Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Σμηναγού Μπαλταδώρου (pics, vid)

Σάβ, 14/04/2018 - 13:39
Image
Image
Image

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας, θα κηδευτεί σήμερα το μεσημέρι ο σμηναγός (Ι) Γιώργος Μπαλταδώρος, ο οποίος σκοτώθηκε προχθές το μεσημέρι, όταν το Μιράζ 2000-5 «καρφώθηκε» στη θάλασσα, εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Στη θαλάσσια περιοχή της πρόσκρουσης εξακολουθούν να επιχειρούν συνεργεία της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) με βασικό σκοπό, πλέον, την εκτίμηση αν τα πιο βαριά κομμάτια του μοιραίου αεροσκάφους μπορεί να ανελκυστούν από τον βυθό του Αιγαίου, ο οποίος στο συγκεκριμένο σημείο αγγίζει τα 200 έως 500 μέτρα βάθος. H  Πολεμική Αεροπορία διαθέτει ειδική μονάδα η οποία επιχειρεί καταδύσεις με σκοπό την ανέλκυση τέτοιων ναυαγίων.

Αυτή την ώρα, η σορός του, εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στην Καρδίτσα, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκουτου Μορφοβουνίου.

Ακολούθως στις 2 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στο κοιμητήριο του Μορφοβουνίου όπου και ήταν η επιθυμία του για την τελευταία του κατοικία.

Να σημειώσουμε ότι στον Ιερό ναό αναμένονται οι κ.κ. Καμμένος και Κουβέλης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στον Ιερό Ναό αναμένεται να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης που είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στο νομό μας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Επίσης αναμένονται ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Πηγή: kathimerini.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio