Κόντρα Κωνσταντινόπουλου – Βενιζέλου με αφορμή την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Πέμ, 03/05/2018 - 19:39
Image

Αναπάντεχο ήταν το «ναι» του Ευάγγελου Βενιζέλου επί της ρύθμισης για την αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια στη Βουλή. Και στάθηκε αφορμή να εκδηλωθούν εσωκομματικές έριδες.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων ευρωπαϊκών δικαστηρίων εξήγησε ότι «αφού ο νόμος προβλέπει σύμφωνο συμβίωσης για αναδοχή, δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων. Θα εξεταστούν ισότιμα από κοινωνική υπηρεσία και τη δικαιοσύνη. Η νομολογία προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη δεν έχουν υποχρέωση να προβλέψουν και γάμο» επέμεινε, διευκρινίζοντας ότι «ο αποκλεισμός από υπόθεση υιοθεσίας ομοφυλόφιλης γυναίκας, παραβιάζει άρθρα της Σύμβασης».

«Η προστασία των δικαιωμάτων και ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας, είπε ο κ. Βενιζέλος, η τοποθέτηση του οποίου προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος είναι συνεπής στην πολιτική στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην στηρίζει κανένα νομοσχέδιο που εισάγει η κυβέρνηση.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος κάνοντας αναφορά και στο Κυριακάτικο άρθρο του κ. Βενιζέλου με τίτλο «Η διακριτική γοητεία της ''κανονικοποίησης'' του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε:

«Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω ''ύμνους'' των Συριζαίων! Το χειρότερο όμως είναι Κυριακή να ''χτίζεις'' στην ''Καθημερινή'' και Πέμπτη να ''γκρεμίζεις'' στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!».

Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω «ύμνους» των Συριζαίων!
Το χειρότερο όμως είναι Κυριακή να «χτίζεις» στην Καθημερινή και Πέμπτη να «γκρεμίζεις»στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!

— ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔ (@Odysseas_) 3 Μαΐου 2018

«Δεν θα ψηφίσω τη διάταξη για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, συνειδητά και αποφασιστικά. Η πρότασή μου είναι, εωσότου οδηγηθούμε σε εκλογές, να μην ψηφίζουμε κανένα νομοσχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το αίτημα να φύγουν τώρα», διευκρινίζει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με άλλο «τιτίβισμα» στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio