Ο Κώστας Βλάσης ζητάει από την Κυβέρνηση να σταματήσει τις παράνομες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Πέμ, 22/03/2018 - 10:53
Image

Την άμεση επιστροφή των παράνομων  περικοπών  σε κύριες και επικουρικές συντάξεις ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.  Αχτσιόγλου, ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης μαζί με τον αρμόδιο Τομεάρχη κ. Γ. Βρούτση και άλλους 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι παράνομες μειώσεις σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων συνίστανται στο γεγονός ότι τα ταμεία εξακολουθούν να παρακρατούν τις περικοπές των Ν.4093/2012 και Ν.3986/2011 στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε πλασματικά ποσά. Δηλαδή, στα ποσά πριν τις μειώσεις που επιβλήθηκαν βάση του νόμου “Κατρούγκαλου” (Ν.4387/2016, άρθρο 96). Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, διεκδικούν αναδρομικά από τις παράνομες μειώσεις -με άθροισμα συντάξεων (κύριων και επικουρικών) άνω των 1.300 ευρώ- μέχρι 1-6-2016.

Με πρόσφατη δήλωσή του ο Υφυπουργός Εργασίας ανέφερε πως θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι συνταξιούχοι θα κάνουν αίτηση για την επιστροφή των χρημάτων. Οι συνταξιούχοι, δηλαδή, που είδαν να περικόπτονται παρανόμως χρήματα από τις συντάξεις τους θα ταλαιπωρηθούν με γραφειοκρατικές διαδικασίες εξαιτίας των λαθών της Κυβέρνησης και χωρίς οι ίδιοι να φέρουν καμία ευθύνη!

Βάσει των ανωτέρω οι βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν από την κ. Αχτσιόγλου να τους ενημερώσει για τα αίτια της λανθασμένης παρακράτησης, αλλά και για τους λόγους που η ηγεσία του Υπουργείου εξακολουθεί να επιδεικνύει ολιγωρία και αδράνεια για 21 μήνες. Επιπλέον, ζητούν να μάθουν ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των θιγόμενων συνταξιούχων, το ύψος του συνολικού ποσού που πρέπει να τους επιστραφεί, αλλά και το ακριβές χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα γίνει η διαδικασία.

Παραθέτουμε τη σχετική ερώτηση του βουλευτή Κώστα Βλάση και των συναδέλφων του βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας:

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio