«Απάντηση στο παραλήρημα του κ. Μαντά κατά της «Πρωτοβουλίας Αλλαγής»: Η αλήθεια πονάει!»

Tue, 14/05/2019 - 20:25

Με αφορμή την τελευταία παραληρηματικού χαρακτήρα ανακοίνωση του κ. Μαντά που επιτίθεται κατά της παράταξής μας και του Γιώργου Καμπύλη απαντάμε με σεβασμό στους δημότες που παρακολουθούν τον δημόσιο διάλογο τα εξής:

Ο κ. Παναγιώτης Μαντάς επικαλείται μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ), ισχυριζόμενος ότι αναγνωρίσθηκε από το παραπάνω κέντρο ωςο πρώτος Δήμαρχος στην χώρα σε οικονομική διαχείριση και δεύτερος στη συνολική αποτελεσματικότητα.

Λάβαμε γνώση της έκθεσης αυτής, όπως δημοσιεύθηκεκαι είδαμε ότι από την έκθεση αυτή δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, που ισχυρίζεται ο κος Μαντάς.

Μάλιστα επισημάναμε ότι από τη συγκεκριμένη έκθεση που επικαλείται ο κος Μαντάς, προκύπτει αντιθέτως ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας δεν είναι μέσα στους δέκα πρώτους αποτελεσματικότερους δήμους της χώρας. Μπορεί να έλαβε καλή βαθμολογία σε ορισμένους υποτομείς της έρευνας για την κατηγορία του, αλλά όχι ότι πρώτευσε σε όλη την χώρα όπως ο κ. Μαντάς ισχυρίστηκε.

Επίσης, ενόψει του ότι η έκθεση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φόρουμ «Δήμοι και Επιχειρηματικότητα» του Money ShowAthens 2019, είδαμε από τις δημοσιεύσεις της παρουσίασης ότι, οι μελετητές  δεν έκαναν μια μελέτη στηριγμένη μόνο στα στοιχεία από το Οικονομικό Παρατηρητήριο των ΟΤΑ, αλλά ζήτησαν επιπλέον στοιχεία, από όλους τους Δήμους της χώρας (για τη μέγιστη δυνατή βελτίωση του αποτελέσματος), αλλά δυστυχώς πολύ λίγοι Δήμοι συνεργάστηκαν (!), αφού από τους 325 έδωσαν στοιχεία μόνο 15.

Τούτο λοιπόν επισημάναμε, όπως επίσης και το γεγονός ότι οι ίδιοι οι μελετητές εξέθεσαν ότι ο δείκτης είναι πιλοτικός. Πιλοτικός δείκτης σημαίνει στην προκειμένη περίπτωση ότι κατατάσσει τους Δήμους βάσει της επίδοσής τους στους επιμέρους δείκτες (που επέλεξαν οι μελετητές), οι οποίοι δίνουν μια καλή, αλλά όχι πλήρη εικόνα της αποτελεσματικότητάς τους.

Όλα τούτα λοιπόν δεν είναι λόγια δικά μας αλλά των μελετητών. Επίσης σε ότι αφορά το Οικονομικό Παρατηρητήριο των ΟΤΑ, εάν τα στοιχεία του απέδιδαν την πραγματική εικόνα της κατάστασης των Δήμων σ’ όλους τους τομείς είναι προφανές ότι θα αρκούσαν για τους μελετητές, οι οποίοι γνωρίζοντας ακριβώς ότι τα δεδομένα του παρατηρητηρίου δεν φωτίζουν όλες τις πλευρές της κατάστασης, αναζήτησαν επιπλέον στοιχεία στα οποία ανταποκρίθηκε πολύ μικρή μερίδα Δήμων (άλλως γιατί να ζητήσουν επιπλέον στοιχεία κ. Μαντά;).

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι ενόχλησε τον κ. Μαντά που αμφισβητήσαμε αιτιολογημένα (όχι τα πορίσματα της μελέτης) αλλά τη δική του αυθαίρετη ερμηνεία και στηλιτεύσαμε την προσπάθειά του για άγρια πολιτική εκμετάλλευση μιας πιλοτικής μελέτης ενόψει των εκλογών.

Πέρα όμως από το θέμα της μελέτης θέσαμε κάποια ερωτήματα στον κ. Μαντά που σχετίζονται με το έργο του λιμανιού του Παραλίου Άστρους. Εάν τα στοιχεία (και τα αντίστοιχα ερωτήματα) που θέσαμε για το θέμα είναι ψευδή και αποτελούν λασπολογία, όπως ισχυρίζεται ο κος Μαντάς, και όχι σε πραγματικά γεγονότα και διαπιστώσεις, όπως λέμε εμείς, τότε τον προκαλούμε να δώσει στην δημοσιότητα, όλα τα στοιχεία της υπόθεσης αυτήςπου διαθέτει ο Δήμος, για να δουν οι πολίτες ποιος λέει αλήθεια.

Θα πρέπει να εξηγήσει ο κος Μαντάς, πως γίνεται από την μία να επιβεβαιώνει ο ίδιος ότι πράγματι ο Δήμος υποχρεώθηκε μέχρι στιγμής να καταβάλει με προσωρινή δικαστική απόφαση μέρος των ζητουμένων από το Δημόσιο χρημάτων ύψους 300.000 ευρώ (για το έργο του λιμανιού) και από την άλλη αυτό να είναι νίκη (όπως λέει);

Προφανώς με την απόφαση στην τακτική δίκη που αναμένεται να εκδοθεί θα κριθεί το συνολικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλει ο Δήμος. Ωστόσο μέχρι αυτό να συμβεί, ο Δήμος (και επομένως και ο κος Μαντάς) θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ότι το σύνολο που ζητείται (από το Δημόσιο) για να επιστρέψει είναι 3. 852.938,92 ευρώ. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό, κ. Μαντά, ούτε σ’ εμάς που θα αναλάβουμε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου, εφόσον το αποφασίσουν οι δημότες, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δυστυχώς όμως ο κος Μαντάς δεν έδωσε απάντηση ούτε και στο κυριότερο από τα θέματα που θέσαμε: ότι  δηλαδή ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας κατά παράβαση νόμου (και της χρηστής διοίκησης και διαχείρισης) έχει παραλείψει να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, οικονομικούς απολογισμούς των δύο τελευταίων οικονομικών ετών (πράγμα που είναι πρωτόγνωρο στην ιστορία του Δήμου). Μήπως είναι ψέμα κι αυτό κ. Μαντά;

Αντιλαμβανόμαστε ότι έχεις πανικοβληθεί βλέποντας τους υποψηφίους συμβούλους σου να παραιτούνται, αλλά δεν θα σωθείς πολιτικά συκοφαντώντας την παράταξή μας.

Comments

Submitted by ΚΑΡΑΜΕΛΑ on Tue, 14/05/2019 - 20:42 Permalink

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ... Η ΜΟΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΜΑΝΤΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ..

Submitted by Anonymous on Tue, 14/05/2019 - 20:52 Permalink

Δήμαρχε, μήπως έχεις πανικοβληθεί, ή απορείς; .. Είχες ποτέ αντιμετωπίσει τόσο ανύπαρκτο αντίπαλο; Βρε κουφάλα Μαντά, με αυτούς τους αντίπαλους, είναι οι πιο εύκολες εκλογές που έκανες ποτέ....

Submitted by Anonymous on Tue, 14/05/2019 - 20:53 Permalink

Κε Καμπύλη για μια ακόμα φορά οι αναρτήσεις σας είναι κάτω του μετρίου. Ο Μαντάς απάντησε σε όλα με σαφήνεια και ποτέ δεν είπε ότι είναι πρώτος δήμαρχος όλης της χώρας αλλά σε συγκεκριμένη κατηγορία και σε συγκεκριμένους τομείς με βάση την έρευνα αλλά δεν θελέτε ή δεν σας βολεύει να το καταλάβετε...Για το πρόστιμο σας έχει απαντήσει σαφέστατα και θα αποδειχθεί στο μέλλον ποιος λέει την αληθεια...Όσο για το ποιος συκοφαντεί και τάζει ασύστολα είναι γνωστό σε όλο το Δήμο...

Υ.Γ: Σταματήστε τα δελτία τύπου και τις αναρτήσεις, εκτίθεστε...

Submitted by Anonymous on Tue, 14/05/2019 - 22:26 Permalink

Τι λέει ο υπόδικος υποστηρικτής σας, που μας έχει ζαλίσει στα τηλέφωνα να ψηφίσουμε **του;

Submitted by Anonymous on Tue, 14/05/2019 - 23:08 Permalink

Μπορείτε να με ενημερώσετε πως θα κάνετε το παιδί μου μόνιμο στο δημόσιο η θα του βρείτε θέση σε γνωστό super market της περιοχής η θα το διορισετε στην πυροσβεστικη μιας και ο αριθμός των υποψηφιων είναι πολύ μεγαλύτερος απο των αιτούντων!! Για όποιους δεν κατάλαβαν!

Submitted by Anonymous on Tue, 14/05/2019 - 23:37 Permalink

Δεν μας λέτε κάτι κύριε Καμπύλη....Φτηνά λόγια, φτηνές υποσχέσεις και μια εβδομάδα πριν τις εκλογές ακούμε μόνο αβάσιμες κατηγορίες και κανένα οργανωμένο πλάνο για τις δραστηριότητες σας.Γενικότητες και το μόνο όπλο να κατηγορήσουμε τον αντίπαλο.Γιατί?Μήπως δεν έχετε ιδέα για το τι σκοπεύετε να κάνετε στο δήμο ?Και μαζέψτε και λίγο τους δικούς σας, σε λίγο θα ταξουν να χτισουν εμπορικό κέντρο για να βάλετε τον κόσμο για δουλειά .Μην παίζετε άλλο με τον πόνο του κόσμου που παλεύει για ένα μεροκάματο...!

Submitted by Vthm56 on Wed, 15/05/2019 - 01:12 Permalink

Γιατί σας έπιασε πανικός ? Ας απαντήσει ο κος Μαντάς με στοιχεία όπως λένε. Γιατί προτρέχετε? Δεν βλέπετε ότι δεν απαντά ? Εσείς έχετε πάρει εργολαβία εναντίον του Κου Καμπύλη και δεν βλέπετε τα αυτονόητα. Θα μείνετε στο τέλος μόνοι σας. Τις άλλο θα σας τάξη για να το ακολουθείτε? Ότι έχει τάξη σε σας το έχει τάξη και σε άλλους.

Submitted by Anonymous on Wed, 15/05/2019 - 01:13 Permalink

Μα πως είναι δυνατόν οι μορφωμένοι του συνδυασμού σας,όσοι είναι αυτοί να ανέχονται τέτοιου χαμηλού επιπέδου απαντήσεις.Ο ένας μιλάει συγκεκριμένα και εσείς απαντάτε γενικά.Αν είναι δυνατόν.Πού είναι τα επιχειρήματα και οι αποδείξεις σας τεκμηριωμένες.Γι αυτό λένε και όχι άδικα ότι ο Μαντάς παίζει χωρίς αντίπαλο.

Submitted by Anonymous on Wed, 15/05/2019 - 01:24 Permalink

Ήθελα να ήξερα αυτούς τους λόγους του Καμπύλη τους γράφει μόνος του?? από το κακό στο χειρότερο.Πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι όσοι καταλαβαίνουν τί εννοώ.Συνεχίστε έτσι.Κυριακή κοντή γιορτή.

Submitted by Anonymous on Wed, 15/05/2019 - 02:58 Permalink

Eννοείται πως η αλήθεια πονάει!!! Αλλά όταν την λες ξελαφρώνεις.Καλό είναι να μας πει και ο ** σας την αλήθεια που επίμονα ζητάει από τον αρχηγό του και για τον υπόδικο ** του!!

Submitted by Anonymous on Wed, 15/05/2019 - 07:33 Permalink

Η επαρση ειναι κακος συμβουλος για το μοναρχη. Που ακουστηκε να τρως 300.000 ευρω προστιμο και να πανηγυριζεις . Ουτε μια αναληψη ευθυνης . Ουτε μια παραιτηση . Ουτε μια συγνωμη στους δημοτες που με τις παραλειψεις και τα λαθη τους υποθηκευσαν το μελλον της περιοχης .

Submitted by Anonymous on Wed, 15/05/2019 - 07:45 Permalink

Κύριε **, έχω δύο παιδιά. Όπως μου είπε ένας φίλος μου από τον αγιαννη, στη Αθήνα μένει, το ένα θα το βάλουμε στο σουπερμάρκετ. Την κόρη όμως μου είχες πει ότι θα τη διορίσεις μέσω **. Άκου να δεις... δε θέλω **...Αυτά είναι συριζεικα πράματα. Θα την πάρεις μόνιμη στο δήμο. Εντάξει; ψήφοι 4.

Submitted by Ηλιας on Wed, 15/05/2019 - 07:58 Permalink

ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ SMS ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΟΙΟΥΣ.ΑΣΕ ΤΑ ΤΑΞΙΜΑΤΑ.

Submitted by mairi on Wed, 15/05/2019 - 09:58 Permalink

ΑΛΛΑΓΗ εδω κ τωρα!! Σημερα πηγα σουπερ μαρκετ το πρωι κ περιμενανε σειρα για προσληψη,πανικος! Κ τα ραφια γεματα,...ζαμπον,λουκανικα,χαμος! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...!ακομα δεν βγηκατε, και μας εχετε πνιξει στο ψεμα.Αν εχετε τα κοτσια κυριοι,βγειτε ανοιχτα εδω και πειτε στον κοσμο οτι εχετε την δυνατοτητα ευρεσης εργασιας, και θα σας ψηφισουμε ΟΛΟΙ.
ΟΧΙ ΥΠΟΥΛΑ στο σπιτι του καθε φουκαρα που νομιζει οτι μονο γι αυτον θα φροντισετε!!ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ! φρακαρε ο δημος κ τα σουπερ μαρκετ απο τις υποσχεσεις σας. ΝΤΡΟΠΗ!!!

Bρειτε αλλο τροπο να πεισετε τον κοσμο...

Submitted by Anonymous on Wed, 15/05/2019 - 10:53 Permalink

H MAΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΑΣ Π΄ΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ. ΕΙΠΑΜΕ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ. ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΓΚΕΤΟ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ. ΤΟ ΝΕΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

Submitted by mairi on Wed, 15/05/2019 - 11:19 Permalink

δηλαδη κυριε ανωνυμε με τα κεφαλαια σας γραμματα που μιλατε περι προπαγανδας , θελετε να πειτε οτι αυτο πρωτη φορα το ακουτε περι ευρεσης εργασιας?
Αν ειναι ετσι , τοτε μαλλον ζειτε σε αλλο μερος , η ειστε βολεμενος , οποτε δεν χρειαζεται να σας ταξουν κατι τετοιο.
Γιατι το απαραδεκτο αυτο γεγονος της θεσης εργασιας, ειναι το νουμερο ενα προεκλογικο σας ψωμοτυρι κ το ξερει ολος ο κοσμος.

Submitted by ΕΝΕΡΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ on Wed, 15/05/2019 - 11:58 Permalink

Ενας αξιολογος συνδυασμος με νεα παιδια και νεο υποψηφιο δημαρχο να μιλα απαρχαιωμενα και με παντα σε πρωτο λογο την κοντρα....
και δυστυχως ετσι κατεβαζετε και το επιπεδο μορφωσεως σας και της ποιοτητας σας

ψυχραιμια!γιατι βλεπω οι εκπροσωποι τυπου ή επικοινωνιολογοι σας και στους δυο συνδυασμους Μαντα και Καμπυλη τεινουν να σας κανουν ρεντικολο και στο τελος θα σας βαρεθουν ως κι ψηφοφοροι και θα δουμε τιποτα τρελα ποσοστα στα ανεξαρτητα τοπικα και θα κλαιμε

ειστε αξιεπαινοι με ηθος κι δυο για υποψηφιοι Δημαρχοι αλλα ετσι στο τελος οι πολιτες δυσανασχετουν

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio