Απολύσεις και ιδιωτικοποίηση της Υγείας στην Αρκαδία ή προσλήψεις και ενίσχυση των δομών;

Σάβ, 22/06/2019 - 10:16
Image

Στο πλαίσιο της πληρέστερης ενημέρωση των πολιτών της Αρκαδίας για τα αποτελέσματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Αρκαδία γνωστοποιούμε τα ακόλουθα. 

Η Κυβέρνηση της ΝΔ με Υπουργό τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη εφάρμοσε πολιτική ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Αποτέλεσμα αυτής ήταν η διάλυση του  ΙΚΑ -ΠΕΔΥ   το 2014 απολύοντας συνολικά 3.500 γιατρούς. Στην Αρκαδία απολύθηκαν 13 γιατροί και συγκεκριμένα, 3 καρδιολόγοι, 2 παθολόγοι, 2 παιδίατροι, 1 νευρολόγος, 1 πνευμονολόγος, 1 οφθαλμίατρος, 1 γυναικολόγος, 1 ακτινολόγος, 1 οδοντίατρος. Μετά τις απολύσεις παρέμειναν 9 γιατροί των εξής ειδικοτήτων:  1 παθολόγος 3 ορθοπεδικοί, 4 οδοντίατροι και  1 ΩΡΛ.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε στο χώρο της Υγείας την αντίθετη πολιτική από αυτήν της ΝΔ με βασικό άξονα ότι η  Υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό. Έτσι ενίσχυσε τη Δημόσια Υγεία προς όφελος όλων των πολιτών. Σ’ εφαρμογή αυτής της πολιτικής η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Αρκαδία προσέλαβε 6 ιατρούς και στελεχώνεται πλέον από 15 γιατρούς και συγκεκριμένα από 2 παθολόγους 1 Γενικό γιατρό 1 καρδιολόγο 1 παιδίατρο 1 νευρολόγο 1πνευμονολογο 3 ορθοπεδικούς 1 μικροβιολόγο 4 οδοντίατροι. Επιπλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη άλλων 4 ιατρών ειδικοτήτων μικροβιολόγου, καρδιολόγου ακτινολόγου και νευρολόγου 
Επιπρόσθετα λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο σύγχρονο μικροβιολογικό εργαστήριο παρέχοντας, δωρεάν όλες τις εξετάσεις σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Σύντομα θα προκηρυχθεί και η προμήθεια καινούργιου ψηφιακού ακτινογραφικού αξίας 120.000 ευρώ. 
Επίσης συγκροτήθηκε  και λειτουργεί η πρώτη ΤΟΜΥ ΤΡΊΠΟΛΗΣ με την πρόσληψη ενός παθολόγου και 6 ατόμων νοσηλευτών και διοικητικών, με πλούσια δράση στη δημιουργία  του οικογενειακού γιατρού και την ανάπτυξη  προληπτικών  προγραμμάτων  υγείας στη περιοχή.
Από όλα τα ανωτέρω καθίσταται σαφές το δίλλημα που καλείται να απαντήσουν  οι πολίτες της Αρκαδίας για το ποια πολιτική προτιμούν να εφαρμοστεί και στο νομό μας στην Υγεία .  
Απολύσεις και διάλυση των δημοσίων  δομών Υγείας με τη πολιτική της Ν Δ. ή Προσλήψεις, ενίσχυση  και βελτίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  των Αρκάδων και του  Ελληνικού λαού με τη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; 

Τρίπολη 22 Ιουνίου 2019
Η Νομαρχιακή Επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio