων των πολιτών. Αγαπώ τους ανθρώπους και κυρίως τους συμπατριώτες μου Αρκάδες. Η θέση στην οποία με έχουν τοποθετήσει δεν αισθάνθηκα ποτέ πως είναι μία θέση εξουσίας, αλλά μία θέση υπηρεσίας προς αυτούς. Άλλωστε η πόρτα μου ήταν και θα είναι πάντα ανοιχτή και αυτό που θέλω είναι να είμαι χρήσιμος για τους συμπατριώτες μου.

Με ενθουσιάζει, όταν με συναντούν στο δρόμο και με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και η μεγαλύτερη αμοιβή μου είναι που είμαι ο «Βαγγέλης τους».

Comments

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio