Αρχοντία Παπαδοπούλου - Καψάλη: Έχει έρθει η ώρα για μια ουσιαστική αλλαγή στο δήμο μας

Δευ, 13/05/2019 - 20:34
Image

Η Αρχοντία Παπαδοπούλου κατεβαίνει στον στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο πλευρό του Γιώργου Καμπύλη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Astros News, μας συστήνεται και παραθέτει τους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα με την παράταξη "Πρωτοβουλία Αλλαγής", αλλά και τις προτεραιότητές της σε περίπτωση που εκλεγεί.

Η συνέντευξη:

1. Μιλήστε μας λίγο για τον εαυτό σας. Είστε «πρωτοεμφανιζόμενη» στα κοινά; Έχετε συμμετάσχει ξανά στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Γεννήθηκα το 1981 στο Κιλκίς, προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια, είμαι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Καψάλη με καταγωγή από το Άστρος και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά. Ζω στο Παράλιο Άστρος και εργάζομαι στον Άγιο Ανδρέα  τα τελευταία 10 χρόνια.Γνωρίζω την περιοχή, τους ανθρώπους, τον τρόπο ζωή τους και την καθημερινότητά τους και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω να την κάνουμε καλύτερη.

Στόχος μου είναι να ανταποδώσω σε αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του ένα μέρος από όσα ως σήμερα μου χάρισαν.Ναι είμαι «πρωτοεμφανιζόμενη» στα κοινά. Δεν έχω συμμετάσχει ξανά στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά παρακολουθώ τα θέματα, γνωρίζω τα προβλήματα και γεγονός είναι ότι διαθέτω αποφασιστικότητα. Υπάρχει θέληση να βοηθήσω συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου που ζω και που δραστηριοποιούμαι.

Όλη αυτή η διαδικασία είναι για μένα ένα μάθημα ζωής, αφύπνισης και ευθύνης και με πεισμώνει ακόμα περισσότερο για να διεκδικήσω αυτό που αναλογεί σε σένα, σε μένα, στον τόπο μας.  Στην προσπάθεια για την μεγάλη αλλαγή στο Δήμο μας , έχουμε καθήκον να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι παρατηρητές του μέλλοντός μας. Οφείλει να γνωρίζει η κοινωνία μας και κυρίως η γενιά που ανήκω , ότι η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι αφορμή για εφησυχασμό, αλλά η εκπλήρωση ενός οράματος για τον τόπο μας.

 

2. Είστε ιχθυολόγος και δραστηριοποιείστε σε μονάδα εκτροφής ιχθύων μεγάλης εταιρίας στην περιοχή μας. Μιλήστε μας λίγο για τις προκλήσεις αυτής της επιχειρηματικής κίνησης και για το αν θεωρείτε ότι ανάλογες επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες στη Βόρεια Κυνουρία.

 

Ναι είμαι ιχθυολόγος. Είναι το επάγγελμα που επέλεξα να σπουδάσω και εργάζομαι ως ιχθυολόγος-manager επί 18 συναπτά έτη, από το 2002 που τελείωσα τις σπουδές μου.Η θέση μου ως υπεύθυνη μονάδος σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία η οποία είναι εισηγημένη στο χρηματιστήριο,είναι ιδιαίτερα απαιτητική με μεγάλες προκλήσεις και είμαι περήφανη που ούσα γυναίκα και μητέρα έχω καταφέρει να σταθώ επάξια στη θέση μου, σε έναν χώρο όπου εκτός από τις γνώσεις, την οργανωτικότητα, την ευελιξία χρειάζεται και "τσαγανό".Η εταιρία δραστηριοποιείται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα κι εγώ υπήρξα υπεύθυνη μονάδος σε αρκετές περιοχές, Ηγουμενίτσα, Αστακό, Μεσολόγγι, Λαμία, Πρέβεζα, Εύβοια και έως και σήμερα στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας.Ο τομέας της ιχθυοκαλλιέργειας είναι από τους πιο αναπτυσσόμενους στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και καλύπτει ένα σημαντικό κομμάτι των εξαγωγών μας ως κράτος.Οι θέσεις εργασίας που δημιουργεί είναι πολλές και σημαντικές για την εκάστοτε περιοχή. Τονώνει την οικονομία της ευρύτερης περιοχής και πιστεύω ότι ανάλογες και σοβαρές επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες αρκεί να συνοδεύονται με τις νόμιμες διαδικασίες και τους Περιβαλλοντικούς όρους, ώστε να μηδενίζονται οι όποιες τυχόν επιπτώσεις στο ευρύτερο περιβάλλον και κατά επέκταση στην τοπική κοινωνία.

 

3. Γιατί επιλέξατε να συνταχθείτε με τον Γιώργο Καμπύλη και την «Πρωτοβουλία Αλλαγής»;

Θα συνεργαζόμουν μόνο με κάποιον που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου μας και όχι προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες.Η «Πρωτοβουλία Αλλαγής» είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη, με πολυφωνία αλλά και πολύ καλό συντονισμό και λειτουργία, κάτι που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί.Αποτελείται από στελέχη γνωστά για την ικανότητα και την εργατικότητά τους και με άποψη για τις λύσεις των προβλημάτων του τόπου μας.Επέλεξα να συνταχθώ με τον Γιώργο Καμπύλη επειδή πιστεύω στο πρόγραμμά του για την Βόρεια Κυνουρία, στην ηθική του ακεραιότητα και κυρίως στην ικανότητά του να τα καταφέρει. Θα είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος.

 

4. Πείτε μας σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι έχει αποτύχει η τωρινή δημοτική αρχή και τι προτείνετε εσείς για να αλλάξουν τα πράγματα;

Έχω διαπιστώσει λάθη, παραλείψεις, αστοχίες των προηγούμενων διοικήσεων και επιθυμώ να συμβάλλω προκειμένου να επιλυθούν. Χρειάζεται αξιολόγηση, οργανόγραμμα, στόχοι, για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας και οι νέες καινοτομίες μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό που υποστηρίζω.Απαιτείται καλύτερη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών ώστε να παρέχονται υπηρεσίες στους πολίτες και βελτίωση κοινωνικών δομών, έτσι ώστε κάθε άνθρωπος που έχει την όποια ανάγκη,να βρίσκει τον Δήμο δίπλα του. Θα σας αναφέρω κάποια προβλήματα της καθημερινότητας τα οποία δυσκολεύουν την ζωή των πολιτών.

Επανειλημμένες διακοπές του νερού σε διάφορες περιοχές του δήμου και η καθυστέρηση αποκατάστασή τους.  Το ίδιο συμβαίνει και με τις διαρροές του νερού με αποτέλεσμα μεγάλη σπατάλη νερού. Σπασμένοι λαμπτήρες στις κολώνες που επίσης αργούν να αντικατασταθούν. Γεμάτοι κάδοι σκουπιδιών ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες και σε λάθος θέση οι οποίοι παρεμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών και η δυσοσμία είναι επικίνδυνη από αυτούς για την υγεία των πολιτών. Πολλές λακκούβες σε όλο το οδικό δίκτυο εντός των οικισμών και ανεπαρκής σήμανση ή σε λάθος σημείο τοποθετημένη. Υπάρχουν εν έτη 2019 σπίτια στα οποία η πρόσβαση  γίνεται από χωματόδρομο.

Η περιοχή μας προσφέρεται για επενδύσεις τόσο στον τομέα μου όσο και σε τουριστικές και βιοτεχνικές που θα έδιναν θέσεις εργασίας και αύξηση της οικονομίας, παρόλ’ αυτά μείνανε ανεκμετάλλευτες  γιατί δεν υπάρχουν υποδομές.

Πιστεύω ότι μετά από 9 χρόνια έχει έρθει η ώρα για μια ουσιαστική αλλαγή στο δήμο μας. Ως συνδυασμός έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, υλοποιήσιμες προτάσεις και φυσικά την ομάδα για να τις εφαρμόσουμε. Ελπίζω ο κόσμος να μας δώσει τη δυνατότητα να κριθούμε για το έργο μας.

5. Πείτε μας, εφόσον εκλεγείτε, πώς θα θέλατε να αξιοποιήσετε την πείρα σας και τις δυνατότητές σας; Σε ποιον τομέα θα ήσασταν χρήσιμη και τι πρωτοβουλίες θέλετε να αναλάβετε;

Το θέμα της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και σωρείας άλλων αντίξοων συνθηκών που βιώνουμε έχει γονατίσει την πλειοψηφία των πολιτών. Πολλοί έφθασαν στο σημείο μηδέν. Μας έχουν «ξεζουμίσει» την περηφάνια και την αξιοπρέπεια μας. Θα ήθελα να συνδράμω στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Διαθέτω τις γνώσεις και την εμπειρία για να βοηθήσω αποτελεσματικά στη διεκδίκηση κονδυλίων και επιχορηγήσεων, στο να γίνουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.Η πολυετή εργασιακή μου εμπειρία στον χώρο της διοίκησης και οργάνωσης μου προσφέρει την ευκαιρία να την αξιοποιήσω σε οποιονδήποτε τομέα απαιτείται. Επίσης θα με ενδιέφερε πολύ ο τομέας  Κοινωνική Πολιτική, δηλαδή η οργάνωση δομών και δράσεων, που στόχο έχουν την ενίσχυση και υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ή ομάδων που έχουν περιθωριοποιηθεί. Πραγματικά δεν πρέπει να  λησμονούμε ούτε στιγμή, ειδικά στις μέρες μας, ότι δίπλα μας μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν μεγάλη μάχη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν ακόμη και σε απλές καθημερινές ανάγκες. Η βελτίωση της καθημερινότητάς μας θα πρέπει να είναι η κορυφή στην πυραμίδα των προτεραιοτήτων μας.

 

6. Ποια είναι εκείνα τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου μας που θέλετε να αναδείξετε εσείς και η παράταξή σας ώστε να αυξηθεί ο τουρισμός;

Ο τουρισμός είναι για εμάς ένας από τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας που θα ανακοινώσουμε σύντομα. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες ώστε να μεγαλώσουμε την τουριστική περίοδο και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Ο τόπος διαθέτει πολλά μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικό παρελθόν που θα πρέπει να το αναδείξουμε με κάθε τρόπο και μέσο.Παράγει αρκετά τοπικά προϊόντα και φυσικά διαθέτουμε μεγάλο παραλιακό κομμάτι που παραμένει ανεκμετάλλευτο. Όλα αυτά θα πρέπει να τα αναδείξουμε και να τα στηρίξουμε .Υπάρχουν ακόμα πολλές ιδέες. Μπορούμε να παραδειγματιστούμε και από τους όμορους δήμους μας.

Σχόλια επισκεπτών

Όλοι όσοι γνωρίζουμε την κα. Παπαδόπουλου ξέρουμε το μεγαλείο της αξιοπρέπειας, ηθικής και δυναμικής που την διακατέχει και είμαστε σίγουροι ότι θα δουλέψει σκληρά για τα θέματα του τόπου μας. Είναι πολύ σημαντικό Νέοι άνθρωποι, καθαροί από οποιοδήποτε προηγούμενο πολιτικό βίο να αναλαμβάνουν σημαντικές θέσεις για την περιοχή μας. Σου ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία και δύναμη στον αγώνα σου. Είμαστε όλοι δίπλα σου!!!

Χαίρομαι πολύ που νέοι άνθρωποι με όραμα, προσόντα αλλά και πείσμα για να τα καταφέρουν επέλεξαν να βγουν μπροστά!! Είμαι σίγουρη ότι κάτι καλό θα βγει από όλο αυτό. Ο τόπος μας χρειάζεται άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται για το μέλλον του και δεν ψάχνουν απλά μια καρέκλα και έναν μισθό. Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει καταφέρει ήδη να έχει και καρέκλα και μισθό στην ζωή της οπότε είναι βέβαιο ότι μπορεί να σταθεί επάξια εκπροσωπεύωντας μας.

Το ήθος σου, η ευαισθησία σου και η κοινωνική σου προσφορά είναι γνωστά! Το ίδιο η δυναμικότητα και εργατικότητα σου! Είσαι από τα άτομα που ξεχωρίζουν και αξίζουν πραγματικά! Καλή επιτυχία στον αγώνα σου!!!

Αρχοντια μου καλη επιτυχια.. Δεν επρεπε να βαλεις βεβαια με αυτο το συνδυασμο γιατι δεν συνδεεσαι με τιποτα εκει αλλα θα το καταλαβεις σε λιγο καιρο.. Την επομενη φορα με τους νικητες και με αυτους που προσφερουν. Σου ευχομαι πραγματικα καλη επιτυχια!!!

Αρχοντία καλή σου επιτυχία. Χαίρομαι που νέοι άνθρωποι ασχολούνται με τα κοινά και περιμένω οι συμπρατιώτες μας να τους ανταμείψουν. Ευτυχώς που έβαλες με τον συγκεκριμένο συνδιασμό γιατί εάν έβαζες με τον άλλο σε λίγο καιρό θα σε έκαναν και σένα Δημόσιο Υπάλληλο όπως έγιναν και εκείνοι. Θα βολευόσουνα. Θα δούλευες τους πολίτες όπως μας δουλεύουν τώρα. Και πάλι καλή επιτυχία!!!

ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ ΟΙ ΑΣΤΡΙΝΟΙ ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.ΟΤΙ ΕΠΕΤΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΤΟ ΕΠΕΤΥΧΕΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ.

Αρχοντία για σενα το ψάρι ειναι ψάρι για αυτα που σου λενε αντε να ξεψαρώσεις κανά ψάρι ειναι οι ίδιοι που το ψάρι το βάπτισαν κρέας.Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ΜΑΝΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΣΚΑΝΤΖΟΣ ΝΙΚΑΣ.ΤΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ=ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ.ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio