Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Όσοι μας λοιδορούσαν δέχονται τώρα την πρόταση για «bad bank»

Τετ, 28/02/2018 - 09:09
Image

«Όσοι μας λοιδορούσαν, τώρα αποδέχονται την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη δημιουργία “bad bank”. Να εφαρμοσθεί άμεσα, προς όφελος της ανάπτυξης.»

 Δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τα σχέδια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη δημιουργία “bad bank”:

 «Στις 4 Απριλίου 2017, η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε και παρουσίασε την πρότασή της για την διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, και την δημιουργία “bad bank”. Η πρότασή μας συζητήθηκε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και υιοθετήθηκε μάλιστα από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECOFIN) της 11ης Ιουλίου 2017.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, στις 28 Απριλίου 2017, τον νόμο για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, παραδίδοντάς τα στα funds – τα «κοράκια», όπως έλεγε όταν ήταν αντιπολίτευση. Η ΝΔ δεν είχε καμία ουσιαστική αντιπρόταση. Δυστυχώς, κάποιοι άλλοι λοιδόρησαν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σήμερα, που φαίνεται πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποδέχεται την πρότασή μας, και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας μιλά ανοιχτά για τη δημιουργία “bad bank”, η πρόταση αυτή πρέπει άμεσα να εφαρμοσθεί, προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας.»

Δελτίο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio