Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημήτρης Κατσής από την παράταξη Μαντά

Sun, 31/03/2019 - 18:29

Πολύς κόσμος βρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας την Κυριακή το απόγευμα, με μοναδικό θέμα την αγορά ακινήτων για την ανέγερση Δημαρχείου στο Άστρος. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ζήτησε τον λόγο ο κ. Δημήτρης Κατσής, ο οποίος με μια ανακοίνωσή του ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Μαντά καθώς, όπως είπε, διαψεύστηκαν οι ελπίδες του από τον δήμαρχο Παναγιώτη Μαντά, αλλά και εθίγη από τον χαρακτηρισμό «νεκροθάφτες» που επεφύλαξε ο Παναγιώτης Μαντάς για όλους όσοι διαφώνησαν με την αγορά οικοπέδων για την επέκταση του Δημαρχείου.

Ο κ. Κατσής είπε: «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιεί κάποιος βαριές εκφράσεις, είναι αγένεια και αποκαλύπτει απώλεια ψυχραιμίας. Οι βαριές κουβέντες έχουν βαριές συνέπειες. Φέρνουν στη σκέψη μας συνειρμούς όχι κολακευτικούς για εσάς, που τολμήσατε να χαρακτηρίσετε νεκροθάφτες όλους όσοι δεν συμφώνησαν μαζί σας. Σας ακολούθησα στις προηγούμενες εκλογές επειδή πίστεψα στις εξαγγελίες σας. Πήγα κόντρα σε φίλους καρδιακούς, στην παράταξή μου».

Δεν σας πιστεύω, δεν συμπορεύομαι πια μαζί σας.

«Το να μην ψηφίζουμε ένα έργο, δεν είναι ενοχή. Ποιοι δεν αγαπάμε το Άστρος; Εμείς που ταυτίσαμε τη ζωή μας και τον τόπο μας; Εμείς που με τις επενδύσεις μας μετατρέπουμε τον τόπο μας σε τουριστικό προορισμό;».

«Είμαι ο νεκροθάφτης της αδιαφάνειας, της συναλλαγής, των γκρίζων πρακτικών και των άνομων συμφερόντων. Πάρτε πίσω τον χαρακτηρισμό. Μην με προκαλείτε. Είμαι απέναντι σε κάθε μορφή οργανωμένων συμφερόντων. Έργα της τελευταίας στιγμής με έτοιμες μακέτες, μόνο σκοπιμότητα αποκαλύπτουν».

Τολμήσαμε να έχουμε άποψη. Για να επιτίθεστε με βαρείς χαρακτηρισμούς, κάτι σημαντικό πρέπει να χάνετε. Θέλω να καταθέσω στον πρόεδρο την αίτηση της ανεξαρτητοποίησής μου.

Το κείμενο της παραίτησης:

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  

Δεν είμαι απέναντι στον αυτοδιοικητικό συνδυασμό που εκλέχτηκα.

 Είμαι απέναντι  από λογικές ομάδων μέσα στους συνδυασμούς που φιλοδοξούν να κάνουν την κοινωνία αγέλη και τους πολίτες οπαδούς.

 Αυτές οι παρέες αποτελούν τοξικούς παράγοντες  στις ηγεσίες των συνδυασμών και τον εκάστοτε αρχηγό τους , γιατί στερούνται ικανοτήτων, δυνατοτήτων και προσπαθούν να τις παρασύρουν  προς τα κάτω.

Η δική μου απόφαση για ανεξαρτητοποίηση αποτελεί τη δημοκρατική απάντηση σε όλους αυτούς τους σκευωρούς που  διαπραγματεύονται τις προσωπικές τους υποθέσεις και θεωρούν  ότι μπορούν να λυμαίνονται την αγωνία των πολιτών.

 Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι τους χορεύουν το Χορό του πολιτικού τους Ζαλόγγου.

Κάνω σαφές ότι από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό της Βόρειας Κυνουρίας  και τα συμφέροντα των δημοτών. 

Το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας … Σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια.
Έτσι, σήμερα ενώπιον του σώματος, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη του κυρίου Μαντά  και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.  
Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

Η απάντηση στον Μαντά για τους "νεκροθάφτες"

Κύριε Δήμαρχε,

χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιεί κάνεις βαριές εκφράσεις,προσβλητικούς μάλιστα χαρακτηρισμούς.
Είναι ατόπημα και μάλιστα χονδροειδές.
Είναι και αγένεια.
Αλλά κυρίως αποκαλύπτει απώλεια ψυχραιμίας.

Σημειώνω με έμφαση ότι οι βαριές κουβέντες έχουν βαριές συνέπειες.
Φέρνουν στη σκέψη μας συνειρμούς,οι οποίοι δεν μπορώ να πω οτι είναι κολακευτικοί για εσάς,
ο οποίος τολμήσατε να χαρακτηρίσατε όσους αρνηθήκαμε ψήφο στην πρόταση σας,ως νεκροθάφτες του Άστρους,της Βόρεια Κυνουρίας.

Και εξηγούμαι:

Σας ακολούθησα στην προηγούμενη εκλογή, χωρίς ταξίματα , χωρίς ανταλλάγματα, μόνο και μόνο  επειδή πίστεψα στις εξαγγελίες σας για δημιουργική πορεία,ανάπτυξη,συνεργασία,ενότητα,διαφάνεια,χτύπημα της διαπλοκής και μια αισιόδοξη προοπτική για τον Δήμο μας.

Πήγα απέναντι στην παράταξή μου,πήρα κόστος,στενοχώρησα φίλους μου αδελφικούς, γιατί σας πίστεψα.
Τώρα,με ήρεμη συνείδηση μου,σας δηλώνω ότι διαψεύσετε τις προσδοκίες μου και χάσατε την εμπιστοσύνη μου.

Έχω βάσιμους λόγους να μην σας πιστεύω και να μην συμπορεύομαι πλέον μαζί σας.

Το να μην ψηφίζουμε κύριε δήμαρχε ,ένα έργο δεν είναι ενοχή.
Ενοχή είναι να ψηφίζουμε τυφλά και χωρίς έλεγχο και μάλιστα εκβιαζόμενοι στο όνομα της πατρίδας μας και της τοπικής κοινωνίας.

Ποίοι δεν αγαπάμε το Άστρος εμείς που ταυτίσαμε τη ζωή μας με τον τόπο μας;
Εμείς που επενδύουμε εδώ και δημιουργούμε θέσεις εργασίας;

Εμείς που με τις επενδύσεις μας αναβαθμίζουμε την περιοχή μας και την μετατρέπουμε σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό;

Εμείς που βραβευόμαστε για τις επιδόσεις μας από καταξιωμένους οργανισμούς;

Εμείς είμαστε νεκροθάφτες;

 

Εγώ είμαι νεκροθάφτης ;

Αν έχει νόημα ο χαρακτηρισμός σας κύριε Δήμαρχε,
έχει νόημα γιατί πάντα και σταθερά με τη στάση μου και με την ψήφο μου,είμαι ο νεκροθάφτης της αδιαφάνειας,της συναλλαγής, της διαπλοκής,των συμφερόντων.

Είμαι ο νεκροθάφτης των γκρίζων πρακτικών,των σκοτεινών συναλλαγών,των άνομων συμφερόντων...

Πάρτε πίσω αυτόν τον χαρακτηρισμό, για να μην σας απαντήσω στο ίδιο επίπεδο,δεν μου ταιριάζει και δεν θέλω να σας ακολουθήσω σε τέτοιο κατήφορο...

Μη με προκαλείτε!!!

Είμαι απέναντι σε κάθε μορφή οργανωμένων συμφερόντων και δεν φοβάμαι να ανοίξω όλα θα θέματα και σε όλα να πάρω θέση.

Έργα της τελευταίας στιγμής και μάλιστα με έτοιμες μακέτες μόνον σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια προδίδουν και τίποτα περισσότερο.

Και κάτι ακόμα, αν ήταν ανιδιοτελής η αγωνία σας,με την αντίδρασης σας,
δεν θα βγάζατε μίσος και σπίλωση,
θα περιοριζόσασταν σε μια αντιπαράθεση στέρεων επιχειρημάτων.

Τώρα,για να  επιτίθεστε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς,με απειλές και εκβιασμούς,φαίνεται οτι κάτι σημαντικό χάνετε....

Εγώ απλά δεν συνεργώ στα έργα και τις ημέρες σας!!!
 

Comments

Submitted by Anonymous on Sun, 31/03/2019 - 19:03 Permalink

Κλαίω από τα γέλια. Μιλάει και ο πολιτικός γυρολόγος καριέρας. Που να ήξερες πόσοι καρδιακοί φίλοι του Μαντά τον έκραξαν όταν σε έβαλε στην παράταξη. Στο καλό.

Submitted by Dimotis on Sun, 31/03/2019 - 19:46 Permalink

Γιαυτο ειχε ταιριαξει ο Μαντας με τον Κατση...κωλοτουμπες και δυο...καμαρωσε Δημαρχε τα εργα σου και τις συνεργασιες σου...

Submitted by Anonymous on Sun, 31/03/2019 - 22:10 Permalink

Δημητρακη στο Καλο και να μας γραφεις..Εισαι τοσα χρονια στη πολιτικη.Νομαρχιακος συμβουλος, δημοτικος συμβουλος..Ποια η προσφορα σου?? Μονο τη παρτυ σου..Να τα βλεπουμε στον Αγιο Πετρο που σε ψηφιζαμε..Ξυπνατε επιτελους.Τελειωστε τους

Submitted by vassilis on Sun, 31/03/2019 - 22:51 Permalink

μπραβο αρκετα εμεινες κοντα σε ενα δημαρχο που απο οτι θυμαμαι σε παρακαλαγε να μπεις στο συνδυασμο του κ να του δωσεις τη νικη απο την πρωτη κυριακη. και τωρα νεκροθαφτης? συνεχισε να μην τρως το κουτοχορτο σαν κατι αλλους βολεμενους "κατασκευαστες"που το παιζουν μεγαλοι ......

Submitted by vassilis on Sun, 31/03/2019 - 23:01 Permalink

ρε καλα τους εκανες. κοιτα μονο μην σε παρακαλεσει παλι ο μαντας για να βγει και τον βοηθησεις......γιατι ο βλαχος δεν θα το αντεξει να τον ξεπερασεις παλι!!!!!!

Submitted by Anonymous on Sun, 31/03/2019 - 23:19 Permalink

Όλοι εσείς που κράζετε δυστυχώς είστε φερέφωνα ενός δημάρχου φάντασμα!!!!Μενω στον Άγιο Πέτρο και ποτέ δεν έχει πατήσει το πόδι του στο χωριό παρά μόνο όταν είναι για ψήφο και όχι πάντοτε .Εσεις είστε δίπλα του μόνο και μόνο επειδή σας έχει βολέψει σε μια καρέκλα μέσα στο δήμο.Καλα έκανε και έφυγε ο κύριος Κατσής γιατί απλά είναι κύριος και με Κ κεφάλαιο

Submitted by Anonymous on Sun, 31/03/2019 - 23:59 Permalink

Για να εχει χασει την ψυχραιμια του ο Μαντας μαλλον κατι δεν παει καλα . Γατα ο Κατσης το καταλαβε και την εκανε

Submitted by Ηλίας on Mon, 01/04/2019 - 00:19 Permalink

Διαβάζοντας τα σχόλια, μου φαίνεται αστείο και πααράλληλα λυπηρό το ποσο πίσω έχει μείνει ο τόπος μας και πόσο άσχημα "κλειστομυαλοι" έχουν παραμείνει οι δικοί μας άνθρωποι.. Νάντια Κομανετσι ο ένας,κωλοτουμπας ο άλλος, κλαίω από τα γέλια ο τρίτος.Δεν πρόκειται ούτε για τον πρώτο ούτε για τον τελευταίο που ανεξαρτητοποιείται από μια παράταξη,με λογικά επιχειρήματα μάλιστα αλλά από ότι φαίνεται οι προσωπικές εμπάθειες δεν λείπουν ούτε στο πιο φλαιγον ζήτημα,την διαχείριση της κοινωνίας μας. Συνεχίστε να δικαιωνετε τα λεγόμενα περί κλειστομυαλου τρόπου σκέψης των "χωριατων". Ντρέπομαι..

Submitted by Anonymous on Mon, 01/04/2019 - 00:23 Permalink

Στον Αγιο Πετρο που ερχοταν με το φιλο του Χαλβα, ετρωγε στη ταβερνα και ηταν επικοινωνιακος...Πειτε μου τη προσφορα τους.! Οταν δενανε τα σκυλια με τα λουκανικα..ΣΑΤΑ 1.600.000€ για εργα τοτε, 255.000 σημερα..! Ας ξυπνισουμε σαν χωριο και να δουμε κανεναν αλλο.. Δεν θελουμε δημαρχο του καφενειου! Θελουμε ατομα νεα ,γνωστες ,με διαθεση για δουλεια που θα κανουνε το δημαρχο να τρεχει και να μην φτανει.. Αλλα ποιος νεος θα ασχοληθει αφου ξερει οτι θα τον φανε λαχανο κατι τυποι σαν το Δημητρη.

Submitted by Αγπ on Mon, 01/04/2019 - 00:41 Permalink

Για ολα φταιει ο σκαντζος!!!! Ξεπουλησε το δημαρχιλικι και τωρα θελει να γινει και περιφεριαρχης απορω εσεις της παραταξης του μαντα πως δεχτηκατε αυτο το ακροδεξιο στοιχειο. Ξεκαθαριζει το τοπιο. Μπραβο κατση ο καθενας κρινετε για τις αποφασεις του. Παρτετο χαμπαρι δεν υπαρχει νδ και πασοκ. Ψηφιστε ανθρωπους που μπορουν να καταλαβουν τα προβληματα σας και οχι αυτους που θελουν να σας ξεζουμισουν. Τα χωρια του δημου μας πιστευω οτι θα τιμωρησουν και του δυο υποψηφιους.

Submitted by Στρατηγος on Mon, 01/04/2019 - 00:54 Permalink

ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΙΣ ΣΚΑΝΤΖΟ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ /ΜΑΚΕΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟΤΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ .

Submitted by R.n.o on Mon, 01/04/2019 - 01:09 Permalink

Προσωπικα δεν τον εχω ψηφισει ποτε.Θεωρω οτι πηγε στον Μαντα το 2014 γιατι και ειχε τσακωθει με τον τοτε αρχηγο του Γεωργιο Δαλιανη και εβλεπε και την ηττα.Εξυπνα φερθηκε αν το δεις πολιτικα γιατι πηγε στην μιση αλλη δεξια με κεντρωα και αριστερη κουλτουρα.Αλλα του αναγνωριζω οτι η τριπολη ξαναγυρισε στο Παραλιο σπο τις γνωριμιες του καταφερε και δημιουργησε πυρηνες εστιασης σε διαφορετικα σημεια στην παραλια δουλευουν 30 εως 40 ατομα ημερησιως στις επιχειρησεις του και διαφημιζει οπως μπορει καλυτερα τον τοπο μας.Οταν ομως πηγε στον συνδυασμο μαντα πηδουσαν σαν τα κατσικια απο την χαρα τους.Τωρα ο πασοκος ο βλαχος τον κατεκρινε ο κυριος που θυμηθηκε να γινει καλλιτεχνης στα 60του και που προσπαθω να θυμηθω τι εχει προσφερει στην περιοχη μας ο κ Βλαχος.Κυριε Δημαρχε ακομα και σημερα φανηκες αχαριστος.Λενε σε εναν τυπο που σου ειχε φερει 600 ψηφους Σε ευχαριστω πολυ οι δρομοι μας δεν ταιριαξανε αλλα προσπαθησαμε ενωσαμε δυναμεις ιδεες και τελικα δεν μπορεσαμε να συνεχισουμε....Αυτα λες ...Εισαι αχαριστος και θες ** διπλα σου σαν τον αλλον που κοιμοταν διπλα σου σημερα (βλ φωτο astrosnews)

Submitted by Anonymous on Mon, 01/04/2019 - 01:21 Permalink

Ρε τι ανεξαρτητποιηση και πράσινα άλογα!!! Αν τον είχε κάνει αντιδήμαρχο που παρακαλαγε τον Μαντά τώρα θα ήταν Ταλιμπάν υπέρ του Μαντά!!!

Submitted by Λεβεντης on Mon, 01/04/2019 - 08:05 Permalink

Οταν καποιοι δεν εχουν τροπους οπως ο Βλαχος και ο Κατσης τον εβαλε στη θαση του ""Αγαπητε συναδελφε με τις διακοπες σου το ξερω οτι επιχειρεις την δημοσιοτητα ..αλλα πιστεψε με την επιχειρεις με λαθος τροπο"" ειναι ισως η καλυτερη ατακα που εχω ακουσει απο δημοτικο συμβουλο . Μπραβο Κατση τους καθαρισες.

Submitted by S.t.g on Mon, 01/04/2019 - 10:57 Permalink

Παρτε την Απαντηση Μαντα στο ΔΣ χθες κλεινει με ενα ..ο κ Κατσης γυρναει στο φυσικο του χωρο.Το ειπε δημοσια.Αν βαλει ο κ κατσης με κσμπυλη ειναι τοσο καλυμενος με αυτη τη δηλωση δωρο του Μαντα που οποιος του πει κατι η γραψει κατι θα εκθετει τον Μαντα πλεον γιατι οντως ο Κατσης γυριζει στον φυσικο του χωρο και πολυ πιο δυναμικα απ οτι γνωριζω.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio