Εύη Τατούλη: Γυναικεία επιχειρηματικότητα σημαίνει ανάπτυξη για την Αρκαδία (vid)

Παρ, 23/02/2018 - 13:12
Image

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα, και μάλιστα στην ελληνική επαρχία σε καιρό κρίσης, ήταν το αντικείμενο της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών από την Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών, την οποία συντόνισε η αντιπρόεδρος της Ένωσης στην Ελλάδα, νομικός και πολιτευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία κυρία Εύη Τατούλη.

Η κυρία Τατούλη συντόνισε τη συζήτηση ανάμεσα σε τρεις γυναίκες που έχουν σηματοδοτήσει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό: πρόκειται για την επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ στη χώρα μας κυρία Mary Kate Byrnes, την επιχειρηματία κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών κυρία Αφροδίτη Μπλέτα. Η τρίτη προσκεκλημένη στην εκδήλωση, επιχειρηματίας κυρία Μαρία Μπεζαντάκου, δεν παρέστη λόγω ενός προβλήματος υγείας.

Και οι τρεις γυναίκες μίλησαν από καρδιάς, ξεδιπλώνοντας τη δική τους βιωματική εμπειρία στον δύσκολο επιχειρηματικό στίβο. Η κυρία Τατούλη, από την πλευρά της, αναφέρθηκε με αφορμή τις τοποθετήσεις των ομιλητριών «σε μια μορφή ανάπτυξης με τοπικά χαρακτηριστικά, που απαντά στην ανάγκη για ανάπτυξη. Που μπορεί να οδηγήσει σε μια άλλη χώρα».

Δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε τις γυναίκες των ψαράδων στον Τυρό που θέλουν να δημιουργήσουν καταδυτικό πάρκο, ή τις γυναίκες που φτιάχνουν υφαντά στην Τσακωνιά.

Χρειαζόμαστε μια νέα μορφή ανάπτυξης με τοπικά χαρακτηριστικά, που έρχεται να ανατρέψει το «πόσα χρόνια ακούμε για ανάπτυξη», υπογράμμισε η κυρία Τατούλη.

«Κάθε τόπος στο μικροπεδίο της εφαρμογής της καθημερινής του συνήθειας, θα μπορέσει να παραγάγει μια νέα οικονομία, από κάτω προς τα πάνω».

Αν θες να κάνεις τη διαφορά, πρέπει να δώσεις δύναμη και στους άλλους. Αυτό οι γυναίκες γνωρίζουμε να το κάνουμε καλά.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio