Αλ. Παπαγιαννόπουλος: Με όραμα και πρόγραμμα, μπροστά για τη Βόρεια Κυνουρία

Σάβ, 23/03/2019 - 18:34
Image

Ένας νέος άνθρωπος, με αγάπη για τον τόπο του, ο Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος, κατεβαίνει στον δύσκολο στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο πλευρό του Παναγιώτη Μαντά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Astros News, μας συστήνεται, μας μιλά για τις θέσεις και τις προτάσεις του και απαντά γιατί συντάσσεται με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών:

 

Κύριε Παπαγιαννόπουλε πείτε μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σας.

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου 1982. Γονείς μου είναι ο ιατρός (Ω.Ρ.Λ) του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης  Παπαγιαννόπουλος  Κωνσταντίνος του Αλεξάνδρου από το Άστρος Κυνουρίας και η  Μαρία Παπαγιαννοπούλου - Κρητικού από το Καστρί Κυνουρίας. Κατάγομαι από το Άστρος Κυνουρίας και ζω με την οικογένειά μου στην Τρίπολη. Είμαι παντρεμένος με την Δρίκου Ευαγγελία του Νικολάου, νηπιαγωγό στο επάγγελμα. Έχω δύο κοριτσάκια, τη Μαρία 4 ετών και την Ελένη 2 ετών.

Αποφοίτησα από το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης. Φοίτησα στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για 4 χρόνια άπο όπου και έλαβα το πτυχίο του Οικονομολόγου το 2004. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Τραπεζική, τα Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπηρέτησα τη θητεία μου στην Πολεμική Αεροπορία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στο Οικονομικό τμήμα της 124 ΠΒΕ από όπου απολύθηκα με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού.

Εργάστηκα σε κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην Τρίπολη για 5 περίπου χρόνια σαν Χρηματοοικονομικός αναλυτής ενώ παράλληλα διατηρούσα λογιστικό – φοροτεχνικό γραφείο. Στη συνέχεια αποχώρησα με εθελούσια έξοδο από την Τράπεζα Κύπρου ενώ διατήρησα και διατηρώ ακόμα το λογιστικό – φοροτεχνικό μου γραφείο στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη συμπληρώνοντας ήδη μια δεκαετία. Είμαι μέλος του Οικονομικού επιμελητηρίου και του Λογιστικού Συλλόγου Τρίπολης ενώ έχω υπάρξει μέλος σε διάφορους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα αυτοδιοικητικά του δήμου Βόρειας Κυνουρίας;

Έλκω την καταγωγή μου από το Άστρος αφού ο πατέρας μου Παπαγιαννόπουλος  Κωνσταντίνος είναι Αστρεινός και εγώ έχω περάσει αρκετό χρόνο από τη ζωή μου στο συγκεκριμένο τόπο από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα με πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Επιπλέον τα τελευταία 5 χρόνια είμαι παντρεμένος με την Δρίκου Ευαγγελία η οποία κατάγεται από το Παράλιο Άστρος και όπως είναι φυσικό επισκεπτόμαστε και ζούμε στο Άστρος και το Παράλιο Άστρος για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι έχω δεθεί με τον τόπο μου και τον αγαπώ και αυτός είναι ο βασικός λόγος να ασχοληθώ με τα αυτοδιοικητικά του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Επίσης σε κάθε ευκαιρία επισκεπτόμαστε τα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου για να ζήσουμε στις ομορφιές τους και να συζητήσουμε με τους ανθρώπους τα προβλήματά τους.

Επιθυμώ μέσα από τις γνώσεις και την εμπειρία μου να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα στη ζωή των συμπολιτών μου αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα προκύπτουν. Επιπρόσθετα στόχος μου είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και η εξασφάλιση πόρων για την οικονομική ανάπτυξη και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών του Δήμου μας. 

Τι είναι αυτό που σας έκανε να επιλέξετε το ψηφοδέλτιο του κ. Παναγιώτη Μαντά;

Τα τελευταία 4 περίπου χρόνια που είμαι λογιστής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.ΒΚ) έχω μια αγαστή, τέλεια συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους και αιρετούς της επιχείρησης και φυσικά με τον δήμαρχο κο Παναγιώτη Μαντά. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της τετραετούς αυτής συνεργασίας μου δόθηκε η ευκαιρία  να εκτιμήσω την προσωπικότητα  του κου Μαντά συνολικά.

Πιστεύω ότι χαρακτηρίζεται από απαράμιλλο ήθος, όραμα και ικανότητες και με την αδιάκοπη εργασία του έχει καταφέρει να επιλύσει αποτελεσματικά τα  περισσότερα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Δήμο.

Είναι αξιοσημείωτη επίσης η ικανότητά του, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, να εξασφαλίσει πόρους από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα και να πραγματοποιήσει έργα προς όφελος των συμπολιτών μας. Αποτέλεσμα  αυτής της προσπάθειάς του ιδίου και των συνεργατών του είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Βόρεια Κυνουρία έχει αλλάξει εικόνα σε πολλούς τομείς και αυτό είναι πλέον φανερό.

Επιπλέον όλοι οι συνυποψήφιοι μου που απαρτίζουν τον συνδυασμό μας είναι άνθρωποι καταξιωμένοι στο χώρο τους έχοντας διαγράψει τη δική τους πορεία και δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος ότι εφόσον μας τιμήσουν οι συντοπίτες μας με την ψήφο τους η συνεργασία μου μαζί τους για το καλό του τόπου θα είναι πολύ εποικοδομητική.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν και με δεδομένη την επιθυμία μου να εργαστώ για το Δήμο η κάθοδός μου στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του κου Μαντά πιστεύω ότι είναι η σωστή επιλογή.

Θεωρείτε ότι η θητεία του κ. Μαντά είναι επιτυχημένη και σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι πρέπει να στραφεί αν εκλεγεί ξανά δήμαρχος;

Είναι σαφές ότι η θητεία του κ. Μαντά είναι επιτυχημένη και αυτό αποδεικνύεται εύκολα από το έργο που έχει επιτελέσει και τα προβλήματα που με επιτυχία έχει επιλύσει στο διάστημα της θητείας του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν λάθη και παραλείψεις τα οποία τροφοδότησαν την εμπειρία μας και θα μας βοηθήσουν  να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις που θα βρεθούν μπροστά μας.

Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω μερικούς από τους τομείς που πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή και αυτοί είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου του Δήμου το οποίο έχει επιβαρυνθεί και από τα τελευταία έντονα φυσικά φαινόμενα, η βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας και του δικτύου ύδρευσης - αποχέτευσης. Έργα όπως η κατασκευή του Δημαρχείου πέρα από τεράστιο συμβολισμό θα επιφέρουν και μείωση λειτουργικών δαπανών ενώ πρέπει να διατηρήσουμε την βασική στόχευση της κοινωνικής μας πολιτικής (Βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικό φροντιστήριο, ΚΔΑΠ, παιδικοί σταθμοί κτλ) εμπλουτίζοντάς την με νέες δράσεις και δομές. Η διατήρηση του υψηλού επιπέδου της πολιτιστικής μας δράσης αποτελεί βασική δέσμευσή μας.

Η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελούν για την παράταξή μας βασικό μέλημά. 

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον πιστεύω ότι πρέπει να επιδείξουμε για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιοχή μας  και την δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα μας οδηγήσουν στην ανάπτυξή της σε όλους τους τομείς και κυρίως στον τομέα του τουρισμού και φυσικά της πρωτογενούς παραγωγής.

Τέλος στόχος μας και προσωπική μου επιδίωξη είναι η εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο Δήμο που αφορά κυρίως την εκμετάλλευση εργαλείων που παρέχουν οι τεχνολογίες πληροφορικής και οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες με σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη, την εξοικονόμηση πόρων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου.

           

Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά και εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της  «Ανεξάρτητης Δημοτικής κίνησης Πολιτών» ποιες θα είναι οι δικές σας προτεραιότητες, όταν αναλάβετε καθήκοντα;

Αν οι συντοπίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους και δώσουν στο συνδυασμό μας την ευθύνη διαχείρισης του Δήμου ευνόητο είναι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους και μέσα από αδιάκοπη εργασία να συμβάλλω στην επίτευξη των στόχων της παράταξης και στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματός της.

Δέσμευση δική μου όταν εκλεγώ είναι να αντεπεξέλθω με αποτελεσματικότητα στα καθήκοντα που θα μου αναθέσει ο Δήμαρχος. Ευνόητο είναι ότι εκ του αντικειμένου της δεκαετούς δραστηριότητάς μου ως οικονομολόγου, λογιστή – φοροτεχνικού και προκειμένου να αξιοποιηθούν οι γνώσεις  και οι εμπειρίες μου στο κομμάτι αυτό μπορώ να απασχοληθώ και να βοηθήσω αποτελεσματικά σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά του Δήμου σε συνεργασία βέβαια με τους λοιπούς αξιόλογους συναδέλφους που συμμετέχουν στον συνδυασμό.

Πέρα από αυτό πιστεύω ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος στην  προσπάθεια για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον Δήμο κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό για τον πολίτη.

Ένας άλλος τομέας που τρέφω ιδιαίτερη αγάπη και πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω αποτελεσματικά είναι οι αθλητικές δραστηριότητες στον Δήμο, η ενίσχυσή τους και η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν στον χώρο αυτό γνωρίζοντας αυτά αρκετά καλά καθώς έχω υπάρξει μέλος αθλητικών σωματείων για αρκετά χρόνια.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δώσατε ώστε να αναπτύξω τις θέσεις μου σε βασικά θέματα και με τον τρόπο αυτό να με γνωρίσουν καλύτερα και οι συντοπίτες μου με τους οποίους όμως θα έχω την ευκαιρία να επικοινωνήσω και εκ του σύνεγγυς μέχρι τη διενέργεια των εκλογών αλλά και αργότερα.

Θέλω τέλος να σημειώσω ότι ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα και σε αρκετές περιπτώσεις επιβάλλει την συναίνεση και τη συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων για το καλό του τόπου. Αυτό πρέπει να γίνει κτήμα και πεποίθηση όλων όσων πρόκειται να ασχοληθούμε με τα κοινά γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, εξέλιξη και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών του Δήμου.

Συνεχίζουμε με όραμα, πρόγραμμα και αποτελεσματικότητα για το καλό του τόπου!..

Σχόλια επισκεπτών

ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΥΤΡΙΒΗ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΣΑΜΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ, ΣΑΜΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΜΠΩΣ ΜΥΡΙΣΕ ΕΛΠΙΔΑ....

Κπμ η χαζομαρα σου δεν εχει ορια.Το Αστρος ξυπνησε απο το ληθαργο της εννιαετιας που δεν εγινε απολυτως τιποτα.το μονο που καταφερε ηταν να χουμε σπασει τ αυτοκινητα μας να μην εχουμε οδηγους ασθενοφορου(ευτυχως που μεσολαβησαν αλλοι και το προβλημα λυθηκε) ενα μουσειο κλειστο,σχολικα συγκροτηματα στο ελεος του θεου,αθλητικα σωματεια να μαραζωνουν και τελικα μια παρεα ανθρωπων να κανονιζει τη ζωη του τοπου μας και να βολευει γαμπρο μπατζανακι κ.ο.κ.

Μια τοσοδούλικη ερωτησούλα προς υποψήφιους ψηφοφορίας.: Ποιος τελοσπαντων κάνει σκόντο στις μέχρι τώρα παχυλές αμοιβές του εν όψει εκλογών; Μας πόνεσε το λαρύγγι να ρωτάμε. Ας μην πονέσουν και τ αυτιά μας να περιμένουμε απάντηση. Δε μπορούμε να τα οσμιζόμαστε όλα.!!!

Μετα την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του Μαντά και της δικής σου, άρχισε να φαινεται μια νέα εικόνα στα δημοτικά πράγματα. Μια εικόνα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον. Μπράβο σε όλους σας και καλή επιτυχία. Είναι δεδομένη.

Καλή επιτυχία κύριε Παπαγιαννόπουλε, αλλά σαν ενεργός πολίτης του Αστρους θα διαφωνήσω στο ότι ο Μαντάς είναι επιτυχημένος,δυστυχώς φίλε μας απογοήτευσε αυτός και η παρέα του περιμέναμε κάτι παραπάνω και το μόνο που έκαναν υποβαθμισαν την πρωτεύουσα του Δήμου το Άστρος και από επαρχιακή πόλη την υποβαθμισαν σε επαρχιακό χωρίο, και πάλι καλή επιτυχία, πάντως προβλέπω ότι μάλλον θα ιδρώσουν κωλοι σε αυτές τις εκλογές.

Συγχαρητήρια κε. Παπαγιαννόπουλε για την υποψηφιότητα σας και την επιλογή σας να στηρίξετε τον κο. Μαντα!!! Τέτοιους ανθρώπους θέλει ο τόπος μας! Άξιους και με ήθος!!! Για άλλη μια φορά απόψε δείξατε το ήθος σας ως παράταξη, που παρευρεθήκατε στο παράλιο με τις οικογένειες σας!!! Σαν απλοί πολίτες!!!! Συνεχίστε να κρατάτε αυτό το χαμηλό προφίλ και η παράταξη σας θα νικήσει!!! Κουράστηκα να βλέπω τους αντιπάλους σας να τρέχουν, να ποδοπατούν τους μελλοντικούς ψηφοφόρους τους για να πάνε μπροστά!!!!αστεία ανθρωπάκια!

Αλεξανδρε συγχαρητηρια για την υποψηφιοτητα σου και καλη επιτυχια την οποια θεωρω δεδομενη.Το ηθος σου,οι γνωσεις σου,η οξυδερκεια σου ειναι τα στοιχεια που εχεις για να πετυχεις.Θα ηθελα να αναφερθω λιγακι στους επικριτες του καναπε,ειναι αγαπημενο σπορ ολων μας αλλωστε.Ο κος Παπαγιαννοπουλος εχει μια δεκαετη πορεια πολυ πετυχημενη στο χωρο του,και πιστεψτε με δεν εχει κανενα οφελος απο ολη αυτη την ενασχοληση του παρα μονο το καλο του τοπου του στον οποιο μεγαλωνουν δυο υπεροχα παιδακια.Μην σας πω οτι πολλες φορες οταν μπλεκεσαι σε τετοιους χωρους πολλες φορες βγαινεις και ζημιωμενος.Οποτε η γνωμη μου θα ηταν να στηριζετε νεους ανθρωπους επιστημονες με ορεξη και ιδεες,οπως ο Αλεξανδρος,και να μην κρινετε προκαταβολικα.Επισης γιατι δεν κανετε και εσεις κατι για τον τοπο?Ασχοληθειτε ενεργα και μην αναλωνεστε στην ευκολη κριτικη.Οι νεοι ειναι το μελλον μας και μακαρι περισσοτεροι ανθρωποι σαν τον Κο.Παπαγιαννοπουλο να εκαναν αυτοι την κινηση,η οποια θελει κοτσια και γερο στομαχι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio