Προεκλογικός «πυρετός» στη Βόρεια Κυνουρία

Δευ, 27/08/2018 - 13:04
Image
«Βράζει» η Βόρεια Κυνουρία όχι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά εξαιτίας ενός προεκλογικού «πυρετού» που έχει αρχίσει να ανεβαίνει, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που αργά ή γρήγορα θα προκηρυχθούν.
 
Οι ζυμώσεις τον τελευταίο καιρό, και παρά τη ραστώνη των θερινών μηνών, εντείνονται. Οι παρατάξεις ανασυντάσσονται, αναδιαρθρώνονται, και κάνουν όλες τις κινήσεις που επιβάλλονται, ώστε να κερδίσουν τις ψήφους των δημοτών.
 
Από τη μία πλευρά, ο Παναγιώτης Μαντάς και η παράταξή του, που πήραν τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας από την πρώτη κιόλας Κυριακή των εκλογών, ενώ συμπληρώνεται η δεύτερη θητεία της παράταξης στο τιμόνι. Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, ύστερα από τη δική του πρώτη θητεία στον δημαρχιακό θώκο. Κατ' αρχάς, παρότι δεν ήταν διόλου εύκολο, κινητοποίησε όλες τις διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει ο Δήμος, όχι χωρίς προβλήματα, ασφαλώς, την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στις εκβολές του Τάνου. Ακολούθως, επί θητείας του, παραδόθηκε το μεγάλο έργο του νέου λιμένος του Παραλίου Άστρους, στο οποίο διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το νέο λιμάνι αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι κινούνται με σκάφη στις διακοπές του και το οποίο διαθέτει πλέον όλες τις σύγχρονες υποδομές για να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη των πληρωμάτων, ενώ παράλληλα άλλαξε την όψη του Παραλίου Άστρους. Επιπροσθέτως, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει αναδείξει την κοινωνική πολιτική του Δήμου σε μείζονα υπόθεση, αφού το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και η προσφορά γευμάτων σε όλους τους μαθητές στα σχολεία προσφέρουν στην κοινωνία που έχει αυξημένες ανάγκες. Οπωσδήποτε, στα «ατού» της δημοτικής αρχής πρέπει να προστεθεί η εκτόξευση του πολιτιστικού προϊόντος της Βόρειας Κυνουρίας με σημαντικές διοργανώσεις που προσφέρονται στους ντόπιους και στους επισκέπτες.
 
Ωστόσο, το έργο του βιολογικού καθαρισμού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, κάτι που προσμετράται στα «πλην». Ασφαλώς δεν έχει ξεχαστεί το έργο του λιμανιού του Παραλίου και η ολοκλήρωσή του, αλλά για την προεκλογική εκστρατεία της δημοτικής αρχής, όταν ξεκινήσει επισήμως, καλό θα ήταν να υπήρχε στον κατάλογο των ολοκληρωμένων έργων και ο Βιολογικός, που αποτελεί «βραχνά» και αιτία προστριβών εδώ και πολλά χρόνια. Επιπροσθέτως, ενώ κατά τα προηγούμενα έτη η δημοτική αρχή μπορούσε να καυχηθεί ότι είχε σπουδαία πράγματα να παρουσιάσει, με την ολοκλήρωση δικών της έργων αλλά και της Περιφέρειας, όπως ο δρόμος Τρίπολης - Άστρους, εφέτος είναι περιορισμένες οι δυνατότητές της.
 
Επίσης, σχολιάζεται από πολλούς με απορία το γεγονός ότι ο ίδιος ο Παναγιώτης Μαντάς δεν έχει ως σήμερα μια συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, παρά το γεγονός ότι τους δύο άνδρες τούς ενώνει η ευρύτερη κοινή καταγωγή, αλλά και το συμφέρον του τόπου.
 
Στην αντίπερα όχθη, η παράταξη «Δημοτική Αναγέννηση» με επικεφαλής τον Γιώργο Καμπύλη έχει κάνει δυναμικές παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας διαφάνεια, νομιμότητα αλλά και απαντήσεις ως προς την καθυστέρηση έργων που θα διευκολύνουν τη ζωή των δημοτών. Παράλληλα, κάνει προτάσεις, μεταφέρει αιτήματα των κατοίκων και εξετάζει εξονυχιστικά κάθε θέμα που τίθεται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πέρα από τα παραπάνω, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ψηφοδέλτιο της παράταξης θα ενισχυθεί σημαντικά με νέα πρόσωπα, τα οποία βολιδοσκοπούνται προσεκτικά.
 
Ασφαλώς, σε κάθε περίπτωση, ρόλο θα παίξει και η στήριξη των κομμάτων στις παρατάξεις και σε κάθε υποψήφιο. Για παράδειγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τηρήσει τη δέσμευσή του ότι μόνο όποιος δείξει αυστηρή κομματική πειθαρχία θα απολαμβάνει της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας; Και τι θα γίνει με το Κίνημα Αλλαγής, που αν και δυνατό στη Βόρεια Κυνουρία, μετά την αποχώρηση Θεοδωράκη και την αποτυχία της Φώφης Γεννηματά να αφουγκραστεί την κοινωνία όπως είναι σήμερα και τη στροφή της αποκλειστικά στη βάση του παραδοσιακού ΠαΣοΚ, εμφανίζεται αποδυναμωμένο και σε σύγχυση; Από την άλλη πλευρά, η δημοτική αρχή φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με την κεντρική κυβέρνηση, η οποία μοιράζει προεκλογικό χρήμα: οπωσδήποτε ο Δήμος θα ωφεληθεί από τον ΦιλόΔημο και τα προγράμματά του, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, αλλά η χρονική συγκυρία που επέλεξε η κυβέρνηση -ούτε πολύ νωρίς ούτε πολύ αργά μέσα στην ευρύτερη προεκλογική περίοδο- αποδεικνύει ότι «κλείνει το μάτι» στους δημάρχους... με τρόπο.
 
Οι βασικοί αντίπαλοι στη Βόρεια Κυνουρία επιλέγουν προσεκτικά τον «στρατό» τους σε αυτή τη φάση, καθώς και οι δύο ρίχνουν ονόματα στο τραπέζι για να ενισχύσουν τα ποσοστά τους.
 
Τα μαχαίρια τους τα έχουν ακονίσει ήδη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio