Έφτασε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα

Πέμ, 07/12/2017 - 11:31
Image

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Ερντογάν προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» μαζί με τη σύζυγό του στις 10.41 το πρωί όπου τον υποδέχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στο κέντρο της Αθήνας δεν κυκλοφορεί κανένα όχημα, παντού υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, το μετρό δεν λειτουργεί,  οι δρόμοι έχουν κλείσει και περιμένουν την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν .

Αμέσως μετά θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια  θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση με τον κύριο Παυλόπουλο. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν


10:30
Ο κ. Ερντογάν θα φτάσει στην Ελλάδα στις 10.30 το πρωί μαζί με τη συζύγου του, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

11:30
Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».

11:45
‘Αφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο. Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του Βλασία Παυλοπούλου.

Θα ακολουθήσει επίσημη τελετή υποδοχής, ανάκρουση Εθνικών Ύμνων, επιθεώρηση τιμητικού αγήματος και παρουσίαση των δύο αντιπροσωπειών.

12:00
Η συνάντηση των δύο Προέδρων.

12:40
Διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

13:30
‘Αφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.
Ιδιαίτερη συνάντηση.

14:50
Δηλώσεις στον Τύπο.

16:30
Συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

19:25
‘Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του στο Προεδρικό Μέγαρο. Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του. Υπογραφή Βιβλίου Επισκεπτών από τον ξένο επίσημο και τη σύζυγό του.

19:30
Επίσημο δείπνο.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

11:15
‘Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

12:10
Αφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

13:30-15:00
Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

16:00
Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.’

Απαγόρευση συγκεντρώσεων
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαγόρευσε τις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Απαγορεύτηκε κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και την 12:00 ώρα τηςΠαρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017, σε όλο το κέντρο της Αθήνας αλλά και στις περιοχές από τις οποίες θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio