Αστρο... λόγος: Άλλαξαν ακόμα και οι θέσεις!

Τρί, 03/09/2019 - 13:05
Image

Βιαστικοί στη νέα Δημοτική Αρχή, γιατί όχι άλλωστε, ίσως και ο μοναδικός δήμος σε όλη την Πελοπόννησο, αν όχι στην Ελλάδα, που έκανε Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Κυριακή***  Τα χαμόγελα ήταν πλατιά-πλατιά για τους μεν, σφιγμένα για τους δε, αν και κάποιοι ήταν πιο συνειδητοποιημένοι πλέον*** Άλλαξαν και οι θέσεις όμως φίλοι μου, εκεί που ο Καμπύλης σαν αντιπολίτευση είχε σε σκληρό πρέσινγκ τον τέως Δήμαρχο και τον είχε σε απόσταση αναπνοής, ο Μαντάς άλλαξε ρότα και πήγε όσο πιο μακριά  μπορούσε!**** Όλοι στις θέσεις τους και ο εκλεγμένος του ΚΚΕ κράτησε grande εμφάνιση, παρά τρίχα να πάρει απουσία με το «καλημέρα»*** Στις ψηφοφορίες είχαμε και κάτι μικροεκπληξούλες εσωτερικής αντίδρασης. Το μέλλον έχει να δείξει πολλά***

Σχόλια επισκεπτών

Λέω κι εγώ με τη σειρά μου, να ευχηθώ τα πρέποντα στους νέους δημοτικούς εξουσιαστές σε όλη την πυραμίδα , και τους τα εύχομαι.
Πάμε λοιπόν παρακάτω…..
Κυριακή 1-9-19 λοιπόν η πρώτη σας μέρα με τα διαδικαστικά κλπ
Δευτέρα 2-9-19 άντε ημέρα αναγνωρίσεως θώκων, χώρων κλπ
Τρίτη 3-9-19 ώρα για δουλειά λοιπόν….
Έχουμε και λέμε :
Ψάχνοντας κάποια …οδικά αρχεία και βίντεο κάποιων λαϊκών δικαστηρίων για το γνωστό θεματάκι του κλεισίματος κάποιου σοκακιού στη Μελιγού και σε συνδυασμό με όμοιο περιστατικό σε άλλο σημείο του χωριού αλλά με πιο ανεβασμένα πράγματα ( διπλές περίτεχνε καγκελόπορτες και στις δυο άκρες του σοκακιού κλπ..)είδα λοιπόν στις φωτογραφίες και στα βίντεο τα εξής.
Δυο (2) πρώην προέδρους της Μελιγούς. Ο ένας μάλιστα από πρώην πρόεδρος αλλά και σύμβουλος του τοπικού στην προηγούμενη θητεία, αναβαθμίστηκε σε δημοτικό.
Είδα λαλίστατους πρώην κοινοτικούς συμβούλους κι άλλους παρατρεχάμενους ,αγωνιστές μέχρις εσχάτων, άλλης περνούσε το γαϊδούρι φορτωμένο εκεί που δε μπορεί να περάσει άνετα πεζός, πλένανε λέει μωρόπανα γιατί τότε δεν υπήρχαν babylino, πλένανε κρασοβάρελα , και άλλα ευτράπελα ων ουκ έστι αριθμός.
Είδα γυναίκα αποτυχόντα πρώην συμβούλου να ρωτά αν αυτού, είδα νεοεκλεγμένη κοινοτική σύμβουλο να παρευρίσκεται, είδα κάμερες, επιτόπια ρεπορτάζ κι άκουσα πράματα και θάματα…
Και σήμερα λοιπόν ρωτάω πάλι. Τότε όλοι αυτοί ξεσηκωθήκανε… Σήμερα με το αντίστοιχο περιστατικό σε άλλο σημείο του χωριού, που είναι ; Θα ξαναδούμε κάμερες κι άλλα τέτοια μαρεφέτια; Και μη μου πουν πως δεν το ξέρουν!!!!!
Για να δω……Τι θα υπερισχύσει…. Η ελεύθερη διάβαση και οι νόμοι όπως τους επικαλούντο τότε ή τα κολλητιλίκια η τακτική του Πιλάτου και οι βεγγέρες ;
Κύριε δήμαρχε Καμπύλη και κύριε αντιδήμαρχε Γεώργιε Γαρδικιώτη καθ΄ ύλην αρμόδιε επι πολεοδομικών κ.ά. θεμάτων, κ.τοπικοί και δημοτικού σύμβουλοι ασχέτου παρατάξεως. Περιμένουμε τις αντιδράσεις σας που κανονικά έπρεπε να έχουν γίνει «από χθες» γιατί υπάρχει το αξίωμα της διοικητικής συνέχειας. ΙΔΟΥ,λοιπόν,πεδίο δόξας λαμπρό !!!
Αναμένουμε!!!!

Εντύπωση μου προκαλεί η τοποθέτηση του δικηγόρου απτό Παράλιο τόσο στη θέση του αντιδημάρχου όσο και σε αυτή ως πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας Ζωής.Δεν ήταν από τούς πρώτους σε σταυρούς προτίμησης της νέας δημοτικής αρχής(έχω την εντύπωση ότι ήταν στην τελευταία θέση των εκλεγεσθαίντων) αλλά και από ότι γνωρίζω δεν έχει καμία μα καμία εμπειρία μιας και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά.Αποριας άξιο δε πως ο αστρολόγος που δεν του ξεφεύγει τίποτα ,δεν έκανε ούτε ένα σχόλιο πάνω σε αυτές τις δύο τοποθετήσεις σε επίμαχες θέσεις σε πρόσωπο που δεν εχει την ανάλογη εμπειρία στα κοινά αλλά αρκέστηκε στο να σχολιάσει ότι ο τέως δήμαρχος άλλαξε θέση και πήγε όσο πιο μακριά μπορούσε από τον νυν.

Ευχομαι καλο και δημιουργικο ξεκινημα στη νεα δημοτικη αρχη του τοπου μας! Με εξυπναδα λογικη συνεση κ υπομονη να αποφασιζετε! Όσο για τα νεα προσωπα, μονο ελπίδα και ανακουφιση προκαλει το γεγονος οτι θεσεις ευθυνης εχουν ανατεθει σε μορφωμενους ηθικους και εργατικους ανθρωπους. Ευτυχως για τον τοπο μας δεν εχουν αντιμετωπισει την πολιτικη και την ενασχοληση με τα κοινα ως μεσο για να πλουτισουν και να προβληθουν στο παρελθον, αλλα τωρα ασχολουνται για να προβαλλουν τις ιδεες τους και να προωθησουν τον δημο. Χρειαζομαστε αμεσα τη φρεσκια ματια τους, ανεπηρεαστη απο συμφεροντα και ιδιωτευσεις! Καλη αρχη σε ολους!

Αγαπητέ ΔΚ καλή η επιφανειακή αριθμητική αλλά να κοιτάμε και την ουσία. Κατ'αρχήν δεν υπάρχει κανένας νόμος, καμία θεσμική πρόβλεψη ή υποχρέωση του δημάρχου να βάζει αντιδημάρχους με βάση το ..εκλογικό σκορ. Αν ρίξεις μια ματιά στους γύρω δήμους θα δεις πως από τις θέσεις αυτές περνούν κατά κανόνα σύμβουλοι από όλες τις θέσεις εκλογής και με χίλια άλλα κριτήρια εκτός της θέσης εκλογής (γνώσεις επί του αντικειμένου, προθυμία και χρόνος συμμετοχής, αν κατοικούν στην περιοχή κλπ) πολλοί δε δήμοι εφαρμόζουν το λεγόμενο "κυκλικό" σύστημα και χρησιμοποιούν σχεδόν όλα τα στελέχη τους σε αυτές τις θέσεις ανεξάρτητα από τα εκλογικά ...σκορ. Επίσης ακόμα πιο ευδιάκριτη ουσία στην συγκεκριμένη επιλογή εκτός από το επίπεδο μόρφωσης κι επαγγελματικής καταξίωσης είναι οι ατέλειωτες ώρες εργασίας και προσφοράς του συγκεκριμένου προσώπου στον συνδυασμό καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο άνθρωπος φρόντισε τα πάντα για όλους και δεν βγήκε να ζητήσει ούτε μισή ψήφο. Δεδομένων των κριτηρίων των ελλήνων πολιτών αποτελεί σχεδόν θαύμα η εκλογή του (ψηφίστηκε χωρίς ρουσφέτια και υποσχέσεις). Κι αν υπάρχει ένα στατιστικό αξιοσημείωτο σε αυτές τις εκλογές δεν είναι αυτό για το οποίο ψέγεις τον Αστρολόγο αλλά το γεγονός ότι ο νικηφόρος συνδυασμός Καμπύλη είχε μια αρκετά ισορροπημένη κατανομή των ψήφων σε σχέση με τον άλλο συνδυασμό που ξεχώρισαν κάποιοι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σε σχέση με τους άλλους... Γιατί άραγε;;; Τι παραπάνω είχαν ή ΠΟΙΟΥΣ παραπάνω είχαν από πίσω κι έφτασαν αυτά τα νούμερα;; Ας ψάξουμε λοιπόν την ουσία κι ας αφήσουμε την επιφάνεια...

Μην παίζεις με την νοημοσύνη μας.δηλαδη θέλεις να μας πείσεις ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν βοηθήθηκε από κανέναν?σε παρακαλώ τώρα.δεν έχω κατι μαζί του ίσα ίσα μακάρι να πάει καλά γιατί θα είναι καλό για τον τόπο.Οσο για τα λεγόμενα σου επιβεβαιώνουν το μένος που έχεις για την παράταξη του Μαντά.ενας ξεχώρισε παραπάνω από τους άλλους και αφήνεις και τα υπονοούμενα σου οτι κάποιοι τον βοήθησαν για να φτάσει σε αυτά τα νούμερα.φανταζομαι το ίδιο υπονοούμενο που αφήνεις θα ισχύει έτσι όπως το θέτεις και για κάποιον άλλον που στο παρελθόν είχε φτάσει και αυτός σε υψηλά νούμερα αλλά πλέον είναι με την παράταξη σου.Λυπαμαι που τα βλέπεις τα πράγματα μονόπλευρα.θα σου προτείνω να αλλάξεις το όνομα από αστρολόγος σε καμπυλολογος.
ΥΓ.η μόρφωση δεν φέρνει πάντα την επιτυχία και μην την χρησιμοποιείτε σαν ασπίδα.Αλλωστε την Ελλάδα την κυβέρνησαν γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, κτλ και την έφτασαν εδώ που την έφτασαν.

Αγαπητε Δ.Κ, ασχολιαστο για τους πολιτικους μηχανικους που κυβερνησαν την ελλαδα(τουλαχιστον προσφάτως!) ...Και ναι μακαρι μορφωμενοι ανθρωποι να διοικουσαν για περισσοτερο καιρο την χωρα μας. Πως να το κανουμε η μορφωση θελει κοπους, κυριως πνευματικους και δουλεια πραγματικη για να την κατακτησεις! Στο κατω κατω βρισκομαστε εν ετει 2019, προφανως και απαιτουμε μορφωμενους και καταξιωμενους στο χωρο τους ανθρωπους να μας εκπροσωπουν! Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα πια!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio