Έλενα Σούρσου: Ο Δήμος μας χωράει και μας χρειάζεται όλους!

Σάβ, 30/03/2019 - 09:00
Image

Η Έλενα Σούρσου κατεβαίνει στον στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο πλευρό του Παναγιώτη Μαντά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Astros News, μας συστήνεται και παραθέτει τους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα με την παράταξη "Ανεξάρτητη Πολιτική Κίνηση Πολιτών", αλλά και τις προτεραιότητές της σε περίπτωση που εκλεγεί.

Η συνέντευξη:

 

Πες μας κάποια πράγματα για τον εαυτό σου

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε τη δυνατότητα να πω λίγα λόγια για τον εαυτό μου, για τις απόψεις μου και κυρίως για τον λόγο που επιλέγω να ασχοληθώ και με αυτόν τον τρόπο με τα κοινά.

Ονομάζομαι Σούρσου Έλενα του Γεωργίου και της Χαρούλας, γένος Βλάχου. Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 3 Ιουλίου 1986 και ζω μόνιμα στο Άστρος. Κατάγομαι από το Άστρος, τα Κούτρουφα και τα Βέρβενα. Είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Νικολέτο, γένος Μπαρμπουλέτου, που έχει καταγωγή από το Άστρος και είναι Τεχνολόγος Μηχανικός Οχημάτων. Έχουμε δύο παιδάκια, τη Μαρίλεια 4 ετών και τον Γιάννη 1 έτους.

Είμαι πτυχιούχος Κοινωνικής Διοίκησης, κατευθύνσεως Κοινωνικής Πολιτικής ΔΠΘ και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό μου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Τρίπολης, στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων. Μιλώ άριστα αγγλικά, καθώς επίσης γαλλικά και ιταλικά.
Εργάστηκα στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με σύμβαση ΙΔΟΧ κατά τα έτη 2010 - 2011 και σε διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις με σύμβαση μίσθωσης έργου.

Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Β.Κ.), είμαι ταμίας στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Άστρους και αναπληρώτρια Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άστρους από το 2014.

Γιατί αποφάσισες να θέσεις υποψηφιότητα για το Δημοτικό Συμβούλιο;

Αρχικά το ερέθισμα μου το έδωσαν οι ίδιοι οι συντοπίτες μου, όταν με την ψήφο τους στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με επέλεξαν ως μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Άστρους και συγκεκριμένα ως Αναπληρώτρια Πρόεδρο.

Όμως πιστεύω ότι τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας τις κάνουν οι άνθρωποι. Άνθρωποι με ιδέες, κέφι, ζωντάνια και ενθουσιασμό. Άνθρωποι με αγάπη όχι μόνο για τον τόπο τους αλλά και για τον διπλανό τους.

Έτσι αποφάσισα να δώσω για πρώτη φορά τη μάχη στο στίβο της αυτοδιοίκησης, συμμετέχοντας σε έναν συνδυασμό ή καλύτερα σε μία «ομάδα δουλειάς», σε ένα «ψηφοδέλτιο δουλειάς».

Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, αναγνωρίζουν το πάθος και την αγωνία μου για το καλό του τόπου μας. Γνωρίζουν την ευαισθησία μου για την εξασφάλιση ενός καλύτερου αύριο για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας. Γνωρίζουν ότι για μένα αποτελεί προσωπικό στοίχημα να συνεισφέρω με δουλειά, οργάνωση και αισιοδοξία.

 


Γιατί επέλεξες το ψηφοδέλτιο του κου Μαντά;

Κατά την άποψη μου ο κος Μαντάς είναι ένας εξαιρετικός Δήμαρχος με βαθιές γνώσεις σε πολλά αντικείμενα που αφορούν στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διαθέτει την επιστημονική επάρκεια, την εμπειρία και την τεχνογνωσία για ένα μέλλον όπως το ονειρεύομαι. Συνδυάζει πιστεύω δημιουργικά τη συνέχεια με την ανανέωση, παράγει ουσιαστικό έργο, εξασφαλίζει πόρους και προγράμματα για τον Δήμο. Κυρίως όμως είναι ένας άνθρωπος που δεν μένει στα λόγια. Αντιθέτως παλεύει, δουλεύει και νικάει.
Επίσης, είναι αλήθεια ότι θαυμάζω την ηρεμία του και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει τις απόψεις του. Πολλοί λένε ότι ο Δήμαρχος δεν είναι κοινωνικός. Ίσως να έχουν και δίκιο, αλλά θα χρησιμοποιήσω μια φράση που άκουσα και μου άρεσε: «Ένας καλός Δήμαρχος δεν είναι αυτός που βγαίνει στα καφενεία, αλλά αυτός που με τις πράξεις του παράγει έργο».

Το ψηφοδέλτιο του κου Μαντά λοιπόν, δεν το επέλεξα καθόλου τυχαία. Το επέλεξα γιατί το πιστεύω, γιατί θεωρώ ότι με υπομονή και επιμονή, με δύναμη και δράση, με σχέδιο και φιλοδοξία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Άλλωστε το δύσκολο δεν είναι να οραματιστούμε έναν καλύτερο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Το δύσκολο είναι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, κάτι που αν μη τι άλλο ο κος Μαντάς έχει αποδείξει ότι το έχει ήδη κατακτήσει φέρνοντας τον Δήμο, από τη δεινή θέση που τον παρέλαβε, δεύτερο πανελληνίως στην κατηγορία του, σύμφωνα με τον δείκτη αποτελεσματικότητας του αναγνωρισμένου ΚΕΦΙΜ Μάρκος Δραγούμης.  


Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σου εάν εκλεγείς;

Αν οι συντοπίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους και εκλεγώ Δημοτική Σύμβουλος, θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια των προσδοκιών τους.
Με τις γνώσεις, τις σπουδές και τη μέχρι σήμερα εμπειρία μου, θεωρώ ότι μπορώ να συνεισφέρω ουσιαστικά στην Κοινωνική Πολιτική του Δήμου. Πρόκειται για έναν τομέα όπου οφείλουμε να επενδύσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία καθώς αποσκοπεί στον συνάνθρωπο.
Προγράμματα όπως το Βοήθεια Στο Σπίτι, το ΚΔΑΠ, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στα σχολεία, πρέπει να συνεχιστούν και να ενισχυθούν με νέα, όπως: Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο.

Δεν πρέπει να αρκούμαστε σε αυτά που έχουμε. Αξίζουμε περισσότερα, μπορούμε να τα διεκδικήσουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε. 

Θεωρώ ότι το λαμπρό παρελθόν του τόπου μας σε συνδυασμό με τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία και τις αξιόλογες αλλά πολλές φορές μεμονωμένες πρωτοβουλίες, μπορούν να αποτελέσουν εύφορο έδαφος για ουσιαστική συνεργασία και προβολή του Δήμου μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.  

Κλείνοντας θα ήθελα να τοποθετηθώ σε ένα φλέγον θέμα της επικαιρότητας, το θέμα του Δημαρχείου.

Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο έργο πρέπει να υλοποιηθεί. Η συγκεκριμένη επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου μέσω του Προγράμματος Φιλόδημος δεν πρέπει να χαθεί. Όλα τα προηγούμενα προγράμματα χρηματοδότησης για τη δημιουργία δημαρχείων χάθηκαν. Πολλοί Καποδιστριακοί Δήμοι έχτισαν δημαρχεία που με την ενοποίηση του Καλλικράτη μένουν άδεια. Εμείς δεν αξιοποιήσαμε προηγούμενες ευκαιρίες. Μη χάσουμε και αυτή. Και μιλώ καθαρά με την ιδιότητα του Πολίτη.

Τέλος, σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να εκφράσω τις απόψεις μου.
Προσωπική μου πεποίθηση αποτελεί ότι ο Δήμος μας χωράει και μας χρειάζεται όλους! Μας χωράει με την ποικιλία των εμπειριών μας, των απόψεων μας, τη διαφορετικότητά μας.

Μπορούμε και οφείλουμε να δώσουμε το χέρι ο ένας στον άλλον και να δημιουργήσουμε μαζί τον Δήμο που αξίζουμε!
Το χρωστάμε στον κόσμο και ιδιαίτερα στους νέους που δυσπιστούν απέναντι στην πολιτική!
Ευχές για έναν υγιή αγώνα.

Καλή επιτυχία σε όλους για το καλό του τόπου μας! Γιατί ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ανήκει σε όλους!

katafigio