Ανεπίσημη επίσκεψη Κατρούγκαλου στο Παράλιο Άστρος: «Εκλογές σε ενάμιση χρόνο» (pics,vid)

Mon, 08/01/2018 - 09:56

Ανεπίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στο Παράλιο Άστρος. Η κάμερα του Astros News και ο Κώστας Λέγκουρδας βρέθηκαν εκεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αφού δήλωσε ότι είναι τιμή του και χαρά του να επισκέπτεται το ιστορικό μέρος του Άστρους, το οποίο είχε επισκεφθεί δύο χρόνια νωρίτερα κατά τον εορτασμό της Β' Εθνοσυνέλευσης, είπε ότι ο τόπος αυτός έχει με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, ύστερα και από την κατασκευή του νέου λιμένα. Μάλιστα, όπως δήλωσε, ο ίδιος είδε μια διάθεση καλύτερη, τόσο στη Βόρεια Κυνουρία όσο και στη Μεσσηνία, όπου πέρασε τα Φώτα, και είπε: «Το 2018 θα είναι μια καλύτερη χρονιά, έχουμε αφήσει πίσω μας τη δυσκολότερη περίοδο».

Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου. Όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι πια θετικοί.

 

«Πάμε καλύτερα. Το μεγάλο στοίχημα είναι ακριβώς να μπορούμε να ελέγχουμε την τύχη μας. Θα κερδίσουμε ξανά τη δημοκρατική μας κυριαρχία, αυτό είναι το στοίχημα», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση του Astros News ως προς το γεγονός ότι και οι άλλες κυβερνήσεις έλεγαν τα ίδια πράγματα, ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε να παρουσιάσει βελτίωση σε τρία συνεχόμενα τρίμηνα ούτε την έξωθεν μαρτυρία, όπως τώρα που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και οι οίκοι αξιολόγησης λένε αυτά που λέει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή έχουμε επιστρέψει ως χώρα στην ανάπτυξη.

Έχουμε ακόμα ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης.

Ο κ. Κατρούγκαλος δίχως να ερωτηθεί, απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών το 2018: «Θα ήταν παράλογο, και εναντίον του εθνικού συμφέροντος, την ώρα που η οικονομία αναπτύσσεται να κάνουμε εκλογές. Εξάλλου,είναι πολύ καλύτερα να πας σε εκλογές με μια πολύ βελτιωμένη οικονομία».

Το φαγητό είναι καλό, οι άνθρωποι πολύ φιλικοί, ελπίζω να έρθω το συντομότερο δυνατόν.

 

 

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε άτυπα με τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή, με τον οποίον, μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που αφορούν στις υγιείς επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία, στην αλλαγή της φορολογίας του οίνου και τις επιπτώσεις αυτής τη αλλαγής στην οινοπαραγωγή, που είναι βασικός κλάδος της οικονομίας μας. Ακόμη, είχαν έναν διάλογο επάνω στα επιδόματα του ΟΑΕΔ και στον τρόπο με τον οποίον αυτά χορηγούνται. Ο κ. Τρουπής, μάλιστα, πρότεινε στον υπουργό ότι θα ήταν καλύτερα τα επιδόματα ανεργίας να δίδονται στις επιχειρήσεις, προκειμένου να προσλαμβάνουν προσωπικό, παρά απευθείας στους ανέργους, ώστε οι νέοι να συνεχίσουν να εργάζονται.

Ακόμη, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με επιχειρηματίες της περιοχής, όπως με τους κκ. Δουζένη (επεξεργασία και τυποποίηση ελαιολάδου) και Κόσσυβα (επεξεργασία καιεμπορία κρεάτων), με τους οποίους συζήτησε τρόπους ανάπτυξης των κλάδων τους.

Ο υπουργός γευμάτισε στο εστιατόριο «Estella», και το μενού περιελάμβανε τοπικά εδέσματα και προϊόντα

Στις φωτογραφίες ο κ. Κατσής, (πρόεδρος επιτροπής Τουρισμού) στο κατάστημα του οποίου γευμάτισε ο κ. Κατρούγκαλος, και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

 

Video

Comments

Submitted by Anonymous on Mon, 08/01/2018 - 21:35 Permalink

ΕΕ!! ΨΙΤ!! ΘΑ ΚΟΒΕΤΕ ΘΑΨΗΝΕΤΕ ΘΑ ΜΑΡΙΝΑΡΕΤΕ ΜΕ 200 ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 80!! ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!!!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio